anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut la toti. Am 22 de ani, si am o relatie cu un baiat de 24 de ani. Ne intalnim de 4 ani si 2 luni in urma am hoatrit sa ne incepem viata sexuala. El a dorit mai devreme, dar eu nu ma simteam pregatita. Deci ca prima data totul a fost ok. Fara dureri mare, sa comportat normal cu mine. Evident ca peste 1 saptamana am mers la un medic ginecolog pentru o examinare, totul este bine, mi-a prescris anticonceptionale, deja am inceput sa le beau, in prima luna am baut in prima zi a ciclului si acum inca beau. Dar nu mie clar cum sa le beau mai departe daca ele sunt numai 21 de comprimate, adica iese ca o sa fac intrerupere 7 zile? Dar a 2 luna cum sa le beau? Fundita pentru cel mai bun raspuns :* Merci!

Răspuns Câştigător
| Captoresque a răspuns:

Deci, anticoncepționalele le iei 21 de zile, faci 7 zile pauză, dup-aia le iei din nou timp de 21 de zile dup-aia iar faci 7 zile pauză și tot așa.

Dar să fii atentă că trebuie să faci pauză de anticoncepționale o dată la 6 luni, timp de o lună, două.

4 răspunsuri:
| SunnyDay88 a răspuns:

Dupa ultima pastila faci pauza 7 zile. dupa 7 zile, adica in a 8-a zi incepi sa iei prima pastila din noul blister.

pauza de 7 zile o poti scurta daca vrei sa-ti vina ciclul in alta zi, fara sa afectezi protectia. dar sub nici o forma nu o poti mari. in a 8-a zi iei pastiluta(altfel te protejezi suplimentar 7 zile. la fel si in cazul in care uiti vreo pastila).

| Ajutatorool a răspuns:

Singurul motiv pentru care sa astepti 4 ani si 2 luni sa faci sex cu o fata este daca are 13 ani si 10 luni.

| GabyGabytzzu1999 a răspuns:

Buna. Se ia 21 de zile, se face 7 zile pauza, timp in care iti vine ciclul si apoi se repeta. Mult succes

| Floarealeasa a răspuns (pentru GabyGabytzzu1999):

Dar am citit pe net ca a 2 luna nu se mai bea ca la prima luna