anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, sunt zodia gemeni si sunt foarte foarte rusinos.Deci cand sunt in preajma iubitei mele si a a prietenilor mei ma pierd nu mai stiu ce trebuie sa fac sa ma duc la ia sa plec nu mai stiu ma pierd... pana acum nu am sarutato, nu e prima prietena dar ia cred ca este speciala de mi se intampla chestia asta.
Multi mi-au spus s-o iau de oparte si sa vorbesc cu ia dar imi este rusine iar prieteni ma preseaza "Saruto, du-te la ia, iaua in brate" chesti de genul acesta si ma pierd si plec numai sa nu mai fiu langa ia si iei si lucrul acesta ma deranjeaza si pe mine dar mai ales pe ia care tine foarte mult la mine si ia asteapta ca ieu sa fac primul pas.
Daca se poate sa ma ajutati multumes... Apropo am 16 ani...

Răspuns Câştigător
| answer a răspuns:

Am si eu o rugaminte pentru tine: data viitoare scrie corect ca vad ca poti, dar amesteci limbazul de messenger cu exprimarea corecta.
Acum voi da copy si paste la un raspuns de-al meu care, sigur te va ajuta daca pui in practica ceea ce este acolo:

In psihologia cognitiv comportamentala exista cateva reguli de aur:
1. Sa nu spui niciodata ca "Trebuie sa fiu cu fata asta", ci "MI-ar placea mult sa fiu cu fata asta"; desi pare sa aiba aceleasi sensuri, propozitiile au sensuri total diferite: in prima, daca as gandi in acest fel, subconstientul meu o percepe ca pe o obligatie ce ma va face sa ma simt foarte rau daca nu imi reuseste; in a doua este vorba de o dorinta a mea, care daca nu imi va reusi, va avea un impact mai mic asupra subconstientului;

2. Daca m-ar refuza nu ar fi "ingrozitor", ci ar fi"rau"/"foarte rau"! Si aici putem spune ca nu sunt diferente, dar subconstientul percepe altfel toata treaba: daca m-ar refuza si ar fi ingrozitor, atunci daca parintii mei nu ar mai fii, atunci cum as cataloga acest lucru? si aici este vorba de impactul emotional pe care il da fiecare formulare in parte;

3. Daca m-ar refuza, nu ar fi "insuportabil", ci ar fi "neplacut";

4. Daca as face o greseala cand as vorbi cu ea [exemplu]:"as fii un prost", dar evaluarea omului nu este buna, pentru ca daca eu as face o greseala cand vorbesc cu ea, atunci altul care ar veni si ar face glume proaste pe seama ei cum ar fi? mai prost ca mine? unii poate l-ar considera amuzant, altii poate prosti; Asa si in cazul tau, daca te balbai sa zicem, chiar daca tu te-ai simti rau ca ai facut greseli, poate ea te-ar considera simpatic tocmai ca te vede mai atent la tot ceea ce spui;

nu stiu cat am reusit sa te fac sa intelegi din asta, dar daca vrei cu adevarat sa treci peste timiditate, peste emotiile puternice pe care le traiesti si care nu te lasa sa fii tu, citeste cu atentie tot ceea ce ti-am scris si daca le vei pune in aplicare, vei ajunge la concluzia ca toate starile noastre emotionale vin din modul in care gandim si ca subconstientul nostru este "de vina" pentru emotiile puternice pe care uneori le simtim.

Stiu ca e usor sa spui: "treci peste timiditate" dar eu aici ti-am dat solutia care te va ajuta sa treci peste timiditate, daca o vei pune in aplicare; Bafta! Vei vedea ca daca faci tot ce ti-am zis eu, totul va veni de la sine!

4 răspunsuri:
| robecool99 a răspuns:

Pai abordeazo pe nevazute o iei undeva unde nu te vede nimeni si si zici ca trebeuie sa ii zici ceva important si cand nu se asteapta sarut-o si ea o sa se lase cuprinsa de buzele tale.

daca ii foarte bun raspunsu' dai funda?

| emanuel96 a răspuns:

Fi mai indraznet...si bineinteles ca tu trebuie sa faci primul pas daca o iubesti cu adevarat alungati rusine si emotiile si vei vedea ca nu vei avea de suferit. daca raspunsul ti-a fost de folos sper si eu la o funditahappymult succes

| scoobydoo a răspuns:

Crede-ma ca stiu ce spui...am fost in aceeasi situatie happy eu am sarutat-o pe neeasteptate laughing si de atunci e bine totul

Răspuns utilizator avertizat