| anonimously23 a întrebat:

Am o mare problema. Pe 7 luna aceasta am avut contact sexual protejat cu iubita mea. Din câte mi-a spus, ciclul trebuia sa ii vina pe 12, dar au fost luni când i-a venit și pe 17. Ieri mi-a spus ca a curs puțin, dar azi nu mai are nimic. Ma puteți ajuta cu un raspun? Poate fi gravida

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atata vreme cat sexul a fost protejat in totalitate, dinainte de a fii introdus penisul in vaginul fetei si paa dupa ejaculare, nu sunt sanse de sarcina.
In orice caz, fata are ciclul de tip NEREGULAT, iar ovulatia, perioada fertila si urmatoarea menstra, NU se pot calcula sau aproxima.
Un ciclu regulat este doar atunci cand vine cu exactitate la acelasi numar de zile, nu pe 12, nu pe 17...ca sunt variatii de zile, de la o luna la alta 9unele luni au 28 de zile, altele 30 sau chiar 31).

| corbulalbrosu a răspuns:

Trebuie sa afli/sa cunosti fiindca este si in interesul tau sa stii ca uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, poate sa apara si astfel sa existe posibilitate sa se produca mici dereglari ale lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile. Durata abaterii poate prezenta variatii mici de doar +/- 3-5 zile, insa dereglarile pot fi si mai mari chiar si de 7-10 zile. Astfel de dereglari ale lungimii ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, activitatea hormonala este dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele existente in organismul tau. Numai daca o astfel de situatie se va repeta si in cazul viitoarelor cicluri menstruale, in acel caz este indicat sa te prezinti la endocrinologie pentru consultatie si un set de analize pentru a se stabili factori care influenteaza si provoaca dereglarea activitatii hormonale.
Revenind la intrebarea ta, se poate afirma ca in cazul descris de tine atat posibilitatea cat si probabilitatea de a se putea forma o sarcina este egala cu 0 (ZERO), in conditiile descrise si mai ales in momentul in care a fost intretinut actul sexual. Multa sanatate!

| anonimously23 explică (pentru corbulalbrosu):

Mulțumesc mult! Amândoi avem 16 ani și din câte mi-a spus e și puțin răcita. putem sta liniștiti, nu?

| Andreeush a răspuns:

Dacă v-ați protejat nu ai de ce să îți faci griji.
Nu e gravidă. Cel mai probabil are un ciclu neregulat, ceea ce înseamnă că nu vine la aceeași dată în fiecare lună.

| IoanWild a răspuns:

O sa avem un nepotel.

| Francesca1102 a răspuns:

Buna. Este foarte posibil sa ii intarzie menstruatia, nu vine mereu la fix si nu curge zilnic. Poate fi racita sau pur si simplu asa i-a venit. se mai deregleaza. Ca sa nu stati cu stres cel mai bine este sa faca un test de sarcina sau chiar doua.

| anonimously23 explică (pentru Francesca1102):

Mulțumesc mult! Amândoi avem 16 ani și din câte mi-a spus e și puțin răcita, tușește și ia și antigripale. putem sta liniștiti, nu?

| Francesca1102 a răspuns (pentru anonimously23):

Ma refer sa nu fie racita si jos, se intampla mai ales in perioada aceasta.

| AnaPisicutza a răspuns:

Dacă ați avut contact protejat stai liniștit! Menstruația poate fi neregulată-de cele mai multe ori