| anonim030694 a întrebat:

Stiu ca raspunsul la întrebarea mea depinde de la femeie la femeie, dar as vrea sa stiu cat de devreme/cat de repede se pot instala simptomele unei sarcini? ( Menționez ca am avut contact neprotejat in perioada fertila, contact de la care au trecut doar 10 zile, iar de 2 zile am niste "simptome" asemănătoare celor de sarcina, de aceea sunt curioasa, pot apărea atat de devreme sau pot fi si alte cauZe?)

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Primul si de fapt si unicul semn ca s-a format o sarcina si ca aceasta s-a instalat in uter, este reprezentat de LIPSA, adica de NEINCEPEREA menstruatiei la data la care a fost calculata, previzionata. Chiar si daca fecundarea ovulului s-ar fi produs exact in ziua de intretinere a sexului amintit, perioada necesara pentru a se deplasa din trompa uterine pana in UTER a OVULULUI fecundat, si implantarea acestuia prin procesul de nidatie in masa ENDOMETRULUI necesita minim 9-10 zile. Din acest motiv este posibil ca pana in prezent sa nici NU se fi realizat procesul de nidatie, astfel ca aparitia sau existent unor ''simptome de sarcina'' in acest moment este absolut IMPOSIBILA. Primele simptome de sarcina reale/adevarate pot sa se manifeste numai dupa ce ovulul fecundat si implantat in endometru, s-a transformat deja intr-un embrion uman, iar acest proces care se produce de obicei in momentul in care sarcina are in jur de 6-7 saptamani. Pana in acel moment NU EXISTA niciun fel de asa zise simptome desarcina, fiindca asa ceva pur si simplu nu pot sa apara si/sau sa se manifeste. Multa sanatate!

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu pot aparea atata de repede. De obicei apar cam la 4-5 saptamani de la contactul sexual, dar exista femei care pretind ca le-au avut dupa 3 saptamani de la contact.
Urinarea frecventa este semn de sarcina de-abia in trimestrul al treilea, cand sarcina e mare si apasa pe vezica. Pana atunci poate fi doar semnul unei infectii urinare, nici o gravida in primul trimestru nu va urina des ca semn de sarcina. De asemenea, durerea de cap nu e niciodata semn de sarcina si nici durerea de ovare.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Dupa 4 saptamani iti vor aparea simptomele de sarcina.

| AlexSalling a răspuns:

La 3-4 saptamani incep greata, vomiturile. Doar atunci.

| gabriielaaa a răspuns:

Pai prima data incep sani sa o doara sai ceasca sa se intareasca oboseala somnoleta si dupa o saptamana astea devin evidete apoi greturisi pofte depide de ea, si sarcinile sunt diferite una de alta sa-si faca un test se face dupa 10 zile de la contact

| anonim030694 explică:

Revin aici pentru a dezvolta, simptomele sunt : urinarea destul de frecventa, sensibilitatea la parfumuri bărbătești (tari) care erau preferatele mele, dureri de cap ușoare, de scurta durata, dar dese si o oarecare presiune in dreptul ovarului drept...