| Isa27 a întrebat:

Am o relatie stabila de aproape doi ani. Partenerul actual e primul si singurul cu care am avut experiente sexuale. Am impresia ca as putea fi insarcinata. Am ajuns la aceasta concluzie dupa cateva simptome : stari de voma, sani foarte moi (sfarcurile fiind acum marite), pofte (tin sa mentionez ca de obicei sunt pofticioasa), balonare. Sex facem neprotejat aproape de fiecare data dar nu ejaculeaza niciodata in interior. Menstruatia ar trebui sa imi vina pe 25, dar fiindca sunt foarte stresata am zis sa cer niste sfaturi de la cei care probabil au trecut prin aceasta situatie. Nu stiu daca poate fi altceva. Tin sa mentionez ca am infectii urinare dese desi sunt o persoana cu igiena ca si calitate. Nu am facut un test pentru ca stiu ca se face dupa cateva zile dupa intarzierea menstruatiei, si nici un control ginecologic nu am facut. Mai tin sa mentionez ca sunt de obicei stresata, dorm foarte putin, iar uneori foarte mult, si..alimentatia mea e prost organizata. Desi ne plac copiii, nu suntem pregatiti pentru unul. Multumesc din suflet pentru raspunsuri! As dori sa comenteze doar persoanele care ma pot ajuta, iar comentariile rautacioase sa nu existe. O zi superba!

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Ai afirmat ca : ''Menstruatia ar trebui sa imi vina pe 25, dar '' insa nu ai precizat si luna, probabil ca este vorba de luna Aprilie. In acest caz pana in acest moment au trecut 14 zile de intarziere a menstruatiei, adica un timp suficient de lung pentru a se putea efectua testul de sarcina in conditiile cerute pentru ca rezultatul obtinut sa fie in proportie de peste 98-99% VALABILA, VALIDA si CORECTA. Simptomele precizate si descrise cum ar fi : ''stari de voma, sani foarte moi (sfarcurile fiind acum marite), pofte (tin sa mentionez ca de obicei sunt pofticioasa), balonare.'' in acest moment al actualului ciclu menstrual, nici d.p.d.v. teoretic si nici practic NU pot fi considerate, apreciate sau sa fie atribuite existentei unei sarcini instalate in uter fiindca mai degraba starile enumerate ar putea reprezenta simptome premenstruale. In acest moment poti sa efectuezi fara nicio retinere testul de sarcina fiindca rezultatul obtinut va fi valabil si CORECT. Multa sanatate! Acceseaza link-ul urmator si procedeaza asa cum este precizat de catre un reputat medic ginecolog: https://www.youtube.com/watch?v=aWIpgoDTknk&t=186s

| Freya1 a răspuns:

Nu ti-a venit ciclul pe 25 ok dar daca nu ti-a venit de loc pana acum cred ca poti sa faci un test de sarcina.
Simtomele tale pot sa fie si de la stres, de la faptul ca esti mai sensibila cum ai spus dar poate fi si de la o sarcina asa ca mai bine mergi la un medic sau iei un test.

| HazelEyes77 a răspuns:

E cam devreme sa ti pui problema sarcinii de vreme ce nu menstruatia nici nu a intarziat urmand sa apara pe 25, iar simptomele pe care le ai nu pot fi puse pe seama graviditatii, cele legate de ea aparand undeva dupa 5-6 saptamani de sarcina nu mai devreme. Starile de voma, balonarea indica probleme de natura gastrica gen indigestie, intoleranta la anumite alimente, supraalimentatia etc. Si stresul si faptul ca nu respecti orele de somn pot da organismul peste cap. Daca iti intarzie menstra mai multe zile poti sa faci un test de sarcina eventual sau sa mergi la un medic ginecolog. Pana atunci incearca sa reduci stresul din viata ta si sa duci o viata mai ordonata, sa te alimentezi sanatos, draga mea. Si nu ti mai face griji tot timpul gasind probleme acolo undeva nu exista de fapt! Multa sanatate!

| AliGab a răspuns:

Draga mea tu faci cum crezi. Nici macar nu a avut loc ovulatia daca trebuie sa iti vina pe 25...pe 11-12 ar trebui sa ai ovulatia ca sa ramai insarcinata.
Si acum o parere: a nu fi pregatit atata vreme cat nu folositi prezervativ (Anticoncepționalele le contraindic din toate punctele de vedere) mi se pare o scuza cat se poate de puerila. Pe deasupra de unde stii tu daca poti avea copii? Daca vei putea tine sarcina? Daca nu vor fi probleme sa te intrebi daca viata bebelui si a ta nu vor fi in pericol? Un copil este cel mai de pret dar si incepi sa il iubesti chiar daca initial nu ti-l doresti. Eu ma lupt sa fie bebele bine, altele se lupta sa aiba copii, asa ca daca esti insarcinata fa bine si il pastreaza indiferent de situatie.