| Chanel1 a întrebat:

am o intrebare. Azi am avut primul contact sexual neprotejat cu prietenul meu. El a zis ca mereu a facut fara si nu a lasat nici o fata insarcinata, dar eu sunt foarte panicata. Si cand faceam cu prezervativ imi luam panica. Adica am mai avut contacte sexuale fara prezervativ dar era putin la inceput. Si azi a fost ultima zi de menstruatie. Adica dupa ce aproape mi-a trecut am facut. Luna asta mi-a venit cu 3 zile mai devreme menstruatia. Sa-mi fac griji, sa iau pilula de a 2 a zi? El zice ca a avut grija, ca a mai facut fara.

Dau funda happy

4 răspunsuri:
| Necunoscut112 a răspuns:

Acum nu trebuie sa iei pastila de a doua zi, că nu ai fost in perioada fertilă, cel mai probabil. Dar nu te baza pe el întotdeauna că o stai mereu cu grija. Metoda coitus interruptus nu este eficientă întotdeauna.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu! Nu este nevoei sa iei pastila de a doua zi, ca nu esti in periodata fertila, fiind inca pe menstra!
Cat priveste sexul fara prezervativ, cred ca esti expusa enorm risului sa iei boli sexuale, mai ales ca prietenul tau a mai fost si cu alte femei.
Prezevativul ala nu va musca si nu va manaca, o sarcina este doar o mica problema de care poti sacapa in 10 minute, sub anestezie, dar de un HIV, HPV sau sifilis, nu mai scapi, de ala mori.
Faptul ca baiatul nu are nimic pe penis, nu inseamna ca nu are vreo boala cu transmitere sexuala.
De ce ai vrea sa risti asa ceva? Chiar nu-ti pasa de viata ta?

| corbulalbrosu a răspuns:

In cele mai multe cazuri, procesul de menstruatie se desfasoara pe o perioada de circa 3-5 zile, astfel ca din acest motiv ultima zi a menstruatiei de regula poate fi de fapt cea de-a 4-a, a 5-a, sau a 6-a zi a ciclului menstrual. Atat pentru informarea ta cat si a celorlalti tineri, trebuie sa stiti/sa intelegeti ca ciclul menstrual incepe odata cu prima zi de menstruatie. Avand in vedere ca de regula majoritatea ciclurilor menstruale au lungimea in jur de 26-30 de zile, reiese ca tot de regula zilele PERIOADEI FERTILE incep de obicei cam de prin cea de-a 8-sau a 9-a zi aciclului menstrual cel mai devreme. Astfel ca pe baza acestei observatii, constatari, se poate aprecia ca datorita faptului ca actul sexual a fost intretinut probabil in cea de-a 5-a sau a 6-a zi a ciclului menstrual actual, adica cu circa 3-4 zile inainte de a fi posibil sa inceapa zilele perioadei fertile, care reprezinta singurele zile in care se poate forma o sarcina. Insa avand in vedere si faptul ca in mod sigur NU a ajuns sperma in interiorul vaginului, rezulta concluzia fireasca si cat se poate de acceptabila, ca intr-o astfel de situatie atat posibilitatea cat mai ales probabilitatea de a se putea forma o sarcina este extrem de mica de maxim 1-2%, care in fapt inseamna ca teoretic este aproape IMPOSIBILA. Folosirea pastilei de a 2-a zi ar reprezenta o foarte mare greseala dar si o iresponsabilitate impardonabila. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Dacă actul sexual a avut loc în ultima zi a menstruatiei nu este posibil sa apară vreo sarcina.