anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut
pai am si eu o 'problema'sa zic asa

eu am 18 ani prietena mea aproape 17. suntem de 11 luni impreuna. si nu prea vrea sa aiba relatii sexuale cu mine. gaseste tot felul de scuze. desi merew imi marturiseste ca vrea sa faca asta ( e virgina )
am mai gasit raspunsuri de genu "nu te iubeste"chestii din astea. dar va spun 100% ca ma iubeste.

mai rau e ca nu prea putem sa o facem la mine sau la ea. ca na sunt parintii. de obicei ne intalnim aman2 in masina mea la servici la mama dar nu am deocamdata permis ca asa plecam undeva intr-un loc mai 'intim'sa zic asa.

deci care ar fi problema? dc nu vrea sa faca chestii aia. ca mi-a zis ca ma iubeste enorm si ca vrea ca eu sa fiu primul. da frate drk sunt baiat na. tin enorm la ea. si n-as vrea sa ma duc la altele. da nu stiu cum sa o fac sa faca asta.
raspunde-ti va rog si baieti dar mai ales fete ca poate voi stiti mai bine dau funda :X :*

Răspuns Câştigător
| superdorex a răspuns:

Ar trebui sa fii mandru ca ai o asemenea prietena si trebuie sa o sprijini si sa o protejezi indiferent de ce iti raspunde la provocari! Trebuie sa fii barbat si sa gandesti ca nu tot ce zboara se si mananca nu? Respecta-i dorinta daca asa vrea si inca nu e pregatita mai ales ca uite nu aveti nici macar locul si momentul, doar nu ai vrea sa fie in masina? Atunci cand o faci trebuie sa fie ceva romantic sa ramana de neuitat! Si lasa-i pe rautaciosi sa iti zica ce vor, daca prietena ta nu vrea sa o faca asta nu inseamna ca te iubeste mai putin sau nu te iubeste da? Ti-am zis dupa cate se vede e o fata speciala plina de sensibilitate si iti dau un sfat tine-o stransa ca daca insisti cu aceste tampenii despre sex ai putea sa o pierzi si eu zic ca nu se merita! Asa ca fruntea sus si arata-i ca o iubesti si ii respecti dorinta da? multa bafta!

22 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In primul rand, prietena ta este foarte mica. Varsta MINIMA la care o fata isi poate incepe viata sexuala, fara riscuri medicale, este 17 ani si jumatate. Spui ca iubesti, dar totusi esti foarte dornic sa-i risti sanatatea si viata numai pentru placerea ta. Asta ma face sa cred ca de fapt nu dai doi bani pe ea.
Nu are nici varsta minima, iar din alt punct de vedere, foarte putine fete sunt pregatite la varsta minima, cele mai multe au nevoie de timp. Prietena ta este nenorocoasa, fiindca daca ar fi intr-o relatie cu un barbat care s-o iubeasca, acesta i-ar respecta dorinta si nici nu ar aduce vorba de asa ceva decat dupa majoratul ei. Fiindca un barbat asteapta o femeie cat considera el ca merita ea. Iar tu consideri ca prietena ta merita foarte putin, asa ca practic vrei s-o fortezi sa faca ceva ce ii pune sanatatea in pericol si ce ii poate afecta negativ intreaga viata sexuala, pentru ca ai impresia ca barbatii au nevoie de sex. De fapt, sa stii ca numai pampalaii simt ca nu-si pot tine pantalonii pe ei si ca s-ar duce la alta din "nevoie". Barbatii adevarati asteapta.

| vladutz1594 a răspuns (pentru Brigaela):

Asta nu e asa. acum sa stam fiecare dupa prietenele noastre pana face 18 ani sau pana in noaptea nuntii ca e ceausescu presedinte ( comunism ) am mai intrebat si eu. nu e nimic grav sau periculos. daca o faci din placere nu e nimic grav. una e sa fii violata una e sa o faci din dragoste chiar daca ai 17 ani. orkm mersi pentru raspuns

| Brigaela a răspuns (pentru vladutz1594):

Ba da, exista o problema majora care nu tine seama de regimul politic: problema medicala, studiile care au demonstrat ca fetele care isi incep viata sexuala inainte de 18 ani au 90% risc sa faca cancer de col sau leziuni precanceroase inainte de 40 de ani. Tu ai face sacrificiul asta din dragoste?

Nu dar serios nu am mai auzit de asa ceva. si daca s-ar face vreun studiu sunt 100% sigur ca aproximativ 85 % din fetele din ziua de azi si-au inceput viata sexuala inainte de 18 ani si sunt sanatoase. cel putin eu te asigur ca stiu aproape 10. serios vb. si nu nici un fel de problema

Nu au deocamdata, dar 90% din ele vor avea. Presupun ca stii ca Romania are cel mai mare numar de cancere de col si cele mai multe morti din aceasta cauza din intreaga Europa, tocmai fiindca fetele sunt prea putin educate si isi incep viata sexuala mai devreme decat e cazul, oarecum fortate de niste asa-zis iubiti carora nu le pasa de sanatatea lor viitoare. Nu te intrebi cum am ajuns sa avem mai multe cazuri de cancer de col decat Germania sau Franta, tari cu populatie de 3 ori mai mare ca a noastra? Tocmai din cauza acestei incostiente pe care o manifesta unii adolescenti din Romania. Si sa stii ca numai in anumite medii femeile isi ijncep viata sexuala atat de precoce, de exemplu, marea majoritate a studentelor la facultati de stat, isis incep viata sexuala dupa 18 ani, ca urmare a unui nivel mai ridicat de educatie. Nu inteleg cum tu nu ai auzit de riscul de cancer de col. la varsta ta, ar trebui sa fi citit cateva carti serioase referitoare la igiena vietii sexuale si in toate acesta carti scrie in detaliu despre aceasta problema. Fie le-ai citit superficial, fie nu ai ales cartile care trebuie si asta impune o noua vizita la biblioteca si o documentare mult mai atenta si mai serioasa.â din partea ta, fiindca este rusinos sa sustii ca la 18 ani nu ai informatii de baza despre acest aspect.

Ba da. stiu ceva. dar na. are aproape 17 ani. e foarte dezvoltata. si eu cred ca daca si ea vrea chestia asta si o face din placere si iubire nu o sa fie vreo problema

Te intreb ceva foarte sigur: daca partenera ta ti-ar spune: "vreau sa faci un lucru din dragoste pentru mine, dar sa stii ca 90% vei face cancer de la acel lucru pana sa implinesti 40 de ani, insa daca ma iubesti nu cred ca e o problema pentru tine", tu ai face lucrul acela. Din iubire si ca sa-i faci ei o placere, ai trai tot restul vietii tale cu aceasta amenintare si, daca ar fi cazul, ai muri in chinuri, tanar, lasandu-ti viitorii copii mici, de izbeliste? Daca poti spune cu mana pe inima ca da, fara nici o ezitare, atunci inseamna ca nu ai discernamant. Daca spui ca nu, inseamna ca doar nu-ti pasa de viitorul partenerei tale.

Imi pasa si normal ca nu vreau asta pentru ca o iubesc dar. asa imi bat joc de ea ma duc la altele, o insel, doar pentru ca ea vrea sa sta pana la 18 ani sau mai mult >? O iubesc prea mult sa fac asta. eu sunt aproape sigur ca nu o sa fie vreo problema. daca se intampla ceva fac orice zici tu...

orkum multumesc pentru raspunsuri. o sa iau in considerare si raspunsurile astea

Daca se intampla ceva, nu vei mai avea ce sa faci, va fi prea tarziu. Daca te duci la altele, nu e din cauza ca ea vrea sa astepte, ci din cauza ca nu esti tu capabil sa astepti. Un barbat adevarat isi asteapta iubita cat este nevoie. Daca nu poti, inseamna ca ai o mare problema de caracter si nu are nici un sens sa dai vina pe ea sau pe alta circumstanta.

Da eu zic ca de un an impreuna. e totul perfect. vreo aman2 asta. numai ca ea e decat vreo 95 % sigura... nu ar fi nici o problema. deci nu e vorba de obligat sau ceva. si ea vrea. iar eu va intreb cum sa o fac, ce sa yi zic sa aiba incredere mai multa in mine, si sa o faca.

Tu esti chiar lipsit de orice scrupule. Esti 90% convins ca asta o va imbolnavi, dar nu-ti pasa nici cat negrul sub unghie. Biata fata, e pacat de ea ca a ajuns intr-o relatie in care isi prejudiciaza viitorul pentru slabiciunea de caracter a partenerului ei. E trist sa vazi adolescente care ar putea fi fericite si ar putea duce o viata normala, dar [ierd totul intr-o clipa. Macar discuta cu parintii ei in prealabil, daca ai putin onoare, data fiind varsta ei mica.

Lasa ca am eu grija! o sa fie totul bine sunt sigur. o sa va povestesc ca nu s-a intamplat nimic

Nu ai cum sa-mi povestesti, fiindca nu vom fi aici peste 10-15 ani, vand vor incepe sa apara problemele. Daca tot ai de gand sa faci asta, discuta cu parintii ei, arata-i si ei ce scrie aici si asigura-te ca o duci la cel mai bun ginecolog incepand din prima luna de la inceperea vietii sexuale si apoi la fiecare 6 luni, ca ii platesti toate analizele, ca ai grija sa faca macar o colposcopie la 2 ani si biopsie ori de cate ori e nevoie.

Poi eu ce va spun aici pe site, ca nu vrem nici eu nici ea sa afle parintii... oricum o sa o facem protejat. deci nu ne gandim la 'prostii'

Daca nu e nimic rau, cum declari sus si tare, de ce sa nu stie parintii? te contrazici singur: daca totul este atat de in regula cum sustii, nu exista nici un motiv pentru care v-ati ascunde de parintii ei, care evident ii vor binele. Mai ales ca e minora si probabil in intretinerea parintilor (macar partial, daca ii furnizezi si tu mijloace materiale). Daca vreti sa nu afle parintii, asteptati pana faceti amandoi 18 ani, doar nu poti fi atat de josnic incat sa permiti ca parintii unei minore sa nu stie ceva atat de important. Sa fim seriosi, nu cred ca ai putea face asa ceva si apoi sa te mai uiti in oglinda, de rusine.

Nu cred ca e vorba de vreo rusine cand vb de persoana care o iubesti si te iubeste, nu cred ca exista vreun baiat care sa faca nu faca chestia asta doar pentru ca nu poate sa le spuna parintilor ei. eu zic mai mult de relatia dintre noi 2 ca merge perfect. nu ma refeream chiar la parintii ei sau ai mei. vorbim cu totii dar ea a hotarat sa nu le spunem lucru asta pentru ca stie ca daca afla e posibil sa ne desparta si nici eu nici ea nu vrem lucru asta!

| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Nu e pregatita pentru pasul asta, nu e sigura de relatia voastra.De iubit,cred ca te iubeste.O fata nu sta la vrajeala cu un baiat atata timp.
Chestia ca presand-o sa faca asta, tu castigi inversul.O faci sa creada ca doar asta vrei:sex!

Eu zic sa o mai lasi cateva luni si intreab-o ce vrea.

Ti-as recomanda sa astepti pana devine majora,cum e normal,dar la cat de ''incins'' esti,nu gandesti limpede.

Tot spui ca te iubeste...dar tu? Nu pomenesti nimic de sentimentele tale, ci de dorinte.

Cum poti sa ceri, daca nu daruiesti.

Iti recomand sa rupi relatia in caz ca nu simti nimic.

| vladutz1594 a răspuns (pentru I'mPerfect(a)!):

O iubesc enorm de mult. si de asta vreau sa va intreb cum sa o fac sa vrea chestia asta, ca sa nu mai stau sa o presez cu lucrul ala. pentru ca tocmai asta e.nu vreau sa creada ca ma gandesc doar la sex. si v-am zis daca nu o iubeam ma duceam la altele ca am ocazia. dar o iubesc enorm si nu vreau sa fac lucrul asta. si nu8 vreau sa o pierd pentru nimic in lume. avem o relatie aproape perfecta ( na mici certuri ) dar doar atat. in rest e totul perfect si incerc sa-i explic ca dupa aproape un an impreuna. si la cat e iubirea noastra de mare relatia noastra poate ca merita ''momentul' ala.

oricum va multumesc la toti pentru raspunsuri. si mai raspundeti. mai dati-mi sfaturi

| IMC90 a răspuns:

Tu de RedTube ai auzit? Sau de prostituate?
Sunt multe alte metode de a-ti satisface nevoile in afara de a strica viata si sanatatea unei fete...

| monicutza_5552 a răspuns:

Cu siguranta nu e pregatita...si sa stii ca conteaza mult si locul unde se intampla. eu zic sa mai astepti!

| atac19 a răspuns:

Poate nu e pregatita,sau daca e se simte stanjerita de ceva,poate de prezenta parintilor intr-o alta camera, inceraca sa faci in asa fel sa fiti numai voi odata, nu stiu poate cand sunt ai tai la serviciu

| vreau1alint a răspuns:

Nu vrea sa faca asta pentru ca ori nu se simte pregatita ori nu este hotarata pe chestia asta. Rabdare...