anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o relație destul de serioasă zic eu de aproape 8 luni. Iubitul meu zice că mă iubește enorm și îmi arată asta uneori dar totuși preferă să își petreacă timpul mai mult cu prietenii (1-2 cei mai buni). Oare chiar mă iubește cu adevărat sau nu, oare fac eu sau înțeleg eu ceva greșit?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Problema nu este că el preferă să-și petreacă timpul cu prietenii, ci că tu nu ești complet sigură dacă relația este serioasă. Nu cred că ești sigură de sentimentele lui pe care le are pentru tine. Probabil 'fuge' de intimitatea în relație (nu mă refer la sex), ci la momentele drăguțe dintr-un cuplu, de comunicare și confesiuni. Contează cât de mult preferă să își petreacă timpul cu acei prieteni, poate i se pare mai interesat să-și petreacă timpul cu ei decât cu tine. Într-adevăr, poate ai nevoie să-ți arate prin fapte iubirea pe care ți-o poartă, dar iubirea nu înseamnă să demonstrezi prin fapte că ai sentimente pentru cineva, iubirea înseamnă să simți emoții puternice și profunde fără să fie născute din fapte sau alimentate cu acestea. Nu iubești o persoană mai mult sau mai puțin în funcție de cât de frumos se comportă cu tine. Nu vreau să spun că normal este să-ți placă de cineva care se comportă urât cu tine, ci să-ți placă acea persoană și când este mai puțin afectuasă. Dacă iubirea lui pentru tine ar fi adevărată, s-ar citi asta în ochii lui indiferent de starea de spirit pe care o are. Iubirea nu înseamnă ca partenerul să aibă um comportament corespunzător cerințelor și nevoilor noastre. Iubirea înseamnă chimie, conexiune, scânteie, atracție fizică, sentimente intense și profunde.
Iubirea este un carusel al emoțiilor, al sentimentelor și al trăirilor.
Nu cred că problema este că el vrea libertatea de a-și petrece timpul cu cine vrea, cât vrea sau că te simți neglijată și că te îndoiești de tine, sau că consideri că nu înțelegi unele aspecte ce țin de relația voastră. Problema este că tu nu ești sigură de relație și de sentimentele lui pentru tine. Iubirea se simte, nu se asigură prin fapte. Dacă în momentul în care îl privești în ochi nu-ți simți inima bătând ca nebuna și alte lucruri care au legătură cu stările și trăirile frumoase pe care ți-le poate oferi, atunci, îți rămâne doar să te amăgești că va fi sau să pleci de acolo unde ar trebui să simți iubirea și nu o simți. Uneori scoatem în evidență problemele mărunte pentru a ascunde adevăratele probleme care ne-ar putea schimba cursul vieții.

| Gabriela1Gbby a răspuns (pentru anonim_4396):

Îți mulțumesc frumos și da eu chiar simt emoții foarte puternice în preajma lui, dar uneori mi se pare că asta nu e reciproc... Așa cum ai zis mi se pare că sunt neglijată și că el are doar pretenții de la mine, iar atunci când am și eu ceva de spus se cam supără...

| RAY a răspuns (pentru Gabriela1Gbby):

Tu vrei sa fie catelusul tau, iar el vrea sa fie si in haita, e greu

| anonim_4396 explică (pentru Gabriela1Gbby):

Dorința de ai îndeplini partenerului micile dorințe și nevoi, vine de la sine, de obicei, într-o relație. Iubirea pe care i-o porți partenerului te face să fii mai atentă și mai afectuosă decât ești în mod normal. Iubirea scoate dintr-un om partea frumoasă și dorința de a-și face partenerul fericit. Probabil că problema nu este doar că el alege să-și petreacă timpul cu prietenii lui decât cu tine, ci și comportamentul lui pe care îl are cu tine. Probabil că simți că iubirea pe care susține că ți-o poartă, nu are efectul pe care îl are asupra ta și pe care ți l-ai dori să-l aibă și asupra lui.

Poți încerca să-i spui ce ți-ai dori, dar nu sub forma de reproș sau acuzație. Încearcă să nu-l presezi să încerce să-și manifeste iubirea mai mult. Încearcă să-l atragi, treptat cu afecțiune, comunicare, înțelegere și răbdare. Vorbește cu el și încearcă să-l asculți. Fă asta doar dacă vrei.

Fă-l să înțeleagă că dacă este într-o relație asta nu înseamnă că partenera trebuie să-i îndeplinească dorințele si nevoile, când vrea el. Ceea ce îi oferi nu i se cuvine, ci trebuie să prețuiască ceea ce îi oferi. Fă-l să înțeleagă că dacă faci ceva pentru el, o faci pentru că vrei. Nu încerca să te comporți frumos cu speranța că și el va face la fel.

Poate tu ești atât de orbită de iubirea pe care i-o porți încât nu mai vezi dacă și el este orbit de iubirea pe care ți-o poartă.

| Gabriela1Gbby a răspuns (pentru anonim_4396):

El îmi dă impresia că nu este atât de orbit de iubire. Am mai discutat cu el despre lucrurile astea care mă deranjează și mi-a zis că deși mă iubește nu vrea să "se simtă căsătorit" și că vrea libertate și asta în condițiile în care îi ofer destulă și nu îl bat la cap, nu îl cert(face aproape orice își dorește). Uneori îmi zice că sunt prea cuminte în sensul că eu nu ies atât de des cu prietenii, nu vorbesc urât etc și totuși pare că își cam bate joc și că nu apreciază că i-am fost și îi sunt în continuare alături indiferent de situație. Atunci când are o problemă sau se simte rău sunt prima persoană la care vine, iar atunci când este bine ca să zic așa preferă prietenii...Scuze că te încarc cu problemele mele și îți mulțumesc pentru sfaturi :*

| anonim_4396 explică (pentru Gabriela1Gbby):

Teamă și obișnuință.

Este obișnuit să fii lângă el necondiționat. Nu apreciază ceea ce faci pentru că, probabil a devenit o normalitate și asta îl face să nu mai aprecieze ceea ce faci pentru el. Fă-l să înțeleagă că ceea ce faci pentru el, nu i se cuvine.

Cum?
Ți-a oferit un indiciu spunându-ți că ești prea cuminte. Asta înseamnă că îi ești accesibilă, disponibilă și abordabilă la orice oră, când el te vrea, fizic, mental și emoțional.

Bărbații în momentul în care simt că au pe cineva, nu mai simt nevoia să-și demonstreze iubirea, considerând că și-au cucerit prada. Bărbații au nevoia să lupte, să vâneze și să cucerească. Dacă simte că te are, nu va mai simți nevoia să te cucerească, pentru că consideră că te merită și nu trebuie să facă ceva mai mult. Se întâmplă asta pentru că tu îi transmiți acest mesaj. Vrei o reacție de la el, stârnește-l. Nu în sensul de al constrânge și să facă ce vrei tu, ci arată-i că dacă te are, asta nu înseamnă că nu te poate pierde. Nu mai fi atât de disponibilă în fiecare moment în care te solicită. Îți va fi greu, dar lasă-l să lupte și să conștientizeze că te poate pierde în orice moment. Un suflet nu deține un alt suflet.

Încearcă să te distanțezi de el când are nevoie de tine. Dă-i de înțeles prin fapte și prin vorbe că tu nu ești lângă el când el are nevoie de tine, ești lângă el pentru că așa vrei.

Fii rece și distanță când simți că te vrea lângă el doar pentru că are nevoie de cineva, care să-i oferi atenție și afecțiune. Asta îl va face să se va întrebe ce vrea lângă el, un iceberg sau un vulcan care oferă iubire. Transmite-i ideea că nu te vei comporta frumos cu el doar când și el o va face, dar comportamentul lui te afectează și dacă vrei, poți pleca când vrei. Ideea nu este că pleci când dai de greu, dar dacă are iubire de oferit, de ce să se controleze să ți-o ofere?

Cred că îi este teamă că, dacă îți va da toate acele sentimente pe care îl faci să le simtă, prin gesturi, fapte și cuvinte în final sentimentele se vor termina și nu va mai avea ce să-ți ofere. Trebuie să-l faci să înțeleagă că dacă oferi iubire aceasta nu se va stinge, ci va continua să fie alimentată mereu de sentimente. Poate îi este teamă că dacă îți arată cât de mult ține la tine, tu nu vei prețui asta (așa cum face el cu tine) sau că te vei folosi de sentimentele pe care le are pentru tine pentru al rănii mai târziu. Nu cred că problema este la tine.

Cred că îi este frică să iubească cu intensitate maximă pentru a nu suferi în cazul în care între voi relația va lua sfârșit. Se protejează de iubire, încercând să o manifeste cât mai puțin. Nu vrea să crezi că îl ai la dispoziția ta când vrei. Cum a spus și el are nevoie să nu se simtă căsătorit. Are nevoie să fie stârnit, să te joci cu el de-a șoarecele și pisica.

Iubirea rezistă timpului, distanței și tăcerii. Dacă simți că în final va fi totul bine, îți poți permite să fi distantă uneori cu el.

7 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Nu e ceva rau ca ii place sa stea si cu prietenii. De fapt e normal. Asa este o relatie echilibrata. E ok sa ai si tu niste prietene cu care sa mai iesi. Viata de cuplu nu inseamna ca tot timpul petrecut este doar in cuplu

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu faci nimic gresit.