| Anonimmmm11 a întrebat:

De ce majoritatea persoanelor reactioneaza intr-un mod nasol cand vine vorba de fete ce intretin relatii intime la 15 ani?
Eu, spre exemplu, consider ca sexul nu necesita o anumita varsta, ci un anumit grad de pregatire, respectiv o faci cand te simti gata.
Voi ce parere aveti?

9 răspunsuri:
| SG1995 a răspuns:

Cam același lucru cred, deși unui adolescent sub 15 nu i-aș recomanda.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca in mojaritatea timpului o fata care face asta e numita cu***, iar un un băiat e numit bărbat. Toate astea se intampla de secole deoarece lumea in care trăim nu poate accepta anumite lucruri destul de normale. Atata timp cat femeile traiesc in inferioritate fata de bărbați acest lucru o sa continue. E chiar atat de greu sa acceptăm egalitatea sexelor si sa trecem peste? Evident, 15 e o vârsta cam frageda, dar cum ai spus si tu, totul tine de pregătirea atat fizica cat si psihică. Iar pe noi ceilalti ar trebui sa nu ne preocupe activitatea aste de a judeca ce face X si Y

| Violleta2022 a răspuns:

Pentru ca sunteti copilasi la 15 ani, cu un organism inca in dezvoltare, cu un uter inca nefinalizat si cu sanse mari sa ramana insarcinata.
Din acelasi motiv sub 18 ani, minorii nu au drept sa ia decizii, fiind incapabili sa discearna, ca ceea ce fac, este rau sau bine.
Sexul este o necesitate dupa 18-20 de ani, nu la 15 ani.
Nu va mai grabiti, ca nu-i normal.
Pentru asta, ar trebui sa aveti parinti care sa va educe si sa va explice de ce nu este bine ca la 15 ani sa intretineti relatii sexuale si nu numai.
La varsta asta, abia incepe pregatirea voastra pentru viata. Deocamdata teoria si mai atrziu, practica!

| Justme1997 a răspuns:

Nu nu e vorba numai de fete, nimeni nu e pregătit nici fixic nici mental de sex la 15 ani

| OldSoul a răspuns:

"sexul nu necesita o anumita varsta, ci un anumit grad de pregatire, respectiv o faci cand te simti gata" eu as adauga aici cateva cuvinte astfel enuntul sa sune asa: sexul nu necesita o anumita varsta, ci un anumit grad de pregatire, respectiv o faci cand te simti gata sa-ti asumi eventualele riscuri care pot aparea in urma acestei actiuni.

Toate se simt gata sa faca sex, dar nici bine nu au facut ca apoi sunt aici sa puna intrebari gen "Oare sunt insarcinata?", "Pot face avort fara stirea parintilor?" sau "Cum ii spun mamei ca am ramas insarcinata?"
Cand o sa-ti asumi gestul, astfel incat sa nu mai existe posibilitatea de a aparea astfel de intrebari, atunci e pregatita.
Pana atunci, e doar un copil naiv.

Sa fim realisti, pentru actul in sine nu trebuie sa fii pregatita, ca nu e ca si cum te-ai duce sa detonezi o bomba intr-un autobuz suprapopulat, pregatirea se refera la eventualele consecinte.

| Gabi848 a răspuns:

Lucrul la care ne referim trebuie sa fie o realitate a dragostei, altfel aduce nefericire, intristare, raceala, despartire. La varsta despre care vorbim omul are nevoie sa inteleaga intai lucruri cum ar fi raspunderea, apoi poate sa aleaga corect si sa intemeieze o familie. Oamenii au sentimente si minte nu doar impulsuri si indemnurii ale lucrurilor exterioare. Poti sa intelegi ca nu este o decizie inteleapta pentru ca raspunderea pentru consecinte inca nu poate fi asumata nici macar din punct de vedere material. Momentul este potrivit dupa ce acele lucruri pe care le-ai inteles, vor putea fi de folos si celui mic, care va avea exemplu tau si parte din intelepciunea ta ca sa stie cum sa aleaga.

| RAY a răspuns:

15 ani e o varsta prea frageda, 16 ani la fete e ok

| FrankFrank a răspuns:

Pana la 24 de ani, fiecare persoana se schimba foarte mult.
Modul in care neuroni se aranjeaza se re-formeaza complet pentru a gandire mai rapida si eficienta.
Apar foarte multi neuroni noi intr-e timp, iar creierul creste pentru a putea sa satisfaca nevoia noua de a gandii mai logic in loc de mai creativ.
Organele sexuale sunt si ele inca in crestere si destul de limitate la varsta acea.
La 15 ani un baiat are o calitate foarte proasta a spermei care duce la o sansa incredibil de mare de nastere cu defecte.
Iar la fetele de 15 ani, vaginul nu este pregatit sa duca o sarcina pana la capat fara complicari.

De asemenea, pana la varsta de 17-18 ani, corpul unui copiil este absolut plin de hormoni de la pubertate.
Acesti hormoni sunt cauza crizelor de nervi pe care toti adolescenti le au regulat sau mai rar in unii, si de cele mai multe ori cauzeaza un simt fals de atractie sexuala care dispare odata cu balansarea hormonala la varsta de 18 ani.
Tot acesti hormoni creaza un sentiment tipic de nemurire, superioritate si invincibilitate in copii si adolescenti ("eu nu o sa fac eroarea asta"; "mi-e nu mi-se poate inampla asa ceva"; "eu nu sunt ca si colegii mei, sunt special")
Din cauza asta si fetele si baieti sunt extrem de susceptibili la a lua decizi proaste, rapide, bazate pe moment, care le vor regreta mai tarziu.

Drept urmare, un copil nu are capacitatea mentala se dea consimtamant sau sa faca alegeri bune pentru propria sa viata.
Este usor influentat de anturaj, are sanse mai mari sa devina dependent de alcool, tigari sau droguri; si cel mai important, are o vointa mentala limitata.

Cu toate acestea in considerare, 15 ani simplu nu este o varsta acceptabila. In special daca nu le-a fost explicat inainte diferenta dintre a te indragosti si a te infatua.