Cel mai probabil ca ai sa mai pierzi masa musculara. Dar acum ce ai vrut sa spui tu? Ca te lasi de sala, de proteine, sau de amandoua? Oricum sa nu te astepti ca dupa ce renunti la sala sa arati la fel de bine ca atunci cand te duceai la sala. Sportul este un stil de viata. Trebuie cumva sa fie constant. De luat proteine, as spune ca sa nu iei momentan, sau cel putin sa iei o doza mai mica, nu are rost sa te indopi cu proteine de la inceput, in special ca la inceput rezultatele naturale sunt cele mai bune. Incearca sa iei din alimentatie proteinele necesare, si dupa ce ajungi la un plafon, asta peste cateva luni, sa incepi sa iei si suplimente. Sfatu meu este ca la inceput sa incerci sa faci totul natural, fara suplimente, din alimentatie. Supravegheaza foarte bine alimentatia, fa un jurnal ca sa stii mereu cat si cum mananci. Vezi cum reactioneaza corpul si nu forta. Apoi cand o sa ai sufiecienta experienta o sa-ti dai seama singur ce ai nevoie, ce fel de proteine, din ce sursa cand sa le iei si in ce doza. Nu stii niciodata ce gene ai, si cum o sa reactioneze corpul tau la antrenament. Si eu am vorbit mai sus de antrenamentul de forta, nu de cardio sau altele, ca daca nu ne referim la forta altfel sta discutia.
Si foarte important, documenteaza-te inainte ce inseamna antrenament de forta corect, supraantrenament, alimentatie corecta inainte si dupa antrenament, programe de antrenament. Dupa ce faci toate astea ca la carte si nu o sa mai ai rezultate atunci sa te gandesti la proteine, si atunci sa fii atent de tipul de proteine(cu absorbtie lenta sau rapida), sursa proteinelor, firma, sau alte suprlimente in afara de proteine.
Multa bafta
Depinde de greutate, depinde de alimentatie, daca iei astfel de proteine exista posibilitate sa slabesti foarte multe dupa si vei ramane fara asa dorita masa musculara, mai bine te duci la sala fara astfel de proteine, am un prieten care se duce la sala de 2 ani si arata foarte bine
bleakk întreabă: