| Aaa13579 a întrebat:

Salut TPU, am o intrebare mai ciudata
Dar de ce oamenii inseala?
Am intrebat cateva colege daca si ar insela iubitii daca ar avea oportunutatea si au spus ca da., si un prieten la fel

Eu una, nu stiu daca as mai vrea o relatie pe viitor dar si daca as avea si as tine la persoana respectiva nu as face asa ceva nici in ruptu capului. Oamenii imi spun ca s prea "pura" daca n as face asa ceva niciodata si nu inteleg, cum o spun asa zici ca e un defect uhm?
(Am avut si relatie, si prieteni baieti si n am facut o...)

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ti-am mai explicat ca prieteniile online sunt pentru pierdut vremea, mintit, jucat, flirtat, nu pentru relatii de dragoste adevarate.
Tu esti doar naiva, nu pura, odata ce tu crezi ca flirtatul pe internet cu o persoana pe care nu ai intalnit-o niciodata, este o relatie adevarata.

| Aaa13579 explică (pentru Violleta2022):

Eu am avut o intrebare dar judecati prea mult

| mihai69 a răspuns:

Pentru diversitate. Plăcere. Motive se găsesc. Mai greu cu oportunitățile...

| Madaxo97 a răspuns:

Oamenii pe care i-ai întrebat sunt doar niște copii, nu înseamnă ca dacă au zis ca înșală, chiar o vor face, vor mai crește si vor vedea cum sta treaba.
Dacă nu vrei sa înșeli e foarte bine, înseamnă ca ai principii, nu este un defect ca nu vrei sa înșeli, din contra. Loialitatea si fidelitatea sunt calități, nu defecte. Tu menține-ți părerea ta si nu te lăsa influențată de colege si prietene, dacă ele mănâncă un rahat, nu trebuie sa o faci si tu ca altfel li se pare lor defect.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei. Sunt o mulțime pe motive pentru care oamenii înșeală, îți voi vorbi despre câteva dintre ele, printre cele mai importante după părerea mea.

Atunci când cineva înșeală, fie că este vorba de un bărbat sau o femeie, sunt "necesare" câteva criterii ca asta să se întâmple.

În primul rând, un om care înșeală, nu are principii și valori, iar dacă totuși le are, le are doar teoretic,. În al doilea rând, un om care înșeală nu are tărie de caracter și o personalitate puternică. În al treilea rând, un om care înșeală nu este sigur pe el, nu are încredere în propriile sale capacități și este instabil. În al patrulea rând, un om care înșeală poate avea și motive în plus față de ce am enumerat eu mai sus, spre exemplu poate fi vorba de o relație care nu funcționează, poate că oamenii sunt împreună doar pentru copii, mințindu-se că e mai bine așa sau poate că sunt cazuri mai grave în care sunt abuzați și nu au unde să meargă, poate că pur și simplu nu primesc ce au nevoie de la partenerul lor și nu sunt în conformitate cu realitatea.

Cert este că un om care are principii și valori de viață, tărie de caracter, stabilitate, atât emoțională cât și psihică, conectat la realitate, rațional, n-o să facă asta vreodată. Va alege să se despartă.

Însă de cele mai multe ori nu se întâmplă asta din păcate pentru că trăim într-o lume defectă oricât ne mințim social, prin grupurile de prieteni sau în mass-media. Realitatea e asta chiar dacă cei mai mulți minimalizează.

"Ah vezi totul mult prea depresiv"

"Nu are cum să fie așa, ești tu în eroare"

"Așa e normal să fii"

Iar expresiile pot continua.

Toate problemele astea prin care trecem, până și infidelitatea, pleacă de la educație, de la modul în care am crescut și am construit mediul și cultura care ne-a condiționat pe fiecare dintre noi în mod individual, având ca rezultat tot haosul ăsta.

Și atunci unde mai poți găsi sensul? Prin experimentarea vieții însă nu oricum, pentru că dacă alegi calea alcoolului sau al altor substanțe, dacă alegi să te minți pe tine și pe cei din jur, dacă alegi să nu-ți folosești creierul și să se atrofieze, atunci nu ăsta e sensul experimentării vieții.

Sensul poate fi prin artă ca de exemplu, fie că este vorba de muzică, cultură, dans sau pictură. Orice formă artistică autentică și cratoarea de intensitate lăuntrică, așa da are sens să trăiești toate acestea daruri minunate în detrimentul acestui haos al zilelor noastre.

Dacă am reușit să îți răspund la întrebare, mă bucur mult.

| adam7 a răspuns:

Gândești frumos.
Dar să nu cazi în extrema cealaltă în care duci prejudecățile la extrem.
Nu sunt de acord cu inselatul la modul orice prinzi sari pe ea.
Insa viața e cam sofisticata și te pune câteodată în situații delicate.
Poți ajunge să înșeli fără să îți dai seama (nefericită în relația actuală, probleme diverse, distanțare de partener etc)

| terminatorul97 a răspuns:

Gandeste te ca stai cu panarame si da le n mortii lor de zdrente umane nu te anconjura de curve care se *** pe 2 bilete de fotbal cu cota 15.Trebuie sa fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi an lume! Semnat: Sexologu