Buna! Consider ca putea chiar sa iti faca o felicitare sau oricum ceva handmade pentru ca gestul conteaza, nu costul cadourilor. E urat ce a facut, in special ca scuza lui nu a fost ca nu are bani ci ca tu te-ai uitat la prea multe filme romantice, ceea ce inseamna ca pentru el nu sunt importante gesturile de acest gen.
Pare ca relatia era deja pe duca de ceva vreme si acum, ziua asta, s-a intamplat sa puna si cireasa din varf.
Altul, daca asta nu da doi bani pe tine si nici nu vrea sa cheltuiasca 5 euro pe tine, nu te astepta sa-ti ofere soarele si luna, cand el nu mai este interesat.
Eu sunt înțelegătoare de fel și cum am menționat cred, mai sus, luna asta nu a primit mulți banj ca nu are contract fix. Dar totuși exista un împrumut sau cum exista bani de țigări, totuși o floare.
Total de acord cu tine!
Daca nici macar 1 floare nu a fost capabil sa-ti ia, nu te poti astepta la nimci bun sau frumos, pe viitor.
Rușinea îmi e faptul ca a trebuit sa fac atâta tam tam. Când de fapt am dovezi clare în fata ochilor ca ma duce cu vorba căci faptele nu se lipesc cu ceea ce scoate pe gura. Deci practic când iubești, îți vine de la sine. Aici e cazul ca ori are alte scopuri dar mai ales ca nu iubește o data ce nu are acest fel de afecțiune vis a vis de persoana iubita. A avut și părinți mai reci dar nu justifica acest aspect faptul ca el ar putea fi altcumva, ba chiar opusul a ceea ce a fost educat.
Am sa-ti spun 1 singur lucru: am multi ani de casnicie si florile nu au lipsit niciodata de valentines day, de ziua mea de nastere, de ziua numelui, de ziua noastra aniversara si nici de ziua copiilor nostri.
Nu are importanta cum sunt parintii, ca educatia si-o poate face singur, la varsta asta.
As fii inteles daca avea un cadou pregatit din timp, asa cum fac toti baietii ca sa-si suprinda placut iubita, sau din lipsa de timp, merge la prima florarie si cumpara 1 singura floare. Dar nici atat, deja este indolenta, sau pur si simplu nepasare.
Va mulțumesc oricum pentru cele spuse și ca îmi deschideți ochii și într-adevăr aveți multă dreptate.
Pana la urma când iubești într-adevăr, acea persoana face tot pentru cealaltă. Pot sa zic ca în acest cuplu eu sunt acea persoana ce iubește fiindcă eu știu ce înseamnă asta și sa îmi vad aproapele zâmbind mereu dar acesta nu are același mod ca mine și poate de fapt eu asta caut. Căci asta îmi doresc, sa știu ca exist acolo și nu sunt uitata, ba chiar sa fiu surprinsa și de alte acțiuni nu neapărat la zile speciale. Am 19 ani și sunt oricum sigura ca e doar începutul, o lecție de viata sa știu ce caut și sa știu ce îmi doresc asta dacă nu se schimba dorințele mele. Dar pentru moment cred ca am tot în fata ochilor dar nu pot accepta căci e greu sa știi ca 2 ani ai tras atât de mult și sa se termine asa. Ce este drept, nu e nici capăt de lume dar cred ca trebuie doar sa îmi iau timp sa vad dacă trebuie sa îmi iau distanta sau nu. Căci tot se petrece în capul meu și trebuie sa ma pun bine eu pe mine prima data.
Sa nu-ti para niciodata rau cand descoperi aceste adevaruri, fiindca nu merita sa stai langa cineva care nu-i trup si suflet pentru tine.
In dragostea adevarata dai totul si faci orice, ca sa-ti vezi iubitul/iubita fericit.
De ce vor uni sa li se faca cadouri ori mai stiu eu ce floiri exact de o anumita zi? In alte zile ce are? Omu iti face cadou sau iti aduce flori atunci cand simte el nevoia sa faca asta.
Cand va aud vai de sf peste prajit nu mi-a dat o floare macar. Poate omu sa simti naspa de tot,poate a avut indispozitie,se mai intampla.
Si eu de ar fi nas face nici un cadou nimanui sa isi ia fiecare cei place.
Cei aia tu iei cadou lui si el iti ia cadou tie? cei magaria asta,de unde practiva asta naspa? Poate mie nu imi place ce imi iei tu, sau invers, asa ca cel mai indicat e sa isi ia fiecare cand are nevoie si ce are nevoie.
Faptul ca nu tia adus floare e cum am zis, na simti sa faca asta.
Dar altadata tia adus vreo floare? Asta nu ai zis.
Chestia ca nu iesiti nicaeri si ce mai zici, aia da poate nu-i cum trebuie, dar sa fii suparata ca nu tia adus cadou ori floare eu nu vad cei asa de grav.
Dupa voi daca nu-ti aduce floare gata nu-i bun daca nu-ti ia cadou de ziua mai stiu eu care nu-i bun asta arata at de superficiali sunt oamenii.
Nu ai nici o legatura cu subiectul. Atunci cand iti pasa de cineva iti place sa surprinzi. In mesajul tau incerci sa te valorifici zicand ca aceste "traditii" sunt foarte eronate. Faptul ca fiecare isi ia ce vrea si nu stiu ce, nu este valabil. O floare este bine primita de orice femeie. Si ziua de 14 este ziua "dragostei" si mai mult este un moment in care trebuie sa lasi tot ce te inconjoara, gen munca, si altele, si sa iti faci timp sa mai ai grija si de relatie un pic si sa iti mai demonstrezi iubirea fata de persoana iubita.
Tu zici de superficialitate? Dar tot in acelasi timp imi dai impresia ca esti cazul de om care intra in categoria de nepasare un pic. Inteleg si ce zici dar la mine in cap nu se considera asa ceva.
Flori mi-a adus dar tot dandu-i cu subinteles prin glume ca vreau asta, sau sa l atentionez într-un fel caci nu aveam asteptari pur si simplu caci e o fire rece. Oricum s-a rezolvat. Dar gandirea ta nici nu incerc sa o calculez caci imi da eroare in creier efectiv.
Eu ofer si cadouri si atentie si chit ca sunt zile speciale chit ca nu sunt. In mesajul meu de mai sus incerc sa exprim ca trebuie sa existe mai multa apreciere si daca am procedat corect ca sa schimb situatia.
Serios,ziua de 14 este ziua dragostei, adica numa in ziua aia esati indragositta sau cum? Cand tii la cineva, ori esti indragostit dai flori, ori faci cadouri daca simti asta, in orice zi din an.
Asa ca esti cam pe dinafara gardului.La tine in cap nu se considera asa pentru ca fiecare cat poate duce,daca intelegi ce zic.
Daca tu oferi cadouri si atentie intr-un anume grad nu te astepta ca toti oamenii vor face ca tine. Oamenii gandesc,simt arata si ze poarta diferit,asa ca pe viitor nu cere altuia sa faca ce-ti place tie,ori numa ce vrei tu.
Apreciezi pe cineva si prin felul cum ii vorbesti,cum te porti etc,nu trebuie sai duci flori,ori sa-i faci cadouri,sa arati ce?
Faptul ca tia adus flori doara ca ai batut tu apropoo si face mai toate asa doara zicandu-i cineva,atunci e bun ce ai facut,cauta altul care se poarta mai apoape de ce ai tu nevoie.
Nu am spus nimic cu rautate,am spus chestii legate de oameni,appoi tu nu ai dat detalii despre in rest,ai spus ca nu ti-a dat macar un trandafir de ziua lu peste prajit.
Deci nu aveam eu de unde sa stiu cum se comporta individul tau.
Iara tu,cand cineva sta si iti citeste plingerile pe aici,apoi iti mai si raspunde,ar fi cazul sai multumesti,nu sa vii sa-i spui ca e pe linga,ca este un om nepasator,etc,pentru ca habar nu ai cine sunt,ori cum sunt eu,dar deja etichetezi lumea
Ai grija cum vorbesti,cum te comporti,nu cere cuiva ceea ce nici tu nu respecti.
Spui ca ala nu te respecta ori nu-ti arata afectiune? Dar tu ce faci pe aici prin raspunsul ce l-ai dat mie? Mai ai piutin si ma iei si la bataie asta ca am o alta parere despre viata,ori ca nu te perii,sa zic exact ce vrei tu sa auzi.
Nu incerci sa calculezi gandirea mea ce mod dea te exprima ai,zici ca nu esti romnca dar trecem peste,cum am zis,mai mai ca miai da si una in cap.
E bun daca s-a rezolvat,inseamna ca te cauta individu,gata deja tia trecut asta arata c a esti in limba dupa el, de aia se si poarta asa.
Nui mai cinta in struna, sa alergi doara tu dupa el, trebuia sal fi lasat blocat sa se roage el de tine, sa il inveti minte pe viitor
Ok scuze ca ma bagai sa iti raspund, pentru uni oameni e mai bine sa ii ocolesati decat sa le raspunzi ceva.
Numa bine si pe viitor o sa incerc sa te ocolesc.
Si mai bine ca ma ocolesti ca oricum nu te gaseam prea interesant. Ai inteles ce ai dorit. Am specificat ca ziua de 14 este o zi in care poti lasa tot ce te inconjoara, cum ar fi stresul de la munca etc etc si sa faci o zi mai speciala ca doar pentru asta e ziua asta. Nu e ca esti indragostit doar in ziua asta si in celelalte nu. E mai mult ca sa iti distraga atentia de la obișnuința zilelor din viata acelui cuplu gen cum este la noi monotonia. Toata lumea o sarbatoreste, daca nu esti cazul este problema ta. Nu trebuie sa ma iei tu pe mine la contraziceri ca domne e ziua lui peste prajit si nu mai stiu eu ce.
Asa ca treaba cu multumitul si tot, daca parerea ta ar fi fost fara sa ma ataci de la inceput, poate as fi multumit. O data ce m-ai luat pe sus, nu se poate. Totul era despre un gest intr-o zi in care toata lumea sarbatoreste.
Eu n-am nimic oricum cu tine. Ai zis si tu ceva acolo si apreciez asta.
Si exprimarea pe care o am, scuza ma ca sunt plecata de mica prin străinătate si imi fac studiile aici si vorbesc 4 limbi diferite si incerc sa ma ameliorez in toate mai ales in limba romana caci am facut numai 1-4 in ro si nu prea am mai vorbit romana, ci doar acasa.
Si cand ziceam de rezolvare nu era necesar sa imi pui eticheta ca sunt eu in limba dupa el. Decat ca altele ca se duc si isi rup curu in doua cu altii, in cuplu fiind, mai degraba asa zic tot pe fata si vad daca se rezolva ceva si daca nu se rezolva o termin. Dar totusi eu mai cred in sperante ca se poate educa omul si sa se schimbe. De nu i cazul si nu-mi mai convine apoi, stiu EU ce am de facut. Plus ca nu am specificat cum s-a rezolvat situatia, nu ai de unde sa stii nimic si sa etichetezi fara motive. Acest limbaj ce l-ai folosit aici, pastreaza-l pentru tine caci eu nu am venit cu insulte la adresa ta, a fi nepasator nu este o insulta, ci doar asa am tras eu din mesajul tau toata chestia. Imi retrag oricum cuvintele ca n-am nevoie sa o mai lungesti.
Hai salut!
Ziua de 14 este o sărbătoare artificiala, este o tradiție împrumutată din filmele americane, care de regula sunt stupide și naive (filmele). Iubirea nu are cum sa aibă o zi anume, ea trebuie sa fie în fiecare zi. Floarea trebuie oferita natural, atunci când simte și când chiar înseamnă ceva nu sa fie ceva mecanic ceva ce se face în spirit de turma. Eu nu apreciez genul asta de bărbat neapărat. Prefer un bărbat deștept, care e diferit și îmi surprinse sufletul altfel nu fiind ca toți ceilalți făcând gesturi doar pentru ca e la moda sau ca fac alții. Apreciez și eu o floare normal, și poate îmi place gestul dar nu ma impresionează, ma impresionează creierul, faptele în general. Uneori când primesc flori, (deși cumva îmi place și mie gestul, poate ca asa simțim noi femeile ca ni se oferă atenție), după ce le pun în apa regret ca au fost rupte și ca oricum se vor ofili și vor fi aruncate, mi se pare și o prostie cumva
Eu personal ti-as spune Adio daca mi-ai face scandal pentru asta
Asta trebuie sa vina de la sine si daca nu vine nu vine
Asa este, poate ti se pare exagerat treaba cu o floare. Dar nu e de floarea în sine, ci mai mult un gest de atenție. Și acum suntem în secolul 21, mai toată lumea procedează la fel. Și lăsând asta la o parte, au mai fost zile de acest tip cum ar fi ziua de nume sau asa, care la noi la romani se sărbătorește acolo. Și tot asa nu a existat interes și atenție. Nu l pot educa eu sa mi aducă flori sau atenție. Când iubești vine de la sine. Dar aici cred ca e cazul ca eu sunt un fel de refugiu ca nu are pe nimeni, prieteni etc, ci doar pe mine și e monotonia poate, nu te mai interesează la fel. Dar ar fi trebuit sa fie invers, știind ca eu sunt unica persoana pe care o apreciază, sa tina de ea ca de ochii din cap. Gândește te ca s-a culcat fără stres de multe ori și numai eu știu ca perna mea era plina de lacrimi. Fiindca ce am povestit mai sus e puțin din ceea ce am reușit eu sa am parte (de rău) din partea lui.
Ai făcut bine dar am impresia ca vrei de fapt ca el sa acționeze, sa te caute, adică ești dispusa sa treci peste lucrurile astea. Sa ști ca nu toți oferă flori unii pur și simplu nu sunt romantici dar depinde de comportamentul lor în alte împrejurări. Din câte înțeleg el nu prea este implicat nici cu alte ocazii, de fapt aici e problema ca nu e prea implicat.
Da, din punctul meu de vedere ai procedat corect. Sunt de abia 2 ani, peste 10-15 ani cum o sa fie?
Mai ales dacă a fost nepăsător la ce simți, atunci ai făcut bine. Lucrează de luni pana vineri, e obosit, dar trebuie sa gestioneze și relația cu tine. Ce o sa facă când o sa aibă o familie? asta presupune și mai multe responsabilități.
Avand în vedere ce s-a întâmplat, da, ai făcut bine.
Daca era iubire intre voi, trecei peste faptul ca nu ti-a luat o floare si nu erai deranjata daca petreceai timpul cu el in casa.
Eu cred ca ai procedat corect, daca nu stie sa-ti vorbeasca, nu stie sa se poarte frumos si nu stie sa te respecte atunci iti pierzi timpul degeaba cu el.
Pari micuta, dar cand o sa mai cresti putin o sa realizezi ca anumite calitati sunt mai importante decat o floare sau unde petreceti timpul.
Timpul il pierzi doar atunci cand il petreci cu cineva care nu te respecta si apreciaza, cat si invers.
Într-adevăr sunt de-acord cu tine. La un moment dat nu se mai pune valoare neapărat pe aceste gesturi, dar măcar sa fie acea iubire și sa fi contient de ceea ce ai lângă tine. O data ce noi abia ne vedem și din timpul pe care îl avem nu producem o amintire frumoasa ci doar stat în casa, nu consider ca e ok. Este blocat peste tot și aștept doar sa vad ce pas face spre mine. Consider ca are siguranță că nu mă poate pierde și încerc sa ii arat ca trebuie sa fie mai atent. Sa vedem ce are el de învățat și eu din lecția aceasta.
Din moment ce ai facut primul pas si l-ai blocat, incearca sa-ti dai seama in acest timp daca-i simti lipsa si daca ar merita sa te impaci cu el in cazul in care ar veni sa-si ceara scuze.
Cu siguranta poti sa gasesti pe cineva care sa te aprecieze si sa-si faca timp pentru tine, cineva care sa te respecte.
Aici e dificil. Caci sentimentele îmi dictează sa rămân fiindcă nu degeaba sunt 2 ani, dar mintea îmi spune ca pot mai mult și merit mai mult.
Pe parcursul acestor 2 ani au intervenit multe, plus ceva probleme de sănătate la el care pot aduce niște probleme copiilor noștri în cazul unei posibile sarcini. E ceva ereditar. Și dacă relația oricum scârțâie din multe balamale, îți poți imagina ca duc mai mult spre o posibila despărțire mai mult. E și prima mea relație serioasa, primul iubit, poate de asta nici nu reușesc calumea sa acționez căci nu am mai avut asa ceva, și e o situație atât de delicata ca nu știu dacă e bine ce fac pentru mine sau nu. Cei drept mintea îmi tot spune ca merit mai mult. Căci de ar fi sa rămân, nu pot sa stau sa l educ de fiecare data, și sa l învăț mereu eu și sa-mi fac și rol de iubita și rol de învățătoare sa ii dictez cum sa simta iubirea și cum se acționează vis a vis de cel de langă tine ca să i demonstrezi iubirea prin gesturi nu verbal neapărat. O data ce nu depune efort caci nu am menționat, i-am zis tot ceea ce ma deranjează și ar putea schimba și n a depus efort pentru asta sa învețe și sa fie bine, aici deja totul pleacă de la el.
Ciao!
Daca el se comporta asa cu tine, si nu iti acorda deloc atentie atunci desparte-te de el. Are balta peste! Esti tanara! Da-i papucii si gata!
AlexEjmecheru întreabă: