| Bâldâbâc22 a întrebat:


Pe data de 8 martie am facut sex cu iubita mea, protejat desigur si am fost foarte atent si in timpul actului sa nu se rupa sau eu stiu si a fost ok pana la final. Ziua urmatoare tot seara i-a venit perioada si noi tocmai ce voiam sa mai facem inca o data fiind ultima zi in care mai suntem impreuna ca trebuia sa plec inapoi acasa, ea fiind din Severin iar eu din Bucuresti. Bun si am stat putin si ne-am gandit hm in timpul perioadei nu am mai incercat iar protectie aveam la noi asa ca de ce nu. Cu doua trei ore mai devreme tocmai ce i-a venit. Am mers frumos la dus etc etc. Eu nu stiu cum sau de ce mi se intampla asta dar am mai avut incercari fara doar foarte putin dar efectiv nu pot, simt ca vine si opresc totul iar apoi cand pun prezervativul ma linistesc si este totul normal. Tin sa mentionez ca pe uscat am incercat foarte putin fara iar apoi l-am pus ca sa nu avem probleme. Totul a decurs super bine, l-am verificat ca prima oara, nu s-a rupt sau ceva si a fost tot cu terminare in el. Am avut amandoi nevoie de un dus dupa si ne-am pus la somn. Problema mea este urmatoarea: Ea are ciclul neregulat, uneori ii venea pe 28, alteori pe 9 sau diverse dăți mai indelugate. Problema mea este si ma tot streseaza pe zi ce trece ca de ce nu-i mai vine. Trebuia logic sa-i vina pe 9 si nu i-a venit si de pe 9 aprilie pana astazi are ba niste dureri de burtica, ba de sâni pentru ca se dezvolta sper... si stam super panicati pentru ca incepe sa nu ma mai creada dar nu eram nebun sa neg ce am facut si sa o tin pe a mea. Ea are 16 ani si eu 18. Este a treia oara cand facem asa ceva. Daca aveti ceva raspunsuri sau nu stiu. Multumesc!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Un ciclu de tip neregulat nu se poate estima, calcula sau aprecia. El vine odata la 1 luna sau odata la cateva luni.
Asadar intrebarea ta "de ce nu-i mai vine" nu face sens, pentru ca fata are ciclul de tip neregulat si nimeni de pe fata pamantului, nu-i poate regla ciclul. ma rog, se poate cu anticonceptionale, dar la acte efecte secundare au acelea, mai bine lipsa.
Toata partidele sexuale se fac cu protectie.
Daca va jucati de-a sexul si fara prezervativ, mai ales dupa o masturbare sau o ejaculare anterioara, cand ramane sperma pe teava, riscul de sarcina este foarte mare.

| Bâldâbâc22 explică (pentru Violleta2022):

A fost doar pentru un moment pentru ca imediat cedam intr-un fel iar apoi nu am continuat fara. Si inainte nu mai facusem absolut nimic. Deci este normal daca este neregulat... mersii

| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca sexul amintit a fost intretinut LA GRANITA dintre ULTIMA ZI a ciclului menstrual care chiar se termina si PRIMA ZI a ciclului menstrual care incepea in acel moment, se poate afirma ca sexul precizat a fost intretinut in ziua in care formarea sarcinii este ABSOLUT/100% IMPOSIBILA chiar si in cazul in care intreaga cantitate de SPERMA este ejaculata IN VAGIN.
Pentru a intelege despre ce este vorba citeste urmatorul raspuns in care este explicata IMPOSIBILITATEA FORMARII SARCINII IN ULTIMELE 10 ZILE ale ciclu menstrual numarate inspre inapoi fata de ziua in care a pornit sangerarea menstruala. Este stabilit si determinat stiintific si medical, cat se poate de concret faptul ca OVULUL este produs si eliberat din FOLICULUL OVARIAN in una dintre cele 2 trompe uterine (in mod alternativ) indiferent care este tipul sau lungimea ciclului menstrual, INTOTDEAUNA cu exact 14 zile inainte de data la care va incepe menstruatia in cazul in care NU este fecundat ovulul. Cele 14 zile situate intre ziua de OVULATIE si ziua de incepere a urmatoarei menstruatii se numeste PERIOADA LUTEALA si are LUNGIMEA FIXA de 14 zile. De asemenea este determinat tot stiintific si medical ca OVULUL este VIABIL adica poate fi FECUNDAT de spermatozoid NUMAI in ziua producerii sale, adica in urmatoarele 24 de ore de la eliberarea din OVAR. In cazul in care ovulul nu este fecundat, atunci incepand cu a 2 zi ovulul nefecundat, intra intr-un proces de IMBATRANIRE ACCELERATA, si in 2-3 zile se instaleaza starea de DEGENERARE totala si... SE DESTRAMA. O parte a resturilor rezultate este resorbita de endometru, iar cealalta parte devine CORPUL GALBEN care se fixeaza de peretele uterului si incepe sa produca progesteron pana in preziua urmatoarei menstruatii. Reiese ca dupa ce trec 3 maxim 4 zile de la eliberarea din ovar, OVULUL PUR SI SIMPLU... DISPARE DIN UTER. Acest proces se produce cu 9-10 sau chiar 11 zile inainte de terminarea ciclului menstrual, adica ziua in care incepe menstruatia. Fiindca in ultimele 9-10 zile ale ciclului menstrual absolut sigur NU poate sa mai existe un ovul viabil in uter, reiese cat se poate de simplu si clar ca in acele 9-10 zile chiar si daca ajunge in vagin sperma indiferent de cantitate, formarea sarcinii in lipsa OVULULUI devine 100% IMPOSIBILA.
Fiindca ciclul menstrual al iubitei tale este de tip NEREGULAT, reiese ca acesta poate sa aiba orice lungime de peste 21 de zile, lungime care poate sa fie foarte diferita de la un ciclu menstrual la altul. Fiindca cel mai probabil ovarele ei sunt afectate de asa numitul sindrom al ovarelor chistice/polichistice (SOC/SOPC) acestea nu reusesc sa maturizeze si sa elibereze ovulul dupa un anumit timp precis stabilit si din acest motiv ciclul devine NEREGULAT cu lungimi imposibil de anticipat. Chiar de la inceput trebuie sa stii ca ciclul menstrual NU este influentat, modificat sau conditionat de factori externi. Intotdeauna pornirea menstruatiei este dirijata STRICT hormonal si din acest motiv pot sa existe cicluri menstruale REGULATE dar la fel de bine si din pacate cele mai multe cicluri menstruale sunt de fapt cele NEREGULATE. Caracteristica principala a ciclului menstrual NEREGULAT este insasi IMPREDICTIBILITATEA, privind atat momentul de incepere/producere a menstruatiei cat si anticiparea lungimea ciclului menstrual, fiindca nu exista un reper fix fata de care sa se poata calcula/prezice sau determina atat ziua de ovulatie cat si a perioadei fertile. In situatia prezentata in intrebarea ta, se poate afirma fara greseala ca este vorba de o dereglare hormonala destul de importanta, situatie care apare si care se poate produce doar din cauza activitati foarte proaste si incorecte a uneia sau a mai multe glande endocrine.

Fiindca o caracteristica principala a unui ciclului menstrual NEREGULAT este de asemenea si IMPREVIZIBILITATEA, reiese ca lungimea ciclului poate sa difere de la un ciclu la altul si diferentele sa fie chiar foarte mari uneori chiar de multe saptamani sau luni. Aceste modificari privind lungimea diferita a ciclului de fiecare data se datoreaza dereglariilor hormonale care apar pe fondul functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, etc.) care nu produc la timp si in cantitatile normale si intr-o proportie echilibrata a celor doi hormoni feminini estrogen si progesteron. Aceste deficiente hormonale provoaca ovulatii imprevizibile care pot sa aiba urmari prin producerea unor menstruatii atipice, slabe cantitativ, de regula imprevizibile, imposibil de a fi determinate exact. Aceasta situatie destul de neplacuta poate fi remediata doar medical, prin efectuarea unui set complet de analize endocrinologice si pe baza rezultatelor obtinute medicul ginecolog in colaborare cu medicul endocrinolog, va fi in stare sa analizeze si sa determine situatia reala/exacta si sa iti indice tratamentul hormonal de urmat pentru a incerca sa ti se regleze ciclul menstrual. In caz contrar toata viata ta te vei confrunta cu dereglari din ce in ce mai dese si mai intense si de asemenea cu teama constanta/permanenta si stresul provocat de teama de a nu apare o sarcina nedorita dupa inceperea vietii sexuale. Probabil ca orice medic ginecolog specialist dupa o consultatie serioasa iti va prescrie folosirea de pastile anticonceptionale o anumita perioada de vreme pentru a se regla ciclul menstrual. Multa sanatate!