| Problem20202002 a întrebat:

Salut TPU, am 16 ani si am observat ca pe pielea care acoperă capătul penisului o umflatura care a devenit foarte deranjanta si este roșie, ma ustura foarte tare cand ma mișc abia pot sa dorm, si se scurge si un lichid alb gălbui, si nu se oprește, ce as putea sa fac?

Răspuns Câştigător
| Bella999 a răspuns:

Salut! Te sfatuiesc sa faci un control la medic,e probabil sa fie un abces/furuncul, si sa ai nevoie de un tratament cu antibiotice,respectiv unguent. Lichidul alb-galbui este puroi,si daca nu primesti tratamentul adecvat,o sa ti se faca si in alte locuri ( sau iti revine in acelasi loc, din moment ce nu se curata in totalitate). Este o infectie cu puroi, si fara antibiotic nu iti revii. Totusi, daca nu vrei sa mergi la medic, te sfatuiesc sa folosesti Ichthyol, cu antibiotic. Curata locul cu apa calduta si dupa aplica unguentul. Sa iei anti-inflamator ( tador, nurofen etc )si antibiotic.
Sper ca am fost de ajutor! Daca ai intrebari, trimite mesaj!

| Problem20202002 explică (pentru Bella999):

Imi poti spune ce as putea sa fac fara sa merg la medic, ini este foarte rusine si am problema asta dupa ce am mers la ștrand, poate si cum a stat foarte mult penisul decalotat, sfaturi recomandări? Sunt disperat?

| Bella999 a răspuns (pentru Problem20202002):

Nu-ti fa griji, dar da. Dupa o zi de strand e foarte probabil sa fi luat ceva bacterii, in urma carora te-ai ales cu o infectie urata. Am scris in comentariul de sus ce trebuie sa faci. Totusi iti recomand sa mergi la medic. Nu este nici-o rusine, nu esti nici primul nici ultimul cu asa infectie. Nu trebuie sa iti fie rusine, altfel risti sa suferi mai mult. Sa te duci neaparat la medic pentru ca ai nevoie de antibiotice, si in mod normal antibioticele nu se dau fara prescriptie. Sa iei antiimflamator (tador) de doua ori pe zi, sa aplici unguentul si sa iei antibiotic.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Urgent la medic, ca poate fii o boala cu transmitere sexuala numita gonoree (numita popular: blenoragie sau sculament).

Gonoreea netratata poate disemina la nivel circulator determinand septicemie manifestata prin febra, leziuni cutanate multiple, edem si durere articulara (artrita gonococica), endocardita (afectarea cardiaca gonococica) si meningita.

https://www.medicover.ro/......,687,n,295

| Violleta2022 a răspuns:

PS Sunt socata ca ai premiat raspunsul unei adolescente care abia si-a inceput ea viata sexuala si are boli cu transmitere sexuala, dar care nu are habar de nimic adndu-ti sfaturi inutile si periculoase, care iti vor agrava ceea ce tu ai.

Du-te de urgenta la un UROLOG sau la un medic de DERMATO-VENERICE ca-i foarte grava infectia ta si chiar nu glumesc.

| Emilian65 a răspuns:

Consulta un medic urolog sau dermatolog care sa-ti dea un sfat sau tratament cum sa scapi de umflatura care o ai pe penis.

| ElectroXofficial a răspuns:

Du te la doctor. Ne e bime deloc