Dc? esti ateu cumva?
Nu, nu sunt ateu, cred in Dumnezeu.
Bravo
Da este pacat.
Atunci cand de masturbezi, formezi un nex cu un eveniment ambiental pe care Dumnzeu il condamna.
El nu vrea o realitate erotizata ci una decenta, atunci cand te masturbezi te supui la o cauzalitate erotizata.
Da, este in pacat biblic, apare in Biblie sub denumirea de MALAHIE, termenul pentru onanism; se aminteste ca malahienii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu. Vezi Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 6, versetele 9-10.
Problema cu „malahii" a fost eliminată de o traducere mai responsabilă a Bibliei:
„Sau oare nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați! Nici cei desfrânați, nici cei idolatri, nici cei adulteri, nici bărbații care practică prostituția, nici homosexualii,"
—1 Corintieni 6:9, Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)
Să vă spun eu cum stă treaba: condamnarea masturbării (chestia cu malahii) nu există decât în unele traduceri ale Bibliei în limba română. Nu vă dă de gândit, de ce doar în română și nu în engleză, franceză, spaniolă, germană? Ca și cum Dumnezeu ar fi vrut ca românii să nu se masturbeze iar pe francezi, germani, spanioli, englezi și americani i-a lăsat liberi să facă acest lucru.
Pai si ce pot sa fac ca de spovedit nu pot doar sa tin post si sa ma rog
In Biblie scrie despre masturbare ca este pacat, cum a pus lifeoreally, uite aici: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=6 (la versetul 9)
Hmm, citati din Nouă Traducere În Limba Română, din ce cult protestant/neoprotestant sunteti?
Eu cred ca ai putea face diferite activitati care sa te oboseasca, astfel incat sa te culci mai devreme noaptea, sa mergi in pelerinaje, sa citesti carti care nu fac referinta la sexualitate,
Eu nu sunt crestin. Ce spun profesorii universitari de Biblie vezi pe http://ro.wikibooks.org/......Masturbare
Exista fapte obiective cu privire la Biblie, obisnuieste-te cu ideea.
E o greseala de traducere, care nu apare-n alte limbi. http://en.wikipedia.org/wiki/False_friend
Daca pui intrebarea asta inseamna ca undeva constiinta ta iti provoaca o neliniste. Daca aveai constiinta impacata nu puneai aceasta intrebare. Iar daca nu avem constiinta impacata in dreptul unei fapte e clar ca fapta aia e pacat
Nu e pacat. Dumnezeu stie ca ti-a bagat hormoni in corp, care incep s-o ia razna si mai stie si ca trebuie sa fie linistiti cumva, prin masturbare mai exact. Spor la treaba! Ideal ar fi sa nu faci in zile consecutive, ca sa nu faci exces de asta. Numai bine!
Sa te lasi a? e ca si cum ai spune ca un moldovean se lasa de baut Nu este un pacat, dar ar fi bine sa-ti gasesti o fata cu care poti intretine relatii sexuale, masturbarea in exces poate dauna sanatatii tale, good luck
La 11 ani relatii sexuale?
Ops, scuze nu am stiut varsta ta
Este un pacat cand esti calugar, toti au facut facem, e ceva normal, dar nu in exces, cand te masturbezi zilnic nu mai esti asa nevoit sa iti caut iubita te inveti singur, asa ca nu in exces repet *Gusta din placerile vieti * Si daca ar fi un pacat sunt milioane de oameni care fac chestia asta toti ar ajunge in iad!
Din anul 2003 masturbarea nu mai e pacat din vina ca preotii nu mai au argumente impotriva psihologilor, si asta se va intampla si cu sexul oral 100%, de exemplu primitivii care faceau sex la 13-15 ani deoarece aveau o speranta mica de viata nu stiau ce e aia casatorie, si acum e pacat sa faci inainte de casatorie, da-o in pnm de treaba, eu cred in dumnezeu ca a creeat big bangul si a lasat natura si totul sa se dezvoltr singure.
Pai da. asta am auzit si eu, adica Biblia a fost rescrisa din cauza asta si despre masturbare nu mai e nimic, dar totusi, din punct de vedere spiritual nu au cum sa modifice lucrul asta, nu vreau sa spun ca Biblia nu este o carte importanta, este o carte foarte importanta. dar stii la ce ma refer
Mda stiu, dar acum nu mai e pacat deci poti face, totusi in exces provoaca dependenta
Ciudat, dar cu toate comunitatiile religioase cu care am intrat in contact, nu e una care sa fii discriminat masturbarea. La neo-protestanti, au venit americani cand eram intr-o tabara sa ne zica cat de rea e masturbarea, la ortodocsi preotul mi-a zis ca daca ma mastubez ajung ij iad.
Religia a fost vina a sute de razboaie,mai nou poaye vor izbucni razboaie din vina religiei,de ce noi credem in dumnezeu,musulmanii in allah si asiaticii in buddha si alte zeitati,raspunsul e simplu,in fiecare din acele regiuni a existat cineva care sa creada in dumnezeu de exemplu,alte zone au alte biblii daca vrei sa stii,deci lumea in urmatorii zeci de ani,probabip va fi distrusa din vina razboaielor religiose,de exemplu,de ce dumnezeu ii face pe unii copii cu malformatii,sau nascuti morti,pentru ca el nu ajuta la asta,sau de ce unii oameni mor in accidente daca nu au facut nimic, pentru ca cel mai probabil dumnezeu a creeat tot si dupa aceea a lasat totul sa mearga dupa voia naturii, nu a lui, asta e parerea mea, religia este ca un fep de drog.
Da, este foarte mare pacat. Lasa te! Se numeste malahie, scrie si in Biblie. Nu e bine ce faci, trebuie sa te spovedesti. Masturbarea e ca o spurcaciune
Stiu ca se numeste malahie, de lasat ma pot lasa, adica de 3 saptamani si ceva nu am mai facut, dar de spovedit nu pot merge din anumite motive, si ma macina chestia asta extrem de mult. De rugat ma rog in fiecare zi, dar de spovedit nu pot.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: