Concentreaza-te pe examenul de BAC.
Ce sa faci mai departe? Doar tu stii.
Asa e, nu e sigur ca gasesti job nici daca ai facultate, dar ai sanse mai mari sa castigi mai bine.
E foarte important cum iti alegi facultatea. Nu te du cu turma, alege ceva ce iti place si are perspective de viitor.
Du-te sa cunosti parintii fetei. E vorba de cateva ore intr-un weekend. Nu te mananca nimeni.
Discutati despre planurile voastre de viitor. La ce facultate merge ea? La ce facultate ti-ai dori tu etc.
Ea vrea la facultatea de limbi străine.
Deci ea are planuri de viitor.
Si cum crezi ca vei arata tu in peisaj, fara studii superioare?
Uite o tema de gandire pentru discutia cu parintii ei.
Pai și ce fac?
Pot sa aleg orice facultate..sa am ceva stabil.dar e cam aiurea daca nu-mi place ce fac.
Faci ce crezi tu de cuviinta.
Insa fara calificari, n-ai sa ai prea multe optiuni in care sa faci ce iti place. Vei face ce gasesti de munca.
Discutiile astea legate de viitor ar fi trebuit sa le porti cu parintii tai.
Ei nu te indruma?
Din experienta lor de viata, poti invata ceva?
Eu iti recomand:
1. Fa o facultate. Gandeste-te ce-ti place si cam ce ai vrea sa faci in viitor. Cu liceu doar greu te poti angaja in afara de munca fizica.
2. Viata nu o traiesti cu rudele. Vecinii si prietenii sunt mai aproape de tine decat rudele.
3. Daca iubita ta te invita sa-i cunosti parintii, nu o refuza. Vorba ei: fi barbat, chiar daca o sa caute sa te puna in dificultate. Sigur ca daca iubita ta te invita, ea a vorbit cu parintii despre acest lucru. Fiind oameni adulti, cu experienta, chiar daca nu o sa le placa de tine, nu o sa-ti faca nimic. Cel mult o sa-ti puna intrebari despre viitorul tau si poate despre parinti.