Eu votez pentru pilula de a doua zi. e mai sigura nu cred ca vrei sa stai sa te intrebi daca a ramas sau nu insarcinata si sa faceti un test de sarcina care e posibil sa iasa pozitiv.
Fratele meu ...asteapta putin si du-o la un control...sau sunt teste de sarcina
Nu exista alta varianta. spune-i sa ia cat mai repede pastila si aveti grija pe viitor. bafta!
Nu te incurca cu antibioticele, nu folosesc la nimic in situatia data. Pilula de a doua zi e cea mai indicata. O puteti cere direct la farmacie. Grabiti-va, trebuie folosita in primele 48 de ore.
Cat costa?
Cred ca vreo 15-20 de ron ajung. Poate chiar mai putin.
Pilula de a2a zi costa intre 70 lei si 90 lei
Daca te bazezi pe antibiotice ca sa nu ramai gravida, o sa te frigi la un moment dat. Atunci cand se va intampla sa faci sex in perioada fertila a ciclului menstrual. Pana acum ai avut noroc. Dar ulciorul nu merge de multe ori la apa.
Tine bine minte: antibioticele nepotrivite luate in perioada sarcinii pot afecta fatul, dar nu determina avort spontan, ci nasterea unui copil cu malformatii congenitale. Si nu toate antibioticele au efect teratogen, chiar si o femeie gravida are cu ce sa-si trateze eventualele infectii pe perioada sarcinii, fara niciun risc pentru fat.
In schimb antibioticele luate fara rost pot produce alte neajunsuri, fara nicio legatura cu sarcina, distrugand flora normala a mucoaselor si facand loc infectiilor cu germeni oportunisti, cum ar fi Candida si Clostridium difficile. Se poate si muri de enterocolita cu C. difficile, am vazut destule cazuri, ultimul acum 2 saptamani.
Pilula de a doua zi e un tratament hormonal de foarte scurta durata. E eficienta, cu conditia sa fie folosita la timp. Iar efectele secundare, in cazul folosirii unice, ocazionale, nu sunt spectaculoase si nici nu au perioada de latenta de 3-4 ani cum spui tu, in mod total nejustificat.
Serendipity8300, ceva mai sus, spune foarte limpede si cu mult bun-simt al situatiei: "Eu votez pentru pilula de a doua zi. E mai sigura, nu cred ca vrei sa stai sa te intrebi daca a ramas sau nu insarcinata si sa faceti un test de sarcina care e posibil sa iasa pozitiv." Subscriu la spusele sale. Sper sa o faca si cei in cauza, pentru ca alta solutie nu au.
Da cine ti-a zis ca ma bazez pe antibiotice? doar de 2 ori am facut-o iar acum nu sunt activa sexual asa ca...
Depinde ce varsta are ca daca are 13, 14 ani e mult prea mica! si in viitor contraceptivele si nu mai e vreo problema bineinteles recomandate de ginecolo la varsta potrivita ca nu se iau la orice varsta!
anonim_4396 întreabă: