| caattyi a întrebat:

Salut TPU

Cât mai multe răspunsuri vă rogggg

Acum o saptamână în urmă am avut un contact sexual neprotejat, dupa aprx 24 de ore am luat escapelle

Azi, după 6 zile,am nişte sângerări, poate merge vorba de o sarcina, sau e doar din cauza pastilei?

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca ai fi citit cu atentie prospectul care insoteste acea pastila nenorocita si blestemata ai fi stiut ca dupa trecerea a 4-7 zile poate sa se produca o reactive de aparare a organismului in fata invaziei de hormoni sintetici care se poate manifesta prin niste sangerari slabe si de scurta durata de 1-3 zile. Acele sangerari cu aspect atipic atat ca si mod se desfasurare precum si ca timp de manifestare, NU trebuie confundate cu menstruatia fiindca adevarata sangerare menstruala se va produce cel mai probabil dupa trecerea a minim 2 saptamani, adica la data la care urma sa se produca menstruatia conform calculelor sau previziuni. Multa sanatate!

| HazelEyes77 a răspuns:

Evident sangerarile sunt efectul pastilei care perturba echilibrul hormonal uneori si cateva luni de aceea nu e recomandata decat maxim o data pe an fiind o masura contraceptiva de urgenta nu o simpla bomboana mentolata inofensiva. Sunt destule metode de protectie sigure ca sa preintampini o asemenea situatie. Numai in cazul in care sa zicem ca s au intamplat incidente nedorite precum ruperea sau alunecarea prezervativului si actul sexual a avut loc in perioada de maxima fertilitate. Daca ati facut sex cu cateva zile inainte sa ti vina menstruatia atunci pilula nu era necesara. Asta daca n ai un ciclu menstrual neregulat. Numai bine

| Ioanafreeyourmind1995 a răspuns:

Buna! Este de la pastila.