| Locay a întrebat:

Salut TPU! Am o problema și am nevoie de ajutor.
Vreau să încep prin a spune că sunt lesbiană. Acum o lună am avut o relație de exact 3 săptămâni cu o colegă pansexuală ( am 14 ani ). Ne-am despărțit deoarece ea nu mă plăcea foarte mult. Eu eram înnebunită după ea și m-am confesat într-o joi, la Starbucks. Mi-a spus că putem fi împreună, deci mi-a alimentat speranțele. Totuși, ne-am despărțit. Acum, după aproape o lună, am început să văd tot felul de chestii, cum ar fi că nimerim să facem împreună sarcini ( de exempluse oferă să mă ajute sau să mă însoțească), proiecte, ne nimerim în aceleași locuri și o surprind uitându-se la mine. Ce ar trebui să însemne asta? Ce să fac?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei, man! Simt pe aici o oarecare reticență la orientarea fetei.

Ador faza cu învățatul, adică sunt total de acord cu tine aici, dar și aici până la un punct, adică da, la vârsta asta frumoasă toți școlarii ar trebui să pună cartea pe primul loc și vă spun asta dragilor mai ales din cauza vremurile pe care le trăim, e cel mai bine în aceste vremuri în care familia se desparte din orice, prietenii nu mai sunt prieteni și se trădează la orice pas, iar jobul, mai ales în România îl obții cu mari sacrificii și cu mari realizări personale, deci da, studiile sunt importante. Dar evident că este și vârsta la care puberii, adolescenții vor să experimenteze și eu una dacă v-aș recomanda din greșelile mele, v-aș recomanda opus de ceea ce spune domnul Cristi, deoarece vine o vârstă în viață în care realizezi că viața a trecut pe lângă tine și tu nu ai copilărit, tu nu ai experimentat, tu nu ai trăit și vei ajunge un adult plin de regrete și nu zice nimeni că unele chestii nu le poți experimenta la orice vârstă, dar uneori unele treburi experimentate la vârsta lor au alt farmec, alt sens. Acum zic ca tot ceea ce experimentați voi tinerii mai ales, să fie în limita bunului simț iar acolo unde este cazul cu protecție maximă.

Dar până și aici da-ți-mi voie să vă contrazic, deoarece în cazul a două fete, nu prea poate exista riscul a prea multe infectări ori a unei sarcini nedorite, deci cred că două fete au mai multe atuuri decât o fată și un băiat, cât de orientare, știi că cei de alta orientare așa se nasc conform psihologie și nu e ceva ce se formează pe parcurs, deci ce vină are fata că îi plac fetele și nu băieții?! Așa s-a născut și așa va muri.
Cât legat de copii, măcar să ajungă ea la vârsta adultă și să fie în stare să dezvolte o relație matură cu o femeie și apoi să-și dorească și copii, acum doar sunteți martori cu toții la câte orfelinate stau full de copii abandonați tocmai procreați de așa zisa normalitate (o femeie + un bărbat) dar care nu au avut nici maturitatea, nici generozitatea necesare, nici responsabilitatea de a da răspundere pentru fapta/sămânța lor procreată. Deci poate ne mai gândim de două ori înainte de a judeca diferitul/anormalul/ciudatul? Să nu cumva să zacă ciudățenii și-n ceva ce ni s-a spus de mii de ani că e normal, ca gen relațiile heterosexuale.

Sper că mi-am spus doar punctul de vedere și sper că am reușit să iau și apărarea cuiva care se simte în minoritate mai ales la noi în România, unde încă guvernează patriarhismul ăsta, dar sper că nu te-am jignit nici pe dumneata și nu am fost prea vehementă.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti nebună, scuze ca i ti spun, dar la 14 ani trebuie sa te preocupe cartea scoala nu sexul si orientarea sexuala, tu habar nu ai ce vrei, la 14 ni esti inca adolescentă, dar una rebelă rau, care faci prostii pe care peste 10-12 ani le vei regreta, pe la 24 de ani cand vrei si tu sa te casatoresti cu un barbat vrei copil ca asta vor toate femeiile soț copil bani, i ao in ce ordine vrei, tu faci niste lucruri prostesti impreuna cu colega aia a ta, parintii tai stiu de orientarea ta sexuala? Sunt ei de acord cu tine?

| GigelSpargatorulDuci a răspuns:

Pai in primul rand dupa opinia mea, ai putea incerca sa treci peste.
si in al doi-lea rand sa nu te astpeti ca relatiile la varsta asta ar putea sa tine cine stie cat, maxim vreo 4 5 luni. am o prietena care s-o tras de unu 2 ani intr-o relatie si tot nu era fericita. recomand sa astepti pana la liceu.

| ania a răspuns:

Oricine poate avea orice orientare sexuala dorește, spre același sex, spre zoofilie, necofilie etc, suntem toți ființe păcătoase cu potențial spre toate încălcările posibile ale conștiinței dar pace interioara nu avem decât cand ascultam de și conștiința și ne alegem sa ne limitam experimentarea plăcerii sexuale la partenerul de căsătorie de sex opus. Dacă crezi sa înțelegi de ce simți asa și sa revii în acord cu propria conștiința te încurajez sa te programezi LA consiliere creștină la Ellel Ministries România. ȘI eu un adolescenta simțeam ca ar trebui sa fiu băiat și cei de acolo m- au ajutat sa înțeleg ca era din cauza ca mama ea în timpul sarcinii si- a dorit foarte mult sa fi fost băiat. M- au încurajat sa o iert pe mama, s au rugat pentru mine și am experimentat o vindecare peofinda și definitiva. Ma gândesc cu groaza ca dacă ma încuraja cineva inaceea direcție as fi putut rata familia fericita pi e care o am, nașterea celor patru copii, împlinirea sufleteasca și fizica aprobata de conștiința a iubirii soțului meu.

| Locay explică (pentru anonim_4396):

Mersi pentru susținere! Mă ajută să văd că este cineva care ține la mine! Părinții mei sunt homofobi, și încă nu le-am spus. M-ar da afară fără regrete.
Am văzut că vă temeți că nu sunt preocupată cu studiul. Ba da sunt, iau doar note de 10, și am 9 doar la mate, info, fizică, unde e mai greu. Studiez cel puțin 3 ore pe zi și citesc foarte mult. Eu nu am luat niciodată cartea în glumă. Sunt cât se poate de conștientă că viitorul meu depinde de asta.

| just4ubr2015 a răspuns:

De unde esti?