| SofiaTeodorescu a întrebat:

Salut. Prima zi a ultimei menstruatii a fost 09.11. 2023 ciclu 30 de zile. Asta ar insemna ca am 31 de sapt. Ginecologul zice ca nasc pe data de 16 august, dar conform lui abia azi fac 30 de sapt. Daca calculez dupa cate sapt zice el ca am inseamna ca in 16 august eu abia atunci o sa am 39 de sapt. Am sarcina mai mica? Desi am foat la 2 medici ginecologi, nici unul nu a zis ca e mai mica sarcina. Atunci eu pot sa imi iau acum prenatal sau nu? Pentru ca conform datei primei zi a ultimului ciclu eu de azi mai am fix 63 de zile pana nasc.

Răspuns Câştigător
| Madaxo97 a răspuns:

Poti sa iei prenatalul, data nașteri nu este ceva bătut in cuie, este doar o aproximatie, poate sa fie plus minus o săptămână, nimeni nu poate sa spună exact ziua nașterii, niciun doctor, doar sa preconizeze, pe baza ultimului ciclu menstrual.
Si mie mi-a spus ca o sa nasc pe 11 noiembrie si am născut pe 29 octombrie, atunci a vrut bebe sa vina, la 37 săptămâni. Sunt femei care nasc si la 41, 42 săptămâni, nu ai sarcina mică, nu iți mai calcula zilele la milimetru, nu ai cum sa prezici cu exactitate data unei nașteri, poate doar dacă faci cezariana la cerere programata, astea se fac de obicei la 38 săptămâni.

1 răspuns:
| vatadezahar24 a răspuns:

Poți liniștită să îți iei concediul prenatal