In primul rand pentru cultura ta generala trebui sa afli/sa stii ca pornirea menstruatiei reprezinta momentul in care incepe ciclul menstrual, asa ca prima zi a menstruatiei este prima zi a ciclului, fata de care se fac calculele si aprecierile privind posibilitatea de a se forma sau nu o sarcina.
In al 2-lea rand trebuie sa afli ca posibilitatea si probabilitatea de a se putea forma o sarcina depinde de lungimea efectiva ca numar de zile a ciclului menstrual cat si de tipul acestuia de a fi regulat sau neregulat.
Daca ciclul menstrual este foarte dereglat/neregulat, dar mai ales in cazul in care ciclul menstrual este foarte scurt si are de obicei lungimea cea mai mica posibila de 21, sau foarte mica de 22 sau 23 de zile, in astfel de situatii perioada fertila incepe din cea de-a 3-a zi a ciclului, ori din cea de-a 4-a ori a 5-a zi, astfel ca femeia devine fertila chiar din timpul zilelor de sangerare menstruala. Asa ca in asemenea situatii mai deosebite formarea sarcinii devine cat se poate de... POSIBILA. Insa pe baza datelor statistice a reiesit ca aceasta posibilitate este foarte mica de doar cateva procente (2-4%) fiindca formarea sarcinii in acest moment al ciclului se poate produce numai in urmatoarele 2 conditii/situatii si anume :
-- ori ciclul menstrual este foarte dereglat,
-- sau in cazurile in care lungimea ciclului este programata hormonal sa aiba lungimea minima posibila, adica cea de 21 sau foarte mica de sub 24 de zile.
In astfel de situatii ovulatia are loc in cea de-a 7-a sau a 8-9-a zi a ciclului menstrual si ca atare are PERIOADA FERTILA a unor astfel de cicluri menstruale foarte scurte de 21 pana in 24 de zile incepe din cea de-a 2-a sau a 3-a zi a ciclului adica inca din timpul menstruatiei, fiindca ovulatia se produce dupa terminarea sangerarii adica in cea de-a 7-a sau a 8-a zi a ciclului. Iar in toate cazurile in care ciclul menstrual are intotdeauna lungimea mai mare de 25 de zile, formarea sarcinii in urma actului sexual care s-a terminat cu ejacularea spermei in vagin, insa/dar care a fost intretinut in perioada menstruatiei se apreciaza ca fiind aproape imposibila.
Iar in privinta virginitatii trebuie sa afli de asemenea ca aceasta se pierde/dispare in momentul in care are loc simplul contact intre cele 2 organe sexuale; cu sau fara penetrarea vaginului si de asemenea cu sau fara deflorarea himenului ''pasaricii''.
Sanatate!
Nu poate sa ramana gravida dar, virgina nu mai este pentru ca a avut loc o penetrare.
Nu a avut loc nici o durere, nici scurgeri de sange. Cum nu mai este virgina?
E poza mai veche
Nu cred ca a ramas insarcinata.Stai calm. Daca ai facut doar ce ai spus in intrebare