Buna!
Din cate am citit, voi doi sunteti prieteni, prieteni buni. Ati trecut prin multe si e normal sa va lege atatea amintiri. Tu tii la ea si ar trebui sa gasesti un moment potrivit sa ii spui asta. Cand simti tu ca ar trebui, o inviti undeva si din vorba in vorba ajungi si la partea asta. Sunt sanse sa accepte, sunt sanse sa nu accepte. Dar daca nu incerci, nu vei afla niciodata si vei trai cu intrebarea "Ce-ar fi fost daca?". Dar gaseste momentul potrivit sa faci asta.
In locul tau i-as fi zis atunci cand m-a intrebat, dar delicat. Stii doar ca se invineteste.
NU SUNT FATA deci daca vrei nu ma bagi in seama dar la ele totul e roz si plin de fericire si nu cred ca o sa gasesti raspunsuri "realiste" la ele. Probabil doar optimiste. Oricum, daca te mai si intreaba e clara situatia. Esti in No Man's Land(cauta pe google pentru cultura ta generala ). Oscilezi intre un prieten apropiat si o posibila idila mutuala. Ai grija si planifica la ce vrei sa se ajunga. Actioneaza pe moment pentru rezultatul dorit si vezi ca nu toate se intampla ca in filme. Gen, va priviti in ochi si gata, v-ati cuplat. Aici mai rebuie si sa intrebi, sa-ti spui parerea.....deci e complicat.
Mult noroc in orice caz.
Chiar esti de "coma", daca ai cerut sfaturi de la fete in mod particular, in legatura cu o tema fata de care toate vor fi subiective, succes cu asta.
Uita-te la raspunsul dat de ceaiuldetei, in lumea ei toate sunt bune si frumoase, roz, lumea e plina de fericire si culoare, in care iti astepti jumatatea toata viata daca e nevoie, cuvintele de baza fiind rabdarea, si trecerea timpului, ca oricum toti suntem nemuritori.
Deci, am vrut sa ma opresc aici, dar chiar cred ca inca mai ai o sansa cu fata aia...
Da, e evident ca esti in friendzone, si e exclusiv vina ta ca s-a ajuns aici. Uite cum sta treaba, situatia actuala nu te avantajeaza deloc, cu cat mai mult tii in tine tot ce simti pentru ea, si suferi in tacere, cu atat mai tare va durea un eventual refuz din partea ei.
Ai ratat oportunitatea ideala cand te-a intrebat daca esti indragostit de ea, am citit cu sufletul la gura tot ce ai scris, ca pe o poveste, iar cand s-a ajuns acolo imi venea sa-mi dau palme.
Bate-i apropo-ul sugerat de Emma4ang3l mai sus, si vezi ce iti raspunde.
Sincer, e ultima ta sansa, si tine minte ce iti spun acum...
Cu cat astepti mai mult, fiecare secunda care trece din momentul in care citesti aici raspunsurile noastre, si nu actionezi, iti scad sansele considerabil in vederea unei relatii cu ea.
Ce mai astepti? Fugi si spune-i!
Asteptam cu nerabdare un raspuns aici cu ce s-a intamplat!
Eu zic să fii răbdător, în primul rând și să rămâi un bun prieten pentru ea, cum de altfel îi și ești. Și mai cred că și ea îți este bună prietenă ție, așa că vă recomand să vă dați timp.
Nu te arunca prea tare, mai ales că e stresată de tot felul de chestii. Fii lângă ea și las-o să se deschidă singură. Ajut-o când are nevoie și va vedea singură pe cine are lângă ea.
Plimbați-vă, discutați despre una și despre alta. Nu vă sufocați.
Fă-i surprize de tot felul. Ia un balon și spune-i că te-ai gândit că o să o amuze. Și va fi amuzată sigur.
E important să ai simțul umorului, inclusiv în chestiile serioase, pentru că par să fie mai ușoare și mai solvabile.
Așteaptă să se adune și lasă timpul să spună ce are de spus.
Din ceea ce discută cu tine, din gesturile ei, din cum se poartă, din ce mesaje îți dă, poți să înțelegi foarte multe, dacă vrei într-adevăr să înțelegi ceva.
Sunt bune și sfaturile, dar sunt bune și observațiile (pe care le vei trage singur, când îți vei da silința și vei fi atent la ce se întâmplă în jurul tău când e cu tine).
Sunt oameni care au nevoie și de câțiva ani pentru a își lua inima în dinți și a spune ceea ce ai vrea tu să îi spui, deci nu ești singurul și nu e chiar de speriat ce se întâmplă. Ai răbdare, dar nu exagera cu răbdare, că timpul tău e pe timpul tău, nu pe timpul altcuiva și nu ți-l dă nimeni înapoi, oricât ai fi dispus să plătești pentru asta.
Fii alături de ea, privește-o, spune-i (nu foarte des) că ții la ea și înseamnă mult pentru tine și apreciezi prietenia cu ea - și dacă te întreabă ce ți-a venit, spune-i că n-ai mulți oameni în viața ta pentru care să simți aceleași lucruri și mai spune-i că pur și simplu ai vrut să îi spui, ca să știe.
Nu e atât de complicat pe cât crezi tu că este. Viața este simplă, chiar dacă e plină de tot felul de greutăți și dificultăți.
Ai nițică răbdare, gândește-te la ale tale, fă-ți niște planuri, aplică-le și între timp, vezi ce se mai întâmplă în jurul blocului sau în univers. Nu le complica pe toate, că ai să încâlcești ițele și n-o să le mai descalțe nimeni.
Curaj și succes
Gandesti super, imi place!
Daca nici asta nu e reteta inseamna ca fiul clar nu e facut sa aiba femeie. Merge doar pe "mana" lui!
Mulțumesc. Și treaba cu "mâna" e problematică. Pentru că te poți plictisi de ea : ) Acum, ar mai rămâne să se dea divorț de stânga și să i se facă "curte", dreptei. Lasă băiatul să tragă ce concluzii are nevoie. Se va deschide în timp. În definitiv, nu-l aleargă nimeni. Emoții am avut cu toții, în tot felul de perioade. E nevoie ca ritmul fiecăruia să fie lăsat în pace, indiferent că e ritm de broască țestoasă sau panteră.
Luni o sa ma intalnesc cu ea, era niste treaba si vine in ora. Daca ai sti cat de mult vreau sa ii zic dar nu pot, am nevoie de ea, acum sa nu crezi ca sunt vreun profitor, dar fara ea sunt ca un om mort la BAC. O sa incerc ceva mesaje la misto sau sa ii zic,, Auzi dar daca iti ziceam eu atunci da, ca m-am indragostit de tine ce mai ziceai''
Oricum dupa BAC imdiat ii zic, nu mai pot sa tin in mine, sunt genul de persoana cara nu poate sa ascunda ceva de persoanele apropiate, am o stare....de nedescris cand fac asta.
"fără ea sunt ca un om mort la bacalaureat" - vezi că asta sună urât tare, dacă o aude. Apoi, fă-ți curaj și varsă tot în fața ei. Măcar știi o treabă și afli dacă-i albă ori dacă e neagră. Ce te costă? Câteva minute din viață. Dacă ți se pare că grăbești, atunci mai așteaptă. Nu e timpul nimănui, ci doar al tău. Joacă-te cu el cum vrei. Și lasă mesajele "la mișto", că nu sunt chiar atât de "mișto" cum crezi tu. Poate fi interpretat în mai multe moduri și nu toate sunt drăguțe. Spune-i doar că o simpatizezi și că vrei să stai mai mult prin preajma ei. Lasă tâmpeniile cu "dacă ziceam și făceam și dregeam atunci, ce mai ziceai", că nu țin, nu sunt de bun gust, nu sunt elegante și nici extraordinar de construcțive. Maturizează-te puțin, că nu mai ai zece ani.
Am primit mesajul tău. Nu ți-am putut răspunde, pentru că eu sunt membru junior și deocamdată nu se permite trimiterea mesajelor - dacă te-ai fi uitat la profilul meu, ai fi observat că sunt junioară : ), așa că îți spun aici:
Lasă târșa deoparte și spune-i (indiferent că primești un da sau un nu, măcar știi o treabă și știi ce ai de făcut) față în față.
Lasă datul sms-urilor, că nu ai cinci ani ca să vorbești despre sentimente așa, nu crezi? Dacă te ține mai mult, ai putea să îi trimiți o scrisoare, în care să te exprimi ca lumea și în care să spui tot ce consideri că ai de spus.
Te așezi frumușel la o masă, iei două coli A4 (deși ar fi suficient și una, dar fiecare se exprimă cum crede de cuviință), un pix sau un stilou (ce preferi) și verși gândurile acolo (vezi partea bună - când scrii o scrisoare, nu te întrerupe nimeni - așa că ai scăpat de lacrimile ei, în cazul în care te-ai fi gândit că există iar riscul ăsta).
Cu timpul, ai să ai și mai multe variante, dar ai să constați (în timp) că cea mai bună este "față în față". Îți doresc succes.
Ti-am mai trimis un mesaj
Bun. Am primit mesajul tău uriaș : ) Te-ai cam fâstâcit și pierdut cu firea, dar e bine. Înveți tu, în timp. Mă bucur că ești mândru de rezultate. : ) E bine ce ai făcut.
Fata e deschisă și receptivă. Și asta e bine. Că are inima rănită... Cine n-o are? Mai devreme sau mai târziu, fiecare-i fript, că așa stau lucrurile în viață.
Și atunci se întâmplă să ai cea mai mare nevoie de prieteni (printre altele, de asta sunt prietenii atât de rari - ăia care sunt buni cu adevărat - că de scuipat semințe la bloc, toți sunt buni). Fii alături de ea, așa cum ai fost și până acum și ai să vezi tu ce iese.
Nu te grăbi și n-alerga ca un cățel pe lânga ea, că va fugi sau se va închide în ea. Întreab-o cum se mai simte (dar nu non-stop), întreab-o dacă vrea să iasă prin parc să fiți împreună și să beți un suc în timp ce discutați și aruncați cu pietre în baltă.
Ai grijă și pe viitor, învață să nu te mai grăbești, că nu e sfârșitul lumii. Adună-ți ideile în cap (înainte să le dai afară) și ai să vezi că multe devin mai simple.
Chiar dacă ea te zorește (te grăbește - pentru că e curioasă, pentru că e interesată să afle ceva cât mai repede, pentru că, pentru că...), păstrează-ți calmul și spune-i să aibă răbdare, că îi spui, dar că nu poți să îi spui totul într-o secundă.
: ) Îți doresc mult succes în continuare. Ești pe drumul bun.
Da, am cam repetat anumite chestii de cateva ori perntru ca ma enerva, nu mai avea rabdare, bine ca si eu cred ca eram la fel daca eram in locul ei ma tot strese hai odata, ce faci scrii romane
Este complicat pentru ca in situatii de genul "imi place de...,dar nu stiu cum sa-i spun", ti-as fi spus sa ii marturisesti. Insa,in cazul tau,tu poti strica o prietenie. Daca sunteti asa de apropiati afla de cine ii place,sau daca este pregatita pentru o relatie.
Incearca sa astepti totusi pana dupa BAC,pentru ca altfel chair esti un om mort
Cum ai spus si tu, o faci sa rada in momentele grele, vorbiti deschis, si ar fi pacat sa nu ii spui ce simti, poate si ea iti va confirma. (dupa Bac)
Bafta!
De asta imi este si mi-e frica, ca nici macar ca prietena nu o sa o mai am si chiar nu vreau sa se intample asta + ca mai este si faza cu BAC-ul... Sa vedem poate imi fac curaj luni si ii spun
Cu Dumnezeu inainte!
Pff esti bun de eseu pai din cate inteleg esti cam friendzoned pentru ea, sper ca ai auzit de termenul asta. Si eu m-am imprietenit cu actualul meu sot tot dupa bac dupa o despartire foarte crunta si chiar am simtit nevoia de cineva langa mine. Poti sa-i spui in gluma intr-un mesaj " daca ar fi sa-ti zic ca te plac, ipotetic vorbind, ce ai zice? Ai fi cu mine? sau ma vezi doar ca un foarte bun prieten?" si asa poti afla ce gandeste, dar daca tu deja i-ai zis ca nu esti indragostit de ea atunci e o problema pentru ca te contrazici. Sa inteleg ca deja a dat BACUL? sau mai are? Daca mai are atunci las-o dupa intrarea in facultate sa se calmeze si o sa vezi ca si maturizeze putin. Fiind tradata si mintita de atatea ori, femeia are tendinta sa se inchida in ea si sa nu mai aiba incredere in nimeni, de aceea e destul de greu sa o faci sa creada din nou. Tot ce iti propun este ca incerci faza cu mesajul la misto, si vezi ce iti raspunde, si iti recomand cartea Limbajul trupului de la Allen Pease, asa vezi si stii la ce se gandeste cand face o anumita miscare. succes
A picat la romana, nu a invatat exact ce i-am zis eu sa invete. Si o sa ne,, ajutam'' la bac if you know what i mean, eu pe ea la romana si ea pe mine la mate si bio
KatiMe27 întreabă: