anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o mare problema. Nu stiu de ce ma indragostesc prea repede de o fata, deci am ceva nu stiu, si problema e ca sunt prea gelos si posesiv, adica in adevaratul sens al cuvantului. si nu stiu cum sa scap, poate este o boala si eu nu stiu, nu stiu, ma simt naspa, si in mesaje cand vb fata cu cineva ma simt gelos, straight face si nu stiu ce sa fac

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Si eu la fel, consider ca e si din cauza ca poate ipotetic vorbind nu avem incredere in ele ca am fost dezamagiti in trecut sau pur simplu suferim de complex de inferioritate, ce sa faci cateodata e bine sa nu crezi in nimeni, e si aia o frica involuntara

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iti inteleg teama. Singura explicatie poate fi ca ai fost dezamagit, ca ai pierdut o anumita persoana de langa tine si nu ai vrea sa patesti asta din nou. Dar crede-ma ca nu e bine ce faci deoarece asa poti ajinge chiar sa te certi cu altii(din cauza ca esti prea posesiv)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred ca te indragostesti, ci esti doar atras destul de mult de fata respectiva si confunzi putin lucrurile.
Gelozia apare din neincredere atat in sine, cat si in cealalta persoana, din dorinta de a avea pe cineva numai al tau etc.
Ideea e ca atunci cand te vei indragosti cu adevarat si sentimentul va fi reciproc, vei avea incredere si nu vei mai fi atat de posesiv, pentru ca vei avea sentimentul de siguranta oferit de o relatie stabila.
Daca vrei, poti vorbi cu un psiholog pentru a descoperi cauza acestei probleme.
Bafta!

| Voidwithin a răspuns:

RAY are dreptate, e posibil sa fie ori experiente negative din trecut care inca ricoseaza in capul tau si in prezent ori un complex de inferioritate de care sufera multi barbati (n-am bani destui, nu sunt talentat deloc, nu arat destul de bine, transpir mult, nu voi putea sa o satisfac, o am mica, nu sunt deloc interesant, ea e complet la alt nivel fata de mine, sunt nesigur pe propria persoana; si lista continua pana la cer si inapoi).
As recomanda o doza mica sau mare, dupa caz, de indiferenta, ignoranta cauzate de stima de sine si de intelegere de sine. Daca nu poti sa-i multumesti pe toti, nici nu incerca, esti aici sa traiesti pentru tine, nu pentru altii.
Amin!

| MadaMadalina1234 a răspuns:

Nu e o boala rolling on the floor Si iubitul meu e la fel si la un moment dat devine enervant, dar, personal, imi si place pentru ca ma simt A LUI.
Fii tu insuti! Jumatatea ta sigur exista undeva si ea sigur te va accepta IN TOTALITATE.