| Constantin90 a întrebat:

Salut!
Pe data de 26.10., iubitei mele i-a venit menstruatia. Pe data de 30 am făcut sex, fara prezervativ, fara ejaculare. Data următoarei menstruații este pe 24.11. In data de 14.11, am făcut sex, fara prezervativ, cu ejaculare in afara, pe burta/sâni. Țin să menționez că practicam aceasta metoda, a retragerii, de 1 an și 3 luni, fara nicio problemă, uneori facem asta chiar și în zilele fertile/ovulație, însă întotdeauna, chiar și în cazul mai multor numere, după fiecare număr, urinam și ne spălăm. In 90% din cazuri, in zilele fertile, o facem protejat, in restul zilelor, mai mult fără prezervativ, putând să-mi controlez foarte bine ejacularea, in sensul că după ce o scot, ejaculez cam dupa 10-20 de secunde. Întrebarea mea este daca in situația prezentată și, ținând cont de cele menționate, exista posibilitatea formarii unei sarcini. Va mulțumesc!

2 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

Buna. Metoda retragerii are un procent de 70% si cv, pe acolo. Oricand, oricât de bine te ai controla, exista posiblitatea unei sarcini.
Trebuie sa folosească o metoda reala de contracepție, de exemplul steriletul și nu mai aveți vreo problema, nu trebuie neaparat prezervativ sau pastile. Sunt atâtea metode, asta dacă nu va doriți sa aveți un copil. Daca nu va doriți, clar, ați alege o metoda mult mai sigura.
Better safe than sorry.

| Sofer a răspuns:

Dar anticoncepționalele nu sunt mai sigure?