Inceperea vietii sexuale la varste fragede poate avea consecinte grave asupra sanatatii si dezvoltarii ulterioare a organismului.
La fete, organele genitale ajung la maturitate in jurul varstei de 20 de ani. Inceperea vietii sexuale mai devreme poate afecta dezvoltarea normala a aparatului sexual, si chiar daca acest lucru nu se resimte pe loc, el poate duce la dezvoltarea unor atipii ale celulelor colului cervical care, mai tarziu, pot degenera in cancer. Sexul accelereaza si dezvoltarea hormonala, iar asta poate produce o serie de modificari si la nivelul glandelor mamare, crescand riscul aparitiei cancerului mamar. Hormonii de crestere sunt si ei influentati de cei sexuali, deci inceperea timpurie a vietii sexuale poate determina modificari si in ceea ce priveste cresterea in inaltime si in greutate.
De asemenea la baieti inceperea prematura a vietii sexuale creste riscul aparitiei unor boli sau a cancerelor la nivel genital (seminal, prostatic etc.). Mai mult decat atat, dezvoltarea fizica poate fi perturbata, pentru ca testosteronul inhiba hormonii de crestere, iar baietii pot sa nu se mai inalte cat ar fi trebuit, in mod normal. Intreaga dezvoltare a organismului este accelerata; barba, ingrosarea vocii, dezvoltarea musculaturii apar mai devreme decat varsta optima anatomica, iar mai tarziu se pot confrunta cu fenomeul de imbatranire precoce.
Sunt multe riscuri legate de sanatate, gandeste-te ca organismul tau e prea fraged pentru ati incepe viata sexuala
Poate ramane gravida, va avea toata viata probleme ginecologice dar si probleme psihice
Riscurile is ca o sa devii dependenta de sex si la 15 ani toata lumea o sa te cunoasca de curva
Cancerul de col uterin, cancerul mamar, imbatranirea precoce, infertiltatea.