| demi98 a întrebat:

Eu și prietena mea momentan facem sex neprotejat și am vorbit sa înceapă un ‘tratament’ cu pastile anticoncepționale regividon. Doar ca ea nu poate merge la medic/ginecolog pentru ca are 17 ani și are nevoie de acordul părinților și nu le poate zice alor ei ca nu mai e virgina. Mama ei lucrează ca și asistenta deci e mare șansa sa afle. Așa ca întrebările mele sunt.
Se pot lua acele pastile fără a merge la doctor?
A luat cineva fără sa meargă la medic? Au funcționat? (Mama a spus ca le-a luat vreo 10 ani și ca nu a fost la analize si nu a avut nimic)
Cum își da seama dacă funcționează sau nu?
Efecte adverse?
Orice altceva ce ar trebui sa știm despre acele pastile?

16 răspunsuri:
| ℓαυяα a răspuns:

Nu lua pastile doar din spusele altora, doar un medic e indicat sa îți recomande happy

| Violleta2022 a răspuns:

Nu sfatuiesc pe nimeni sa ia anticonceptionale dupa ureche pe ascuns, ca se poate nenorocii pe viata.
Anticonceptionalele se iau in urma unor analize endocrinologice, ca sa nu apara modificari hormonale si sa-i fie afectata sanatatea.
V-as recomanda cu caldura PREZERVATIVUL, care nu are nici un efecet secundar nici pentru tine si nici pentru fata, nu te musca, nu te doare, nu te manaca si nu costa decat 2 lei, comparat cu 30 lei/lunar pentru antconcetionalele care vin cu sanse de a nu mai avea niciodata copilasi sau de a dezvolta chisturi, fibroame sau chiar cancere.

| demi98 explică (pentru Violleta2022):

Sunt alergic la latex și orice tip de lubrifiant. Nu pot folosi prezervativ

| alexsivlad a răspuns (pentru demi98):

Salut, exista prezervative fara latex si lubrifiante bio. Eu sunt alergica la latex si am si probleme cu diferite substante aflate in lubrifiantele din comert. Tocmai de aceea am inceput sa fiu interesata de subiectul asta. Uite aici ceva ce te-ar putea ajuta: https://cu-prezervativ.ro/......?/produse/
Exista si de la Durex mai ieftine, dar momentan trebuie sa asteptam sa apara noile loturi deoarece cele vechi au fost retrase de pe piata datorita unor probleme de fabricatie. Asa ca Durex Real Feel este momentan de evitat. (Alexandra)

| corbulalbrosu a răspuns (pentru demi98):

Acum 4 ore | demi98 explică:
''Sunt alergic la latex și orice tip de lubrifiant. Nu pot folosi prezervativ ''
La o intrebare anterioara privind acest aspect, ti-am transmis un raspuns in care ti-am prezentat metoda contraceptiva cea mai CURATA si LIPSITA DE EFECTE SECUNDARE care poate exista.

In toate cazurile in care ciclul menstrual este neregulat sau dereglat, determinarea perioadei fertile a ciclului menstrual se poate realiza numai daca este folosit testerul de fertilitate/ovulatie pentru a putea determina ce 2 perioade INFERTILE ale oricarui ciclu menstrual,
Cea mai buna metoda de determinare foarte exacta/precisa atat a PERIOADEI FERTILE cat si a ZILEI OVULATIEI se realizeaza prin folosirea unui TESTER DE OVULATIE performant care poate fi cumparat din farmacie la un pret cuprins intre 65 si 200 lei (in Romania). Testerul de fertilitate, ovulatie este de fapt un MINI MICROSCOP care poate fi folosit ZILNIC, pe o perioada de timp indelungat, de multi ani (practic nelimitat). Cu ajutorul mini-microscopului se poate testa INCONTINU (zilnic) saliva prelevata de sub limba. In prima zi in care la microscop se obsearva ca a aparut HORMONUL LUTEINIC (LH) in saliva testata, din acel moment femeia stie ca incepe sa devina fertila si in urmatoarele 5-6 zile trebuie sa se abtina de a intretine sex neprotejat, sau sa foloseasca o metoda de protectie in cazul in care va intretine contacte sexuale. In momentul in care dupa cele circa 5-6 zile DISPARE complet hormonul LH din saliva, femeia stie ca s-a terminat PERIOADA FERTILA a respectivului ciclu menstrual si ne mai fiind fertila poate sa intretina din nou sex neprotejat fara nicio teama si barbatul poate ejacula sperma in vagin la terminarea fiecarui act sexual. Exista mai multe astfel de testere
https://:///... DHY2J0BBM/
https://:///...DGVS97BBM/
http://www.netfarmacie.ro/......%A3ie.html
,,Descrierea produsului :
Microscopul de ovulaţie OvuPred este un instrument care ajută planificarea familială. Cu ajutorul microscopului orice femeie are posibilitatea de a observa singură situaţia zilelor fertile. Astfel, ea poate examina chiar zilnic întregul său ciclu menstrual, procesul maturizării ovulului, ovulaţia, dar şi zilele nefertile. Dacă îşi doreşte un copil, va şti când este prielnic un act conjugal. Dacă din contră, scopul ei este evitarea unei sarcini, instrumentul îi va fi la fel de ajutor.
Utilizarea microscopului este simplă: placa de observaţie a microscopului se unge cu salivă sau cu secreţie cervicală recoltată din gâtul uterului, iar după 8-10 minute se examinează mostra uscată. Dacă observăm o imagine cu liniuţe, asemenea unei frunze de ferigă, înseamnă că ne aflăm într-o zi de fertilitate, iar formele nedefinite, sub forma unor mici puncte imprastiate indică zilele de nefertilitate.""
Avantajele microscopului de ovulaţie OvuPred sunt urmatoarele :
-- Poate fi utilizat oriunde, oricând, de oricâte ori.
-- Este o metodă absolut naturală.
-- Nu are nici un fel de efect secundar.
-- Are o fiabilitate ridicată, de peste 98%.
Este un instrument simplu foarte usor de folosit. În afară de curăţarea plăcii de observaţie înainte de folosire, testerul nu necesită nici un fel de îngrijire.
Este comercializat împreună cu instrucţiuni clare de utilizare, si cu ilustratii cu figuri in forma de feriga
Protecţia lui este asigurată de o cutie specială.
Este cel mai economic instrument si metoda de protectie fiindca : trebuie cumpărat doar o singură dată, şi poate fi folosit o viaţă întreagă fiindca
-- Nu expiră niciodată.
-- Este un mijloc excepţional al informării şi educaţiei sexuale în familie şi în şcoală.
PONT!
Atenţie! Acest produs poate fi cumpărat şi în pachetul „ Vreau un bebe!" Sau din contra : ""Nu vreau un bebe nedorit"". Multa sanatate!

| Violleta2022 a răspuns (pentru demi98):

Nici o problema, apeleaza la VASECTOMIE ca-i reversibila.
Macar nu nenorocesti pe viata, sanatatea unei fete.

http://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/vasectomie-reversibila

| corbulalbrosu a răspuns:

NU exista anticonceptionale MAI BUNE sau MAI SLABE, anticonceptionalele trebuie sa fie POTRIVITE organismului fiecarei femei in parte. Pastila AC este printre cele mai sigure si eficiente metode contraceptive care poate fi folosita de o femeie fiindca AC-ul ii garanteaza/ofera o eficienta este de peste 99% si nu prezinta riscul accidentelor care apar des in cazul folosirii prezervativului. Conform statisticilor efectuate pe plan mondial, prezervativul garanteaz doar o eficienta de 84%, si din acest motiv se apreciaza/considera ca este cea mai ineficienta metoda contraceptiva dintre cele existente si folosite la ora actuala. INSA ATENTIE, folosirea pastilelor AC se face numai dupa ce este efectuata o consultatie ginecologica prealabila, care consta in palparea profesionala a sanilor, efectuarea unui test de stabilire a vitezei de coagulre a sangelui si 2-3 analize hormonale, strict necesare efectuate de catre medicul ginecolog, care pe baza rezultatelor obtinute schiteaza PROFILUL HORMONAL propriu/unic. Cu ajutorul acestui profil hormonal UNIC medicul reuseste in deplina cunoastere si siguranta sa aleaga tipul de AC potrivit de a fi folosit, al carui continut in hormoni se pliaza cel mai bine pe activitatea hormonala proprie, si poate alege AC potrivit dintre cele peste 40-50 de sortimente existente in farmacii. Medicul ginecolog explica si indica momentul propice de a se incepe folosirea AC-lor, precum si modul corect de administrare a pastilelor AC. Doar asa prin respectare intrutotul, a instructiunilor producatorului si cele ale medicului, produsul selectat va oferi protectia contraceptiva MAXIMA de peste 99, 4%. Multa sanatate!

| mihai69 a răspuns:

1. teoretic da. Dar e total greșit și contraindicat.
2, 3. cu siguranță; probabil. Dar de ce nu întrebi și dacă au fost efecte adverse, și cât de grave au fost? Pentru că astea se manifestă cel mai puternic tocmai atunci când sunt luate a.c. FĂRĂ consult medical.
4. nu prea are cum, cu excepția afaptului că nu rămâne gravidă, oricât sex neprotejat ar face;
5. destule, și cu cât sunt luate mai după ureche, cu atât pot fi mai intense;
6. că oricât de puțin, ele afectează totuși echilibrul hormonal al femeii și e preferabil să încerci alte metode.

| Emilian65 a răspuns:

De ce nu folositi prezervative? Nu au efecte adverse, pe cand anticonceptionalele au foarte multe efecte adverse.

| Andreeush a răspuns:

Dacă ia anticonceptionale de capul ei va face o mare greșeală.
Sunteți inconstienti, astfel de pastile trebuiesc prescrise de către un medic.

| ywar a răspuns:

Pentru a lua anticonceptionale, fata trebuie sa mearga la medic, care ii va prescrie un anumit medicament pe baza analizelor de sange. De foarte multe ori acestea deregleaza tot organismul. Din pacate din dorinta de a face sex neprotejat cuplurile apeleaza la aceasta metoda pentru ca mai apoi femeia sa constate ca ceva nu mai functioneaza cum trebuie.

| Țoglă a răspuns:

"Nu te intreabă de sănătate" la clinicile private și trebuie să asculte sfatul medicului după consult prietena ta. Nu se poate lua dupa vorbă.

| IrinaMihaela15 a răspuns:

1. Orice persoana se poate duce la ginecolog/urolog daca are peste 15 ani, neinsotit de un adult (atata timp cat nu este necesara o intervenție chirurgicala)
2. Nu, nu poti lua anticonceptionale (Sau pilule, mai pe romaneste) de capul tau, nici nu cred ca sunt farmaciști ce sa ti dea pilule fara prescripție medicală. Sunt tipuri diferite de pilule pentru tipuri diferite de femei, în funcție de nevoile lor.
3. Ginecologul o să-i spună iubitei tale cum se iau corect si dupa cat timp poate să-și înceapă viața sexuală fără să aibă grija unei sarcini.
4. Efecte adverse nu ar trebui sa existe, daca apar atunci trebuie sa se duca inapoi la doctor si să-i spună exact ce simptome a avut ca să-i schimbe pilulele.
5. O să-ți spună doctorul ca trebuie sa fie luate în fiecare zi, o pastilă pe zi, la fix aceași ora (azi una la 10 fix, maine una tot la 10 fix) ca să-și facă efectul, e aiurea ca nu poti luat nici cu un minut mai devreme sau mai tarziu.
Dacă ai alte nelămuriri te poti uita pe Youtube la "MsAnneGreen" sau "sexul vs barza", au zeci de videoclipuri despre tot ceea ce trebuie sa stii despre viata sexuală. Sper ca te-am ajutat :3

| demi98 explică (pentru IrinaMihaela15):

Trebuie sa ii facă ceva analize sau ce fel de control o sa fie?

| IrinaMihaela15 a răspuns (pentru demi98):

Nu stiu ce analize se fac pentru pilule, nu sunt in masura sa spun fără să cunosc. Stiu doar ca fiind prima oară când se duce la ginecolog, o să-i ceară buletinul si date despre ea ca s o aibe in dosarele cu pacienții, o să-i pună întrebări "De cat timp ti ai inceput viata sexuală? Ce metode de contracepție folosesti? Ai nelămuriri legate de sex sau de corpul tau?" Si pentru ca si-a inceput viata sexuală o sa vrea si sa se uite jos, sa vada daca totul e inregula..Cum s-o spun eu mai frumos...O sa-i bage un dispozitiv ca să-i facă un fel de radiografie prin care sa vada exact ce se întâmplă acolo si daca arata totul normal, sau o să-i bage degetele ca sa simta daca este totul ok. Da, stiu ca suna foarte ciudat, înfricoșător sau nu la locul lui, dar este o procedura perfect normală si obligatorie pe care o va face orice ginecolog, indiferent ca e bărbat sau femeie. Desigur, în tot timpul ăsta tu o sa poti sa stai langa ea si sa vezi toata procedura, n-o sa te de nimeni afara.

| alexsivlad a răspuns:

Buna, anticonceptionalele deregleaza hormonal aproape orice femeie... citeste pe internet toate prospectele si nu vei gasi niciunele pe care sa vrei sa dai banii si mai ales pe care sa vrei sa le dau femeii iubite. Din experienta a sute de femei si a mea proprie, va spun sa va interesati mult mai mult despre subiectul acesta. Chiar si recomandate de medic, tot nocive sunt, mai ales ca la noi in tara majoritatea medicilor nu ruleaza niciun fel de teste inainte de a ti le prescrie. Cea mai sanatoasa solutie este prezervativul. Citeste aici http://www.culturavietii.ro/......aceptive/, si aici https://cu-prezervativ.ro/cum-se-foloseste-prezervativul/. (Alexandra)