| lTudyl a întrebat:

Salut, ma numesc Tudor si am 20 de ani.
Am si eu 2 intrebari, sper sa imi raspundeti cat mai bine si sa ma lamuriti.

1.Un baiat poate deveni steril?
Adica sa nu mai poata face copii.Daca da, puteti sa imi sugerati o metoda? Daca se poate cat mai naturala, daca nu e ok si ceva chirurgical.

2. Daca raspunsul la 1. e afirmativ atunci vreau sa stiu, sterilitatea implica si impotenta? Sau exista asemenea riscuri?
In urma sterilitatii, voi mai ejacula?

Răspuns Câştigător
| AlexanderAdrian a răspuns:

Pentru barbati exista o operatie de sterilizare. Se numeste vasectomie.

"Acesta este un procedeu de sterilizarea permanenta a barbatului. Interventia consta in intreruperea canalelor deferente. In mod normal acestea au rolul de a transporta spermatozoizii de la nivelul testiculelor unde sunt produsi, la nivelul prostatei unde se vor amesteca cu lichidul produs de aceasta si cu lichidul seminal din compozitia spermei sintetizat de catre glandele seminale. "
Vezi mai multe aici

http://www.sfatulmedicului.ro/......nitiva_584

4 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

2. Sterilitatea este o boala si nu implica impotenta sexuala.

| lTudyl explică (pentru neutrino):

Pai, prin sterilitate inteleg ca nu mai poti avea copii.
Dar de ce este o boala? Adica nah, la femei se poate provoca sterilitate.Gen daca isi pun fir de aur (nu stiu cum i se spune) in vagin sau daca face o operatie.Pentru barbati nu exista o astfel de solutie, care sa te faca steril?

| PeFuga a răspuns (pentru lTudyl):

S-a mai zis: vasectomia. Asigura sterilitatea, iar conform ultimelor cercetari poate fi reversibila in caz ca te-ai razgandit dupa cativa ani. Dar cred ca implica niste cheltuieli destul de mari si nu cred ca merita. Mai bine faci sex cu capul, folosesti prezervativ sau, daca ai o partenera stabila si neinfectata (its-uri), convinge-o sa ia contraceptive!

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru lTudyl):

Pentru barbati exista o operatie de sterilizare. Se numeste vasectomie.

"Acesta este un procedeu de sterilizarea permanenta a barbatului. Interventia consta in intreruperea canalelor deferente. In mod normal acestea au rolul de a transporta spermatozoizii de la nivelul testiculelor unde sunt produsi, la nivelul prostatei unde se vor amesteca cu lichidul produs de aceasta si cu lichidul seminal din compozitia spermei sintetizat de catre glandele seminale. "
Vezi mai multe aici

http://www.sfatulmedicului.ro/......nitiva_584

| aXy99 a răspuns:

De ce ai vrea sa fii steril?