Sarcina poate sa ia nastere NUMAI in cazul in care :
-- exista un OVUL VIABIL in una dintre trompele uterine, si aste se poate intampla numai/doar cu 14 zile inainte de ultima zi a ciclului menstrual
-- sa existe SPERMATOZOIZI motili (adica viabili) care pot sa provina NUMAI din SPERMA AUTENTICA, deci NU si din lichidul preejaculator asa cum vehiculeaza si afirma cu totul gresit si eronat, anumiti agarici ageamii lipsiti de cele mai elementare cunostinte medicale.
Daca actul sexual neprotejat s-a terminat cu ejacularea spermei in exterior si a fost intretinut cu o saptamana inainte de data la care ar fi urmat porneasca sangerarea menstruala, in acest caz se poate afirma fara teama de a gresi ca formarea sarcinii in aceste conditii este imposibila in proportie de peste 99%.
Trebuie sa afli, pentru a cunoaste/sa stii pe viitor, deoarece este in interesul tau sa intelegi ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, se pot produce si pot sa apara anumite disfunctionalitati in functionarea corecta a glandelor endocrine si ca atare apare si posibilitate de a apare dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor acele dereglari hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor precizate se poate aprecia ca aceasta deocamdata foarte mica intarzierea a pornirii menstruatiei fata de data calculata, este urmarea a unor dereglari hormonale produse in acest ciclu. Marimea abaterii ca numar de zile a ciclului menstrual, poate prezenta variatii de la cele mici (frecvente) de doar +/- 2-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri rare sa fie uneori chiar si de 2-3 luni fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari ale lungimii ciclului menstrual se produc destul de frecvent mai ales la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta sau mai deficitara a una sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. Numai daca o astfel de situatie se repeta si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, doar in acel caz este indicat ca femeia sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize prin care se stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale. Cel mai probabil nu a ramas insarcinata si scurgerile amintite s-ar putea sa fie secretia leucoreica care de obicei este produsa intr-o cantitate mai mare atat inainte cat si dupa menstruatie. Daca va porni si se va desfasura sangerarea menstruala la fel ca si alta data in acel caz NU trebuie sa mai fii ingrijorat, dar ar fi bine si indicat sa te prezinti la ginecologie pentru o consultatie amanuntita.
Raceala la ovare si frigul, nu intarzie ciclul menstrual, dar sexul si dereglarile hormonale, pot.
Apoi, ciclul tau nu este tocmai regulat, asa cum ai declarat chiar tu, intr-o postare anterioara din 16 Mai, asadar, nu se poate vorbi de intarziere, atata vreme cat ciclul nu se succede lunar, la acelasi numar de zile.
El este regulat o perioada, vine cand trebuie dar in unele luni mai am intarzieri, sau vine cu o zi 2 mai devreme dar se intampla destul de rar
Poti ramane însărcinată cu lichidul preejaculator, din cate stiu eu. Dar șansele sunt foarte mici. Deci, iti recomand sa stai linistită. Numai bine!
Anonim519 întreabă: