| Ahlowi a întrebat:

Salut.

In ultima perioada m-am confruntat cu niste perioade mai dificile din viata mea.O sa incep prin a va spune ca am 15 ani, si tocmai am trecut in clasa a 9-a.Toti cei mari imi dau palme/pumni,unele le-am luat asa, in gluma, dar altii exagereaza.Pana acum am fost mai moale,si mi s-a spus sa ripostez,sau va fi si mai rau.

Intrebarea apare acum. Daca ripostez (incercand sa fiu mai dur cu ei,poate chiar injuraturi) ma vor lasa in pace, sau va fi si mai rau, avand in vedere ca ma confrunt cu niste tipi de peste 16 ani si ca pana acum am fost moale.

Habar nu am ce sa fac, sunt in criza de timp.

Răspuns Câştigător
| Sirion a răspuns:

Ei tot iti fac chestiile astea pentru ca te vad moale... daca vei riposta nu se vor mai lua de tine dar tine minte fara injuraturi. Sper ca te-am ajutat FUNDA?

9 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Daca esti in criza de timp, atunci grabeste-te sa te pleci pe genunchi si sa ceri ajutor de la Dumnezeu, si el iti va fi dat.
Ferice de tine ca esti lovit pentru ca ai facut bine, si nu rau. Caci daca ai fi fost lovit ca ai facut rau nu ar fi fost nici un lucru maret.
Cat despre tinerii aceia ai caror parinti nu sunt vrednici sa fie pusi printre cainii turmei mele(Iov.30:1), sa nu-ti fie teama. Spune-le sa isi aleaga: sa fie batuti si ei la fel de Dumnezeu, sau copii lor sa fie batuti astfel in fata lor?
Ei nu sunt decat niste copii degenerati; o povara pentru semenii lor, pentru parintii lor, pentru societate si chiar pentru Dumnezeu.
Te sfatuiesc ca pe un frate sa nu te cobori la nivelul mintii lor injurandu-i sau ripostand in vreun fel; formeaza-ti astfel un frumos caracter. Si-l vei dobandi doar in situatii de felul acesta. Ei nu se vor lua de tine la nesfarsit. Cauta ajutor de la Dumnezeu, ai rabdare(tot de la Dumnezeu o vei primi), si vei vedea astfel lucrarea lui Dumnezeu daca iti vei pune increderea in El.

| unknøwn a răspuns:

Dacă se iau de tine aşa fără să le faci nimic,sunt şmecheraşi wanna-be.
Un şmecher adevărat nu se ia niciodată de tine decât dacă i-ai făcut ceva.
Deci,în cazul ăsta e de ajuns să f&&i o bătaie calumea cuiva din grup să se vadă că nu eşti aşa labă tristă cum pari şi s-ar putea să renunţe.
Şi dacă nu renunţă şi vin cu gaşca, ia-ţi un pumnal box şi bagă cât mai mulţi în spital. A doua oară o să te invite la o bere.
Încep să mă amuz.
Cum adică RIPOSTEZI încercând să fii mai POATE CHIAR cu înjurături?
Bre, n-ai timp de înjurături. Care a comentat, rupe-i mufa, nu stai la discuţii ca muierile.

Răspuns utilizator avertizat
| motan444 a răspuns:

Uite un sfat de la mine
nu conteaza ca ai luat bataie ci cum iei bataie daca ai stat ca prostul sa iei te vor bate mereu daca ripostezi chiar daca iti vei lua bataie nu se vor mai lua de tine
Eu daca luam bataie cand eram mic si ma duceam la tata sa ii spun ma intreba ai dat si tu sau nu si daca nu dadeam mai luam o palma de la el si ma trimetea in camera mea

| banell a răspuns:

Depinde vezi si tu simtei daca e cate unu chiar daca n-ai sansa sa-l invingi nu conteaza fii tare impinge-l si vezi cum reactioneaza,fal sa inteleaga ca nu-ti place,atnci mai mult ca sigur colegii se vor baga sa va desparta cand a vezi incaiera mai tare si dupa pana se vor termina orele, ca prsupun ca la scoala se intampla el se va agita si te va ameninta dar u stai sigur pe tine si sa nu pari ingrijorat si el isi va pune semne de intrebare si probabil nu-ti va face nimic. Oricum nu ar trebui sa iti fie frica de el sau de ei k multi sunt niste cacaciosi care se cred baieti si daca le dai o palma fug ca iepurii.
PS in nici un caz sa nu-i mai lasi sa se ia de tine ia masuri incearca sa ripostezi.
Tin sa precizez ca si eu am avut o singura data o problema cu unu, eu fiind o fire mai calma dar daca ma enervez fac destul de urat, ala era tot asa ca si aia care te sicaneaza pe tine erau smardoi si din astea dar cand a vazut cum am reactionat s-a oprit.

Incearca sa-i surprinzi, sa castigi respec. Sper ca ai inteles cevalaughing bafta!happy

| jonnyhelp a răspuns:

Yo! Hai sa-ti povestesc eu ceva. Eram clasa 9a, acum 2 ani, si s-au luat niste tipi de a 11a de la Eco2 de mine, ei erau 7 eu unul singur. Bine ca eu am facut kickboxing 3 ani. Au zis ca vin la mine la scoala sa "discutam" joi. eu is basarabeam si am multi prieteni pe aici, mari si duri. si ei au crezut ca joi am sa vin cu hoarda rusilor laughing eu nu-s asa. am fost calm. in schimb au venit vineri dupa ore. eu invatam dupa amiaza si la 7 era deja intuneric. unul dintre ei, seful, sa zic asa, mi-a aruncat gheozdanul jos si a zis:"Unde ti-e anturajul acum?" si m-a impins usor. Tata mi-a zis odata. nu da niciodata primul, daca dai primul inseamna ca tu ai inceput bataia. Uite ca am asteptat sa dea el. si mi-a dat o palma. eu, sincer, din reflex, i-am dat si eu o palma, si la 90 de kg ale lui, a picat ca un sat de cartofi si abia se ridica. ceilalti mi-au sarit in spate si dadeau in mine. aveam doar buza sparta. dar dupa asta mi-a scris seara pe fb. uaiii nebunule! am jumate de fata vanata si nu vad bine. si a zis ca is tare pentru ca am rezistat si nu am fugit de ei si am stat in fata lor tare. bine ca mi-am luat-o eu oleaca, dar na ce sa zic. si-au luat-o si ei bine laughing Ce am vrut sa zic eu prin asta. Niciodata nu te da batut. daca vezi ca esti mai slab decat ei, nu ii bate fizic, poti sa-i bati altfel. sa-i faci de ras cumva, sa fii anonim si sa-i faci de ras cumva, fara ca ei sa-si dea seama. sau sa apelezi la politie, parinti, profesori, nu conteaza cine. daca ceri ajutor il vei primi. ai grija buddy! va fi bine, suntem aici sa te sustinem big hug fii tare

| Anonim_7683 a răspuns:

Incepe sa imbli la boxwinking
si pina la vara se vor aseza toate la locul lor ))

| griffoutz a răspuns:

Nefiind tare-n gura, si mai ales fiind singur cu siguranta nu o sa impui respect, respectul il impui cu cat cunosti mai multa lume, iar daca totusi nu ai pe cine sa te bazezi, fa si tu niste amenintari fictive, ca vi cu x cu y happy

| ArrrBaby a răspuns:

Nu trebuie sa ripostezi. Pur si simplu le spui sa te lese in pace si sa ii ignori. Daca le dai atentie, atat mai mult se vor lua de tine.