Si pentru trup si pentru constiinta e mai sanatos regimul deloc. Iisus spune ca cine pofteste o femeie a si preacurvit cu ea un inima lui. Sexul in minte ne murdareste constiunta.
Masturbarea e ceva normal, natural si benefic organismului.
Doar zona religioasa blameaza masturbarea, fara nicio acoperire argumentata serios.
Masturbarae nu-i rea deloc, este chiar benefica DACA o faci cu masura, 1-2 ori pe saptamana.
Masturbarae excesiva este rea, ca aia iti inhiba erectia si nu mai esti capabils a intretii sex cu o femeie.
De fapt nu e bună sau bemefică cu nimic
Total eronat raspusnul tau!
Te-au spalat pe creier biserica la care mergi, ca nici sa gandesti cu propriul creier nu mai esti capabil. Numai prostii va spune acolo ala care va conduce, ca sa va tina la limita, ca sa va poata manipula cum vrea.
Ai acces la internet dar alegi sa nu citesti taman ce este bun si sanatos, continund cu prostiile auzite de la ala care va tine sub papuc, in nestiinta, ca sa va poata manipula mai usor.
Este dovedit stiintific ca masturbarea facuta normal 1-2 ori pe saptamana te elibereaza de stres, iti creste buna dispozitie, te elibereaza de adrenalina si este cu adevarat benefica.
Studiile arata ca practicarea regulata a masturbarii poate reduce anxietatea si depresia, creste increderea in sine si imbunatateste stima de sine. Masturbarea poate fi o modalitate eficienta de a explora propriul corp si de a descoperi ceea ce iti place sau nu in ceea ce priveste activitatea sexuala.
Eu nu mă iau după cineva care,, mă ține sub papuc", ci după cuvântul Domnului!
Masturbarea sau păcatul Malahiei este ceva total greșit!
Dacă un bărbat face asta își pierde aiurea sămânța...
Mnu... Cunosc un băiat care practica masturbarea de 2 ori pe săptămână, și nu poate ieși din depresie, și nu are deloc încredere-n el!
Așa că...
Mai bine ia de bun si crezi in STIINTA care a dovedit ca masturbarae este benefica!
Eu de ce să cred că spui adevărul dacă am exemplu care dovedește contrariul?
Nimeni nu te poate dezvata de idei fixe pentru ca nu esti un om care gandeste rational, nu ai obisnuinta nici sa citesti stiinta, nici sa rationezi stiintific.
Cu un idiot nu se poate generaliza.
Pana si tu ai depresie, doar ca nu vrei sa recunsoti, fiindca lipsa satisfactiei sexuale duce la depresie, la anxietate la stari de nervozitate si o iei razna la nebuni de la lipsa asta.
Scuze doamnă Violeta, dar copiii Domnului pot să stea fără sex, fiindcă asta nu e întrraga viață...
Dacă un bărbat nu poate sta 3 luni fără sex, asta înseamnă că-și v-a înșela nevasta însărcinată doar din pofta de sex?
Că o dată și o dată de cam saturi de masturbare...
Oh, scuză-mă pe MINE!
Dar am 15 ani, și nu mă culc cu orșicine că n-am ce face, bine?
Dacă să nu fi fufă înseamnă că ești în depresie... Atunci sunt în mare depresie
Atunci nu mai vorbi, daca ai doar 15 anisori, ca nu ai tu habar ce se intampla in lumea asta si in special in relatiile inter-umane.
Lasa spalarea de creier a paganului care va conduce si manipuleaza in religia voastra si ia aminte ce spune stiinta, cu privire la organele sexuale, functii si beneficii de care un om normal poate sa profite ca sa se tina sanatos mental.
Tu ai 15 anisori, abia acum iti descoperi sexualitatea, cucul creste, incepe sa functioneze producand sperma care nu se elimina daca nu te masturbezi, producand frustrare, stare de nervozitate, irascibilitate, depresie, anxietate, samd.
Poți să-mi pui în față toată știința, că eu mă încred în Domnul meu, nu în ceea ce-mi spui tu.
Și nu am menționat nimic de un pastor care să-mi fi spus toate astea...
Eu doar mă iau după Biblie, cuvântul Domnului!
Și am avut o perioadă în care aveam mentalitatea ca a ta... Dar acea perioadă mi-a adus mult stres, și m-a făcut să-mi dau seama că nu are nici un rost...
Poate citești și tu Biblia... Să înțelegi un pic de ce gândesc unii așa...
Dar totuși, orice relație sexuală înainte de căsătorie este curvie... Și nu cred că trebuie studiat Biblia neapărat pentru ați da seama de asta...
Nu ti-am cerut sa renunti la religia ta, ci doar sa scoti capul din habotnicie si sa citesti si studii stiintifice, care fac dovada clara a benefiicilor...
Nu ti-a spus nimeni sa preacurvesti, ca aici vorbim doar de masturbare, adica ce faci tu SINGUR cu mana ta, autosatisfacere!
Nu mai abte campii cand nu ai raspuns, ca te faci de rusine singur.
Tu nu preai iei în considerare ceea ce tocmai am spus.
Dar fie, crezi ce vrei.
Dar va veni o zi când vei înțelege ceea ce spun aici
Tu nu te iei dupa Biblie. Te iei dupa o traducere proasta a Bibliei. Si n-ai suficienta glagorie sa intelegi ce facea Onan in Cartea Genezei.
„Subiectul masturbării este încă unul foarte controversat. Creștinii au păreri variate despre cum vede Dumnezeu acest comportament. Din nefericire, nu pot vorbi direct în numele lui Dumnezeu referitor la acest subiect, deoarece Cuvântul Său Sfânt, Biblia, păstrează tăcerea asupra acestui aspect. Vă voi spune ceea ce cred eu, dar în mod sigur nu vreau să contrazic ceea ce cred părinții sau pastorul vostru. Opinia mea este că Dumnezeu nu vede onania drept un lucru important. Este o parte normală a adolescenței, care nu privește pe nimeni altcineva. Nu produce boli, nu face copii, iar Isus nu a menționat-o în Biblie. Nu vă spun să vă masturbați și sper că nu veți simți această nevoie. Dar dacă o faceți părerea mea e să nu vă simțiți vinovați pentru asta." El a mai afirmat: „Biblia nu spune nimic despre onanie, deci nu putem ști ce gândește Dumnezeu despre aceasta. Opinia mea este că El nu îi acordă mare importanță. Nu vă va face nebuni, cum zic unii oameni. Deci vă sfătuiesc să nu vă simțiți vinovați."
James C. Dobson (singura organizație creștină populară mai de dreapta ca Dobson este Klanul): https://www.overcoming-lust.com/......turbation/
Domnului îi pasă de orice face fiecare copil al Său
Nu am de gând să mă cert acum cu tine, doar vreau să ști că pentru El este important totul despre noi, a solut totul!
Domnului ii pasa... daca ii pasa scria in Biblie despre asta, dar se vede treaba ca n-a scris nimic despre asta.
Eu nu zic ca majoritatea bisericilor crestine nu zic ca este pacat. Dar nu este o opinie exprimata in Biblie.
Cine e adeptul lui Dobson este probabil vazut drept extremist (cel putin in Europa). Daca te dai mai crestin decat Dobson esti sigur extremist.
La nivel de Tump si MAGA, Dobson nu e extremist.
Iar din punct de vedere biblic esti considerat onanist daca nu faci un copil de sex barbatesc cu vaduva fratelui tau. Sa-i lasi un mostenitor. Trebuie sa intelegi ce citesti. Deci nu ce spune popa/pastorul, ci ce scrie in mod real in Biblie. Pentru ca popa sau pastorul poate fi un semidoct (analfabet functional). Sau poate se teme ca va fi concediat.
Nu știu dacă ați citit Biblia vreodată, dar ea nu e orice carte, și multe lucruri nu sunt spuse DIRECT, ci multe sunt codate...
Spre exemplu :
Nicăieri nu scrie direct că Dumnezeu este Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul, dar se subânțelege (asta nu e ceva codat, eu un exemplu că niciodată nu s-au spus asta direct, dar este)
Multe pilde sunt codate, și nu totul este evident, așa că ai nevoie de mult studiu biblic pentru ați da seama de foarte multe-n Biblie
Chestia cu Sfanta Treime nu este "codata", ci este rezultatul unor dispute istorice intre teologi. Printr-un accident al istoriei, arianismul a fost invins. Daca nu era acest accident istoric, azi erai arian in loc de nicenian. Si i-ai fi bestelit pe nicenieni ca sunt eretici si de fapt nu pot fi considerati crestini.
Si da: profesorii universitari de Biblie de la universitatile importante sunt de acord cu ce ti-am spus despre Sfanta Treime si despre masturbare. Exista cunoastere obiectiva depre Biblie, obisnuieste-te cu ideea. Din Biblie interpretata literal (Sola Scriptura) poti inventa orice teologie vrea muschii tai. Deoarece ex contradictione quodlibet (e un principiu al logicii).
„Ei de fapt nici nu stiu ca interpreteaza un text. Nu au notiunea asta. Potrivit principiului obiectivitatii, prima parere a unui om care afla ceva este intodeuna gresita; sunt de fapt dorintele lui subiective si prejudecatile lui care ii determina prima opinie. De abia dupa ce incepe sa studieze sistematic subiectul, potrivit principiilor stiintei moderne, omul are sansa de a-si depasi subiectivitatea naturala. Iar acesti crestini, raman aici, la parerea informata de dorintele si prejudecatile lor; ei considera ca aceste concluzii sunt scrise explicit in textul biblic, nu rezultatul unei interpretari. Si oricum, interpretarea literalista iti da posibilitatea sa scoti din Biblie orice concluzie vrei. Numai tratand Biblia ca pe orice alta carte, analizand-o in context istoric si potrivit principiilor criticii literare, poti intelege ce a vrut sa spuna fiecare autor, si ce semnificatie avea fiecare doctrina pentru contemporanii lui." minrest, tpu.ro
Buna.Iti recomand sa citesti acest articol, poate te lamuresti :
https://www.reginamaria.ro/......-si-excese
Masturbarea, asemenea a orice pe lumea asta,daca e făcută cu măsură și nu foarte des,nu ar avea repercusiuni grave, dar daca abuzezi la absolut, o să cam aibă, până la urmă te epuizezi, in primul rand și în al doilea rând, pierzi vitamine și minerale esențiale care te vor slăbi și secătui de puteri daca nu le "reîncarci" prin alimentație sau suplimente
Orice pe lumea asta, inclusiv chestiile pe care noi le consideram negative, au un scop.
Masturbarea nu face exceptie de caz. Daca esti singur si din cand in cand iti vine cheful, e ok si absolut normal sa te eliberezi de "pofta" respectiva, atata timp cat nu exagerezi. E si benefic sa iti satisfaci poftele sexuale din cand in cand, pentru ca ajuta corpul cu hormonii sexuali sa fie in parametri normali.
Chestia cu NFN ( no fap november ) e o chestie idioata care deregleaza acei parametri hormonali. E ca o masina. Tu daca o perioada lunga de timp lasi masina sa acumuleze reziduri in filtrul de ulei, pui motorul in pericol, pentru ca rezidurile respective, se vor duce in motor. Asa este si la noi. Daca o perioada lunga de timp nu ai contact sexual de orice fel, hormonii tai o iau razna si iti da peste cap organismul.
In concluzie, e ok sa faci laba ocazional cand esti singur pentru ca e aproape echivalent cu sexul normal atunci cand esti in relatie cu cineva. Insa doar OCAZIONAL. Daca faci din asta o obisnuinta sau o adictie, e tot nasol, pentru ca fortezi organismul sa consume din resursele hormonale, si in timp o sa te simti exact ca un drogat, apatic, dependent, stima de sine scazuta, etc.
Masturbarea și sexul sunt lucruri rele. Eu am 22 de ani și nu m-am masturbat niciodată, nici nu știu exact cum se face. În perioada tristă din viața mea când mă uitam la filme pentru adulți, le vizionam ca oricare alt film.
Înțeleg că nu toată lumea gândește ca mine și nici nu are rost să am un război contra-tuturor cu chestia asta cu sexul, dar masturbarea este peste puterea mea de înțelegere, ceva inuman. Și sexul e inuman, dar fiecare cu nevoile lui, ce să zic...
În special mă dezgustă acele încercări de bărbați care umblă prin cluburi ca să agațe...scârbos!
Trebuie să-ți găsești ceva de făcut mereu, să nu te plictisești, că atunci când te plictisești, mintea ta începe să-și facă diferite scenarii.
Cel mai bine este să rămânem virgini toată viața. Așa nu ne facem scenarii că dacă rămâne X-LEASA gravidă și alte lucruri.
Tu ai testosteron scazut in organism, de asta nu ai nevoi sexuale asa mari.
Biblic : este un păcat!
-irosești sămânța ta
-este o plăcere carbală, care nu e bună
Biologic :
-devi stresat
-devi mai nervos
-dacă îți vei întemeia o familie copiii s-ar putea să se nască slăbănogi
Chiar și rar, masturbarea nu e bună, mai sus am dat argumente mai mult dacă ești băiat, dar și dacă ești fată tot nu e bine.
In Biblie nu scrie nicaieri ca masturbarea ar fi pacat.
Pacat este ceva pentru care este prevazuta varsare de sange in Vechiul Testament. Asa ceva nu exista pentru masturbare.
Este păcat, mai ales la băieți... Malahie mi se pare că se numește păcatul
Malahii e o traducere din neogreaca. In greaca veche (koine) malakoi inseamna altceva. Dar asa e cand romanii traduc Biblia: fac o treaba de mantuiala. In alte limbi (engleza, franceza, spaniola, germana) nu exista onanisti in versetul respectiv.
Traducerea corectă este:
„Sau oare nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați! Nici cei desfrânați, nici cei idolatri, nici cei adulteri, nici bărbații care practică prostituția, nici homosexualii,"
—1 Corintieni 6:9, Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)
De fapt numele păcatului vine de la cineva care l-am făcutmai tare
Onan nu practica masturbarea, ci coitus interruptus. Dar asa e cand nu stii nici medicina, nici Biblie.
Cred că nu ști la cine mă refer...
Este vorba de acel om căruia i-am murit fratele, și a trebuie să se însoare cu nevasta fratelui său decedat, și să facă moștenitori fratelui său.
Acesta nedorind asta,, își vărsa sămânța pe țărână", ceea ce era mai de grabă o masturbare, deoarece din dragoste trebuie să provină copii
Nu este ok, la ce te gandesti ca sa te poti masturba fara filme obscene? eu am incercat si aveam doar imagini cu mama prietenului meu si ma rusinam
Mutubal întreabă: