Nu ti-am cerut sa renunti la religia ta, ci doar sa scoti capul din habotnicie si sa citesti si studii stiintifice, care fac dovada clara a benefiicilor...
Nu ti-a spus nimeni sa preacurvesti, ca aici vorbim doar de masturbare, adica ce faci tu SINGUR cu mana ta, autosatisfacere!
Nu mai abte campii cand nu ai raspuns, ca te faci de rusine singur.
Tu nu preai iei în considerare ceea ce tocmai am spus.
Dar fie, crezi ce vrei.
Dar va veni o zi când vei înțelege ceea ce spun aici
Tu nu te iei dupa Biblie. Te iei dupa o traducere proasta a Bibliei. Si n-ai suficienta glagorie sa intelegi ce facea Onan in Cartea Genezei.
„Subiectul masturbării este încă unul foarte controversat. Creștinii au păreri variate despre cum vede Dumnezeu acest comportament. Din nefericire, nu pot vorbi direct în numele lui Dumnezeu referitor la acest subiect, deoarece Cuvântul Său Sfânt, Biblia, păstrează tăcerea asupra acestui aspect. Vă voi spune ceea ce cred eu, dar în mod sigur nu vreau să contrazic ceea ce cred părinții sau pastorul vostru. Opinia mea este că Dumnezeu nu vede onania drept un lucru important. Este o parte normală a adolescenței, care nu privește pe nimeni altcineva. Nu produce boli, nu face copii, iar Isus nu a menționat-o în Biblie. Nu vă spun să vă masturbați și sper că nu veți simți această nevoie. Dar dacă o faceți părerea mea e să nu vă simțiți vinovați pentru asta." El a mai afirmat: „Biblia nu spune nimic despre onanie, deci nu putem ști ce gândește Dumnezeu despre aceasta. Opinia mea este că El nu îi acordă mare importanță. Nu vă va face nebuni, cum zic unii oameni. Deci vă sfătuiesc să nu vă simțiți vinovați."
James C. Dobson (singura organizație creștină populară mai de dreapta ca Dobson este Klanul): https://www.overcoming-lust.com/......turbation/
Domnului îi pasă de orice face fiecare copil al Său
Nu am de gând să mă cert acum cu tine, doar vreau să ști că pentru El este important totul despre noi, a solut totul!
Domnului ii pasa... daca ii pasa scria in Biblie despre asta, dar se vede treaba ca n-a scris nimic despre asta.
Eu nu zic ca majoritatea bisericilor crestine nu zic ca este pacat. Dar nu este o opinie exprimata in Biblie.
Cine e adeptul lui Dobson este probabil vazut drept extremist (cel putin in Europa). Daca te dai mai crestin decat Dobson esti sigur extremist.
La nivel de Tump si MAGA, Dobson nu e extremist.
Iar din punct de vedere biblic esti considerat onanist daca nu faci un copil de sex barbatesc cu vaduva fratelui tau. Sa-i lasi un mostenitor. Trebuie sa intelegi ce citesti. Deci nu ce spune popa/pastorul, ci ce scrie in mod real in Biblie. Pentru ca popa sau pastorul poate fi un semidoct (analfabet functional). Sau poate se teme ca va fi concediat.
Nu știu dacă ați citit Biblia vreodată, dar ea nu e orice carte, și multe lucruri nu sunt spuse DIRECT, ci multe sunt codate...
Spre exemplu :
Nicăieri nu scrie direct că Dumnezeu este Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul, dar se subânțelege (asta nu e ceva codat, eu un exemplu că niciodată nu s-au spus asta direct, dar este)
Multe pilde sunt codate, și nu totul este evident, așa că ai nevoie de mult studiu biblic pentru ați da seama de foarte multe-n Biblie
Chestia cu Sfanta Treime nu este "codata", ci este rezultatul unor dispute istorice intre teologi. Printr-un accident al istoriei, arianismul a fost invins. Daca nu era acest accident istoric, azi erai arian in loc de nicenian. Si i-ai fi bestelit pe nicenieni ca sunt eretici si de fapt nu pot fi considerati crestini.
Si da: profesorii universitari de Biblie de la universitatile importante sunt de acord cu ce ti-am spus despre Sfanta Treime si despre masturbare. Exista cunoastere obiectiva depre Biblie, obisnuieste-te cu ideea. Din Biblie interpretata literal (Sola Scriptura) poti inventa orice teologie vrea muschii tai. Deoarece ex contradictione quodlibet (e un principiu al logicii).
„Ei de fapt nici nu stiu ca interpreteaza un text. Nu au notiunea asta. Potrivit principiului obiectivitatii, prima parere a unui om care afla ceva este intodeuna gresita; sunt de fapt dorintele lui subiective si prejudecatile lui care ii determina prima opinie. De abia dupa ce incepe sa studieze sistematic subiectul, potrivit principiilor stiintei moderne, omul are sansa de a-si depasi subiectivitatea naturala. Iar acesti crestini, raman aici, la parerea informata de dorintele si prejudecatile lor; ei considera ca aceste concluzii sunt scrise explicit in textul biblic, nu rezultatul unei interpretari. Si oricum, interpretarea literalista iti da posibilitatea sa scoti din Biblie orice concluzie vrei. Numai tratand Biblia ca pe orice alta carte, analizand-o in context istoric si potrivit principiilor criticii literare, poti intelege ce a vrut sa spuna fiecare autor, si ce semnificatie avea fiecare doctrina pentru contemporanii lui." minrest, tpu.ro
Nu este ok, la ce te gandesti ca sa te poti masturba fara filme obscene? eu am incercat si aveam doar imagini cu mama prietenului meu si ma rusinam