| nuconteaza777 a întrebat:

Salut
Prietenul meu se simțea ieri rău si a urinat cu sange, iar eu am dat urocultura și aveam un număr mai mare de leucocite (4500, dar norma e 2000 și ceva)
Medicul mi-a spus că posibil sa am infecție urinară și vaginita sub semnul întrebării
Este oare din cauza sexului?
As vrea sa știu ce cauză, pentru că eu am doar cu acest partener relații sexuale de aproximativ 2 ani, nu mi-am schimbat partenerul sexual niciodată

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Prietenul sa mearga de urgenta la spital, nu e bine deloc si tu la ginecolog, amandoi, hai nu stati acasa ca timpul trece

| Violleta2022 a răspuns:

Daca a urinat cu sange, inseamna ca are infectie sau o problema grava la rinichi si este recomandat o intenare la spital si investigatii medicale.
Ar mai putea fii si o boala cu transmitere sexuala, dar asta se poaet dovedii doar in urma unor teste medicale.
Pentru tine, te sfatuiesc sa faci un examen citologic (a secretiei vaginale) de urgenta, pentru a vedea daca nu cumva ai si tu vreo infectie.

| Andreeush a răspuns:

O infecție urinară nu reprezintă o boală cu transmitere sexuală, însă contactul sexual poate favoriza migrarea bacteriilor către tractul urinar. Tocmai de aceea este important să menții o bună igienă a aparatului genital.
Cauzele infectiei urinare pot fi:
-sistemul imunitar slăbit, care favorizează apariția infecțiilor, în timpul iernii, de exemplu, sistemul imunitar este slăbit din cauza temperaturilor scăzute.
-abuzul de antibiotice poate afecta capacitatea sistemului imunitar de a apăra organismul împotriva infecțiilor.
-igiena necorespunzatoare a aparatului genital, după urinare, ștergerea trebuie făcută din față spre spate, astfel încât să nu aduci microorganismele din jurul anusului către uretră și vagin;
-purtarea de lenjerie intimă din materiale sintetice sau de pantaloni foarte stramți, în special in timpul verii, este recomandat să porți lenjerie intimă din bumbac și articole vestimentare lejere;
-apa sărata, clorul și nisipul favorizează apariția infecțiilor urinare, spală costumul de baie după fiecare folosire;
-bacteriile din toaletele publice, precum Streptococcus, Staphylococcus aureus sau E.coli - de aceea, este important să folosești cu grijă toaleta publică atunci când urinezi;
-alimentația necorespunzătoare - lipsa de vitamine (A, C sau E) și nivelul scăzut de fier, seleniu, magneziu sau zinc pot duce la slăbirea sistemului imunitar și, implicit, favorizează apariția infecțiilor.
Cât despre vaginită este o afecțiune intimă cu care se confrunta aproape orice femeie la un anumit moment. Afecțiunea este localizată în vagin și este caracterizată prin dezechilibrul florei vaginale normale.
Printre principalii responsabili este bacteria Gardnerella Vaginalis. Aceasta este o bacterie care se regăsește în mod normal în flora vaginală, dar când flora se dezechilibrează și se înmulțește mai mult decat normal, bacteria poate provoca infectia.
Ar fi bine să mergi la medic și să urmezi un tratament.