| Mrfear a întrebat:

Am vazut multe intrebari pe acest site, gen " am 20 si stau cu una de 12 as vrea sa o facem" si am vazut raspunsuri gen ca de la 15 ani e legala.De ce de la 15 si nu de la 18? Stiu ce e o intrebare ciudata dar chiar sunt curioasa...

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Diferenta dintre 18 ani si 15 ani provine din faptul ca este vorba de,, Varsta CONSIMTAMANTULUI sexual pentru fete''. Vârsta consimţământului sexual este vârsta de la care legiuitorul consideră că persoana este capabilă să aibă, în cunoștință de cauză, relaţii sexuale. Până la această vârstă este ilegal pentru oricine să aibă relaţii sexuale cu minora/minorul, indiferent de vârstă. Uneori, legea diferă dacă partenerul are aceeaşi vârstă sau o vârstă apropiată, dar întotdeauna rămâne o limită de vârstă sub care este ilegală întreținerea de relații sexuale cu minora/minorul. În lume, aceasta vârsta a consimţământului sexual pentru fete variază între 12 şi 21 ani. Vârsta medie este de 16 ani. Exista si unele state in care intretinerea de relaţii sexuale este permisa doar celor care sunt căsătoriţi, indiferent de vârsta lor.
În România această vârstă a fost stabilita la 16 ani, în vechiul Cod Penal. În timpul discuțiilor pentru noul Cod Penal care este in vigoare in momentul de fata, initial s-a încercat reducerea varstei la 13 ani, dar din cauza protestelor care au urmat in timpul dezbaterilor, varsta a fost urcată la 15 ani.
http://www.culturavietii.ro/......teva-date/

13 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Legal nimic. In filme da, probabil au invatat de la tigani ca e legal de la 15 ani sa faca sex

| Samariteanul a răspuns:

Este legal sa intreti relatii sexuale de la 18 ani, NU de la 15, dupa cum stiu eu.Cei care au scris 15 probabil traiesc prin alte tarii unde varsta aceasta e mai mica.

| Mrfear explică (pentru Samariteanul):

Pai am citit de la multi utilizatori din Romania care au spus ca de la 15 ani poti sa intreti relatii sexuale doar daca minorul vrea doar daca vrea si ca parintii sunt de acord iar daca are sub 15 esti direct numit infractor chiar daca minorul vrea sau nu poate ai dreptate e o minciuna.Adica in unele tari devi major de la 15 ani in sus iar in Romania de la 18 in sus.

| SG1995 a răspuns (pentru Mrfear):

Si conditia e ca diferenta minima e sa fie mai mica de 5 ani, adica unul de 19 si o poate trage bine mersi cu una de 15.

| Holiday a răspuns (pentru Samariteanul):

Nu are legatura sexul cu majoratul. Si da, in Romania poti intretine relatii sexuale liber consimtite fara acordul nimanui de la 15 ani. Este gresit asociat majoratul cu incidenta legii asupra partenerului sexual. Ca de incidenta asupra ta, minor fiind, nici nu se pune problema. Nu te pedepseste nimeni daca faci sex minor fiind, discutia e legata doar de posibilitatea pedepsirii partenerului.

| sofisis a răspuns (pentru SG1995):

Ba nu. Uite, citeste mai jos.
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Varsta consimtamantului sexual depinde de tãri in unele de abia e la 21.
In Romania 15 ani asta este...
Parerea mea personalã cu o minte deschisa ar fi dupa 13 ani atunci isi pot da seama, daca ar fi sa o luam social o fata de 12-15 ani ii vede ca potentiali parteneri pe cei de 17-20 deoarece pe atunci isi iau carnetul, si incep sa se maturizeze si aceia o vad mai atragatoare cum nu vedeau cand erau de varsta aia
Nu este ceva ciudat este doar natura atractiei

| Ara997 a răspuns (pentru anonim_4396):

La 12 ani e clasa 6-a, cata minte si maturitate are o fetita de clasa 6?
este victima sigura daca intra intr-o "relatie".
nici macar o prietenie nu merge la 12 ani, sau daca merge, merge 2, 3 zile. sunt extrem de pasager starile la aceasta varsta

| Mrfear explică (pentru Ara997):

Ai dreptate, la 12 ani nici macar nu esti clasa a 9-a la liceu! Si eu cand aveam 11 am avut un iubit si relatia a durat o saptamana in care nu ne-am vazut deloc din cauza vacantei.Eram a 5-a.

| Ara997 a răspuns (pentru Mrfear):

Nice...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ara997):

Da 12 e cam micã dar dupa ce trece de pubertate este ok, si eu la 21 am cel mai mult Acces la fete sub 17, pentru ca sunt mai timid si nu prea stiu sa combin fete, nu am acces sa zic asa la toate fetele.
Intotdeauna este asa fetele de generala se uita mai mult la baietii din liceu, iar cele din liceu se uitã la aia de la facultate, iar cele de facultate se uitã dupa unu de 25-35 de ani
Acum ce imi spui sa ramân fara nici o fata panã fac vreo 25 de ani?! Ca alea de peste 18 ani cauta numai dinaia ce au deja casa lor si masini scumpe pline de pretentii, deoarece multe au experientã si nu se uitã dupa unu ca mine.
Tu cati ani ai si dupa ce baieti te uiti? Numai dupa aceea de varsta ta sau mai mici, sigur... te si cred laughing

| Ara997 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ehhhe,timpul meu a cam trecut demult.
eu zic sa fugi de alea puse pe capatuiala si pline de pretentzii.
si da, merge la 21 sa te uiti la una de 18. da aia de 12 sa stea cuminte ca mai are de asteptat ( uite vezi de aia s-a inventat scoala, ca sa-i tina ocupati pe copchii)

| Sofi209 a răspuns:

Sfatul meu este sa iti gasesti pe cineva mai apropiat de vârsta ta daca doresti sa întreți relații intime cu iubita ta. Tu ai 20 si ea 15 din punctul meu de vedere nu e okey sa i distrugi corpul asa repede. Ea e inca in perioada de dezvoltare!