Nu vad o problema in ce se intampla, am observat si eu stari din astea la cineva apropiat, poate o fi din cauza trecutului ei unde o vedea ceva ce lipseste sau nu stiu exact intreaga situatie, dar poate ea doreste sa iei o pozitie mai superioara fata de ea, in sensul sa ripostezi dar nu cat sa duca la despartire, ma gandesc ca ii place adrenalina primita din urma unui scandal / certuri, stiu ca suna putin bizar, dar nu ne-ai spus care a fost reactia ta,
Ai spus ca in 3 ani de relatie nu a comunicat, serios? Nu intelegi nimic despre iubita ta in cei 3 ani? O parte din femei (da, generalizez) lucreaza pe emotii si instinct si rareori pe logica, unde aici e partea ta, de ce sa opresti focul cand il poti intetii si sa ii vezi limitele? Eu personal daca as esua din explicat, as face opusul, as continua cearta personala cu ea (fara violenta / injurii / etc) si vezi cum reactioneaza, revin la ideea ca ea ii place certurile, o fac sa se simta ca lupti pentru ea cu ea insasi daca are logica asta,
Si cel mai important, ce parere au ai ei despre tine? Dar cercul ei apropiat de prieteni? Ma gandesc ca si ei contribuie la relatia voastra intr-un mod direct sau indirect
Reactia mea a fost una destul de calma, pentru ca am invatat sa nu mai aprind focul mai mult decat e, dar nu ajuta cu nimic reactiile mele fata de ea, mereu s-a comportat foarte urat, aruncându-ma de langa ea la fiecare conflict. Comunicatul consta in rezolvarea situatiei si de a ajunge la un punct acord, mai ales ca relatia ar trebui sa fie 50/50, unde aici nu prea se aplica, de asta ma refer ca ea nu stie a comunica cu mine, alege mai mult urletele si tipetele asupra mea, decat sa fie totul calm, mai ales ca problemele descrise de mine mai sus nu sunt o problema atat de grava din multe puncte de vedere. La ultima cearta, recunosc, m-am activat si am tipat si eu la ea, si apele s-au agitat mai rau. Acum astepta ca tot eu sa o impac, dar m-am saturat si eu pe o parte ca doar eu sa iau initiativa in rezolvarea problemelor, fara ca ea sa isi asume ca totul a inceput din cauza ei.
Prietenii si parintii au o parere buna despre mine, mereu au spus ca nu am fost un om rau pe cat pare, am si eu greselile enumerate in trecut fata de ea, dar m-am schimbat destul de mult doar pentru a fi bine relatia dintre noi doi, dar pare ca totul e in zadar, chiar daca discutia asta am avut-o cu ea si parea de acord cu ce spun, in unele zile e ok, in altele, un strain total.
Poate reactia ei are cauza trecutul vostru unde tu ai actionat gresit din punctul ei de vedere, oricum ar fi situatia, raspunsul este unul singur, o vrei cu adevarat? atunci si cu certuri si fara vei lasa deoparte mandria si pretextul comunicarii si o vei impaca sau nu iti pasa si te vei ocupa de treburile tale, raspunsul vine pe baza intrebarii, "merita?"
Daca ai vazut la ea o parte buna unde nu se supara si e calma, eu tind sa cred ca te pedepseste pentru ceva, daca este ea asa de fire, atunci te pedepseste din firea ei.
Sincer, ai asteptari prea mari si un comportament prea serios la 22 de ani, tempereaza-le cu optimism si ramai un copil, ai timp de seriozitate si dupa 30, (ma gandesc ca te comporti prea serios si cu ea, de aici si textul meu)
Sunteti foarte tineri si nu ati invatat inca sa comunicati.
Ei ii sare tandara. "short fuse" se numeste in Engleza.
Nici tu nu comunici eficient. Asa cum ai observat, solutia nu este sa tipi si sa intetesti certurile.
Ea trebuie sa contientizeze ca isi pierde repede cumpatul.
Tu ar trebui s-o faci sa inteleaga ca acest comportament nu e acceptabil.
Trebuie sa fii asertiv. Ii spui cum te face sa te simti cand tipa la tine.
Cea mai buna solutie ar fi sa mergeti la un psiholog, specializat pe terapia de cuplu. Mergeti prima data impreuna, apoi puteti merge individual. Sau vedeti ce va recomanda.
Aveti 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html
Eu mi-o doresc cu adevărat, am facut multe sacrificii pentru ea, uneori m-am pierdut pe mine doar pentru a vedea-o fericită.
Mândria, pretextul comunicării și orgoliul le-am lasat de fiecare data indiferent de cine greșea, eu eram cel care repara orice greșeală din relatie. Am vazut si parti bune la ea, dar ce nu se prea poate explica este, de ce m-ar pedepsi in continuare pe trecutul nostru? mai ales ca greselile si comportamentul ei de nedorit ii apartin in momentul de fata. In urma cu cateva luni a fost de acord ca se va schimba, ca va lua atitudine in privinta comportamentului ei, a trecut aproape un an de când conflictele cele mai grave ne-au distrus in mare parte, dar n-am renunțat indiferent cat de greu ne-a fost, in schimb ea pare ca s-a cam saturat, plus de asta, i-am comunicat mereu sa imi spuna daca doreste să incetam relația, dar nu are un raspuns valid si ma tine in ceata.
Da, nici eu nu stiu sa comunic mereu cu ea si ma mai enervez, m-am oferit sa mergem la pshiolog, sau sa mearga ea, ca ii voi plati eu toalte cheltuieli pe ședințele, dar refuza. In ultima perioada i-am explicat ce ma deranjează si nu e tocmai bine cum reacționează, si ca se enervează foarte repede, fara nici un rezultat.
E gratuit, vezi linkul de mai sus.
Mergeti impreuna, sa simta ca ii esti alaturi, nu impotriva ei.