| Utilizatorul33997289 a întrebat:

Salut TPU

Am o problema foarte mare, este cea mai mare problema pe care am întâlnit-o vreodată

Am 18 ani și am Fimoza(e un fel de boala care apare la baieti\barbati.în zona intima mai exact)

Pentru a se remedia această boala trebuie sa fac circumcizie.

[E 100% real,nu fac glume, nu îmi bat joc]

Va rog sa ascultați că nu fac mișto, și nu rad de aceasta chestie

Când aveam 9 ani am observat că aveam fimoza..prin faptul că eu și cu un prieten umblăm fara pantaloni si când m-am uitat la el.,, organele noastre de reproducere" nu erau deloc la fel

Mai târziu când am făcut 13 ani am început sa consum filme 18+ și acolo am văzut că ceva nu e okk la mine.

Cu anii organul meu genital creștea și acum la 18 ani am ajuns sa nu l mai decalotez..mai pe scurt eu nu mi mai vad capul penisului de la 16-17 ani.

Nu vreau sa zic ceva dar nu cred că sunt șanse mari să plătesc ceva mai rău în legătură cu această boala...cred că doar nu voi putea face copii..in rest nu prea cred că voi fi presat sa fac operația că mă îmbolnăvesc sau ceva.

Nu cred că o să mi mai crească sau ceva deci nu cred că voi avea vreo presiune pe penis daca va mai creste...

Dar știu sigur că nu voi putea face copii daca nu fac operația de circumcizie.e imposibil sa am un act daca eu am dureri și nici nu mi mai vad capul penisului.

Bun, acum că am explicat tot. vreau să fac operația de fimoza prin vara.dar nu știu cum să le zic părinților.

Nu știu sigur daca atât costa dar am înțeles undeva la 3000 de lei. pot să fac rost de banii aia și singur până la vară...dar nu știu cum să ascund aceasta chestie.

Eu știu de fimoza de multi ani. știam că ceva nu este in regula cu mine cum ar fi acum sa fac operația și să le zic părinților ca eu știu de multi ani ce am dar nu le am spus? aiurea.

N am mai fost niciodată la medic.o să mă duc la un control.dar nu știu cum e mai departe..totuși știu că am fimoza. pentru că nu mi pot decalota penisul(deloc)

Ce le spun părinților?
Eu sunt de abia clasa a11a daca ceva nu iese bine și merg greu pe la liceu?

Vreau să mă ajutați cu niste sfaturi sau chiar sa-mi explicați cum fac mai departe
Unde mă duc. după ce primesc un diagnostic.ce fac după? Pe cine plătesc? Am auzit de spitale private. publice.mă gândesc că poate sunt tratat urat.că trebuie să las niste bani la oamenii de acolo..sa dau șpagă cum s ar spune...
O să fiu cazat acolo?

Banii nu sunt o problema dar.pot sa fac rost cam de 6000-7000 de lei până la vară dar nu știu ce să fac

Daca fac operația cum mă ascund?

Ce o să zică părinții că lipsesc de la acasă câteva zile?

Doar atât pot sa mai zic va rog frumos sa mă ajutați cu sfaturi

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand FIMOZA nu este o boala si nu apare la baieti fiindca asa te-ai nascut cu ea, fiind o mica "anomalie", nimic de speriat cu fimoza, fiindca se rezolva 100% cu succes.
Tu si alte cateva milioane de copii v-ati nascut cu aceasta fimoza, care este o pielita crescuta pe capul penisului, care in primul an de viata putea fi indepartata prin masaj, de catre mama ta, dar probabil ca nici ea nu a stiut ce ai si uite asa ai crescut.

Se putea face aceasta mica INCIZIE chirurgicala inca de la 10-11 ani sau cand ai observati, dar trebuia sa le spui parintilor fiindca NU este nici o rusine.
Ma repet: FIMOZA NU este o boala, asa te-ai nascut tu si cred ca jumatate din baitei se nasc asa in zilele noastre, deci NU este nimic rusinos si nici bolnav nu esti.

Trebuie sa mergi la spital la un medic UROLOG sau medic Chirurg si el te rezolva in 10-15 minute, sub anestezie locala, taind usor de jur imprejur, sau acolo unde este cazul.
Nu te va durea deloc, fiindca se face sub anestezie locala si apoi pleci acasa, pe picioarele tale. Va fi rana curata, cusuta dar in 2 saptamani esti ca nou.
Aceasta interventie NU necesita spitalizare si nici nu este operatie grea, ci o mica interventie chirurgicala!

NU te speria ca din atata lucru nu se moare si nu este rusine.
Spune tatalui tau sa mearga cu tine sau du-te singur la medicul de familie, sa-ti dea trimitere direct la spital si rezvolvi cu medicul chirurg!

Intr-adevar, sexul este imposibil de facut din cauza fimozei, dar odata rezolvata fimoza poti sa te masturbezi si sa ai sex si chiar sa ai copii, cati vrei tu de multi, ca fimoza NU te lasa infertil.

Inca ceva: toti copii evreilor si arabilor sunt circumcisi din motive religioase si igienice, inca de la varste mici, uneori fara anestezie daca sunt foarte saraci, asadar nu ai motive de frica sau ingrijorare, ca nu-i nici o boala, doar disconfort local.