Fostul elev care nu frecventează cursurile de zi ale unei clase din învăţământul obligatoriu, cel care a depăşit cu mai mult de doi ani vârsta clasei respective (neterminate), se află în situaţia de abandon şcolar. Elevul aflat în situaţia de abandon şcolar poate fi înscris, la cerere, în forme de învăţământ seral, cu frecvenţă redusă sau la distanţă, pentru care se constituie formaţiuni aparte.
(6)Tinerii care au depăşit vârsta şcolară cu mai mult de 4 ani îşi pot completa educaţia de bază, prin participarea si parcurgerea unor programe de tip „A doua şansă", conform metodologiei Ministerului Educaţiei şi Cercetării (acest act normative este inca in vigoare, desi e abrogat prin L 1/2011). Informatii precisepot obtine de la secretariatul oricarei scoli sau de la Inspectoratul scolar teritorial. Succes!
Da frate dar eu nu stiu daca vor fii si copii de varsta mea acolo, ca stiu ca trebuie sa ma duc la seral m-as simtii naspa sa fiu singurul mic si toti mari.
Mi-ai trimis un mesaj, am fost lamurit. Mersi
Stai cuminte, ca nu poti merge la liceu-curs seral, ca tu esti abia clasa a V-a, care se face doar la scoala generala!
Intereseaza-te la directorul/directoarea scolii din localitate, pentru ca el/ea este in masura sa te lamureasca in problema prezentata de tine.
RRSecularHumanist întreabă: