| beby_9921 a întrebat:

am făcut dragoste cu prietena mea neprotejat de câteva ori și acum îmi este frica sa nu rămână însărcinată, după cât timp se face în general testul de sarcina, și dacă ar fi însărcinată ce ar putea lua sa anuleze sarcin,, ar merge anticoncepționalele? Va rog ajutați-mă, dau funda

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Atat tu cat si prietena ta ar fi trebuit sa fiti deja informati ca, in primul rand o femeie poate ramane insarcinata doar in perioada fertila.Din acest motiv cea mai importanta intrebare de-a ta ar trebui sa se refere la asta daca in momentul sexului erai sau nu fertila. De abia doar dupa asta poti sa-ti pui intrebarea daca este posibil sau nu sa se formeze o sarcina. Acea pastila de care intrebi tu (cred ca te referi la pastila de a 2-a zi) nu este similara cu anticonceptionalele si nu se administreaza asa fara rost in scop anticonceptional, deoarece daca se foloseste inutil, adica daca nu exista posibilitatea de a se forma o sarcina, sau chiar sa existe deja o sarcina, hormonii din pastila vor destabiliza intregul organism din punct de vedere hormonal. In consecinta daca prietena ta nu a fost in perioada fertila in momentul sexului, atunci poate chiar sa ajunga si sperma in vagin, deoarece neexistand un ovul viabil (ce poate fi fecundat) nu se poate forma o sarcina. Din moment ce nu ajunge/patrunde sperma in vagin te poti linisti. Timpul maxim dintre sex si administrarea unui contraceptiv poate fi de cel mult 4-5 zile. Dupa trecerea acestei perioade o eventuala sarcina se poate doar avorta. Test de sarcina, cel mai repede se poate face dupa trecerea a 10 zile (de la sex sau ovulatie) printr-o analiza de sange intr-un laborator de analize medicale, sau dupa 21 de zile prin testul efectuat acasa pe baza urinei. Multa sanatate.

5 răspunsuri:
| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Halele maica sfanta, nu ai cum sa afli exact decat dupa 3 saptamani de la sex cand ea trebuie sa faca testul de sarcina. data viitoare folsiti prezervativ si nu mai stati in stres. daca nu ai ejaculat inauntru slabe sanse

| Emilian65 a răspuns:

Testul de sarcina se poate face la 21 zile de la ultimul act sexual.

| sofisis a răspuns:

Cam dupa 21 de zile de la actul sexual considerat cu risc.
Voi facand, din ce inteleg, mereu neprotejat.e greu de estimat care va fi acel moment cand norocul va va parasii.
Nu exista ceva sa iei ca sa ANULEZE o sarcina. Se face avort. ATAT.
Anticonceptionalele trebuie sa le ia dupa ce isi face analize de sange si dupa ce ii recomanda medicul, incepand cu prima zi a ciclului menstrual, zilnic la aceeasi ora.
Anticonceptionalele te ajuta sa NU ramai gravida dar daca ai ramas deja, nu isi mai au rostul.

| Burlacu006 a răspuns:

Eu stiam ca testul de sarcina se face dupa 21 de zile de la ultimul act sexual, dar in fine..frate ti-a fost lene sa dai 6 lei pe prezervativ?

| Stefxn a răspuns:

Mai degraba sa-ti fie frica sa nu fi luat vreo boala sexuala, ca s-a terminat viata ta de ai luat asa ceva.