N-ai cum să te schimbi. O persoană care e foarte timidă şi a fost aşa din totdeauna n-are ce face decât să se accepte aşa cum e, şi nu trebuie să te simţi ca un prost din cauza asta. Şi eu sunt timidă şi nu prea îmi place asta, dar am reuşit cât de cât să mă obişnuiesc cu propria mea persoană, şi acelaşi lucru ar trebui să-l faci şi tu. Şi nu asculta ce zic unii oameni fără bun simţ sau/şi fără creier (de exemplu, piţipoanca aflată cu două răspunsuri mai sus). Gândeşte-te că nu eşti singurul care se află în situaţia asta şi că e ceva cât se poate de normal. Şi în plus, unele fete sunt atrase de băieţii mai timizi (cel puţin mie mi se pare că sunt foarte drăguţi), deci uite că sunt şi avantaje.
Cred ca multe persoane se simt asa doar ca nu-ti dai tu seama sau se mascheaza foarte bine. In primul rand nu cred ca exista o reteta anume care sa te "vindece" de timiditate dar ai putea sa te gandesti ca viata este doar o piesa de teatru in care tu esti spectator si poti interveni prin imaginatie si schimba spectacolul exact asa cum iti doresti. In al doilea rand trebuie sa ai mai multa incredere in tine si sa te gandesti ca nu ai nimic de pierdut. Bafta!
AlexEjmecheru întreabă: