Cati ani ai? 10? Zici ca ai scris ceva ce tocmai ti-a dictat mamica dupa ce te-ai dus la ea plangand ca s-a luat cineva de tine."Vorbe mici si nedemne" Ce sa spun de parca tu ai fi mai...Lasa,nu mai imi pierd timpul cu tine.
LCIPP cand mai primesti comentarii de genul asta eu iti propun ca nici macar sa nu le citesti pentru ca sunt scrise asa doar la misto si sunt facute doar pentru a te face sate simti imferioara.Probabil si ea a trecut prin asta(Ea jucand rolul de prietena ta) si a fost respinsa de baiatul respectiv altfel nu interleg de ce sare cu gura daca nu o cunoaste pe prietena ta sau pe tine.Esti o prietena foarte buna pentru ca iti faci griji de fericirea prietenei tale.O falsa prietena nici ca i-ar fi pasat ca tu ai putea sa suferi daca ti l-ar lua pe baiatul pe care il iubesti.Dar adevarul este ca daca chiar iti doresti ca ea sa fie fericita va trebui sa te dai la o parte si sa il uiti pe respectivul baiat.Nu merita sa strici o prietenie asa de frumoasa pentru un simplu tip oricat de mult l-ai iubi.Am trecut prin acelasi lucru acum 1 ani si stiu cat de greu este sa ii vezi impreuna.Te face sa suferi si iti vine sa urli nu-i asa? Nu iti pot spune sa inghiti si sa astepti sa treaca pentru ca va trece greu.Ar trebui sa analizezi situatia in care te afli si sa te gandesti care ar fi avantajele si dezavantajele unei relatii cu respectivul.Chiar merita ca prietena ta sa sufere pentru un baiat? Sau tu meriti sa suferi pentru fericirea acelei persoane? Analizeaza putin prietenia ta cu ea si vezi daca merita sa faci acest sacrificiu.Te pup si sper sa nu pui la suflet comentarrii rautacioase si impertinente.Bafta!
Cum crezi ca s-ar simti prietena ta,daca ar stii ceea ce ne spui aici?
Tu chiar crezi ca te poti numi prietena ei?
Probabil,faptul ca nu vrei ca ea sa sufere,ti se pare o extrema generozitate si dovada ca esti prietena ei, nu?
Pune-te o clipa in locul ei.
Vorbesti cu un baiat, il placi mult dar, in paralel, acest baiat e vanat constant de prietena ta...iti place?
Fa-ti curat in suflet si,pe urma,in viata.
Prietenii sunt singurii care ne pot judeca si singurii care ne apara,au aceste drepturi,ba chiar obligatia s-o faca.
Tu ar trebui sa aperi fericirea prietenei tale, nu sa cauti s-o distrugi.
Revizuieste-ti ideile, cauta alt baiat, sau renunta la prietenia cu aceasta fata, nu esti deloc fair play!
E prietena mea si el la fel e prietenul meu. Nu pot renunta la niciunu. Da, ma pot numi prietena ei pentru ca prietenii sunt duşmani cu care am încheiat un armistiţiu, care nu este întotdeauna respectat în mod cinstit. Deci e prietena mea. Nu mi se pare o generozitate. M-am pus in locul ei de 1000 de ori. Ce pot face daca asa e dragostea? Nu-mi place, dar trebuie sa accept ca acea fata nu e nici prima nici ultima care v-a comunica cu el. Si pentru mine nu ar fi o problema cat timp el e fidel. Iar daca ii place de acea fata...ce sa-i fac?
Asa e viata.Ok.Sufer, dar ce sa zic? Draostea adevarata invinge, asa ca? Nu-i distrug fericirea. Fac un lucru care poate fi mai tarziu un lucru care a ajutat-o. Am revizuit ideile, am incercat sa trec peste asta, dar nu pot. Deci...
Vad ca ti-ai schimbat simtitor punctul de vedere,pentru ca initial ne spuneai:
" Acum ce pot sa fac ca el sa ma iubeasca pe mine, dar si prietena mea sa nu sufere dupa el."
Vad ca realizezi ca totusi,ceva nu e in regula aici.
Si,daca crezi ca dragostea invinge,inseamna ca poti astepta oricat,crezand cu putere in asta.
Nu incerca sa-l schimbi pe el,nu incerca sa intri intre ei,lasa-i sa fie impreuna,lasa-i sa se desparta ei,neinfluentati,si asteapta.
Daca e sa fiti impreuna, veti fi.
E singurul mod in care prietena ta nu va suferi, daca el ar incepe sa te iubeasca.
Daca esti capabila de asemenea sacrificiu, esti demna de tot respectul.
Dar vei suferi foarte mult si doare rau, sa stii...
Nu e vorba de amabilitate,e vorba de modul in care vezi lucrurile.
Initial,punctul tau de vedere era deformat,poate ca si tu,impotmolita in situatia ta fara iesire,n-ai reusit sa faci lucrurile foarte clare.
Dar in reply-ul tau,am inteles resemnarea si durerea din tine,lucrurile astea nu le poate simti o fiinta fara valori personale.
Asa ca,am incercat sa-ti explic la ce te inhami,va fi cumplit de greu.
Pe de o parte,incercand sa pastrezi echilibrul in relatia cu prietena ta,va trebui sa ingropi complet acest secret in sufletul tau,este dureros,riscant si te va umple de vinovatii pe care numai tu singura le vei stii.
Pe de alta parte,iti vei trai viata sperand mereu ca el sa faca ceea ce-ti doresti,ii vei pandi vorbele,gesturile,ii vei cantari fiecare cuvintel,e un mare chin,e insuportabil!
Si toate astea, fara sa ai nici o clipa siguranta ca intr-o buna zi se va indragosti de tine!
La situatia asta vrei sa te inhami, pentru ca alta solutie nu exista.
Iti iubesti prietena, il iubesti si pe el, nu vrei sa ranesti pe nimeni....si te ranesti numai pe tine.
Daca merita, fa-o.
Dar gandeste-te foarte bine si incearca sa te iubesti mai mult.Ai o singura inima si-o singura viata.
De ce sa le umpli cu lacrimi si durere?
Orice vei hotari, insa, iti doresc tot binele!
Si multa putere!
Fenomenul asta mi-e familiar,crede-ma ca nu esti singura.
O sa intelegi,totusi, ca uneori e nevoie sa te iubesti putin mai mult, sa-i dai si sufletului tau ceea ce iti cere.
Nu in cazul de fata, in general.
Daca lasi viata sa treaca pe langa tine, vei constata cu amaraciune ca ai fost o spectatoare a vietilor celorlalti...si anii trec...
Nu-i lasa sa treaca degeaba, ar fi pacat!
Din asa copilarii va certati voi?
Stai botoasa o zi, doua si pe urma impacati-va!
Nu ne suparam asa de usor pe prieteni!
Singura varianta este sa-l rogi sa te programeze si pe tine in anumite zile. Asa veti trai toti 3 fericiti.
Dacă ți la fericirea lui nu te vei băga peste ei, lasă-l să fie fericit cu cine a ales.
Voi doi aveți o relație ca între frați dacă vă înțelegeți așa bine așa că dacă se va despărți de ea ai mari șanse să te aleagă pe tine.
Fi fericită pentru că ai doar prieteni fericiți .
O zi frumoasă îți doresc.
Mersi mult. Mai astept opinii.
Stiu cum te simti! Mie si prietenei mele "cele mai bune"ne-a placut de acelasi baiat,dar el o placea pe ea si m-am simtit foarte nasol,pentru ca toata lumea ii spunea de el, o stigau dupa numele lui si etc Dar de abia acum mi-am dat seama ca numai o proasta ar sta cu nesimtitul acela! In fine, daca tu ti la prietena ta imagineaza-ti cum s-ar simti! Eu am renuntat atunci la acest baiat pentru ea, si ziceam ca nu imi pasa dar imi pasa tare mult de ce se intampla(e o poveste mai complicata )
Eu cred ca acest baiat te considera doar o foarte buna amica, parerea mea
Si cand dansati, baiatul venea perpendicular pe tine, sau tot paralel, ca si clasa?
Nu prea inteleg ce vrei sa zici, dar in orice caz se uita in ochii mei si parca nu era pe pamant, parca era pe Titanic, pentru ca cantecul era My heart will go on din Titanic,
Iti raspunsesem la caterinca dar vad ca esti destul de preocupata cu problema asta.
Lasa baiatul sa aleaga intre voi doua. Asa e cel mai corect fata de prietena si mai ales de el.
Nu are rost sa te bati cu prietena ta pe baieti, pentru ca baieti vor mai fi pentru fiecare dintre voi.
Prietenia dureaza mai mult decat o relatie. Intreba-te pur si simplu asa de curiozitate, daca baiatul asta isi bate joc de tine, cui ai sa te descarci din moment ce tu nu mai esti prietena cu fata aia?
Atunci cand vorbesti cu el pe skipe sa-l intrebi cat de mult tine la prietena lui. Daca zice ca ar vrea sa se desparta de ea sau ceva de genul incearca sa o ajuti pe prietena ta sa ca sa-i fie cat mai ok despartirea sau ai putea sa te indepartezi putin de ei si sa-i lasi sa fie fericiti si atunci ai putea sa-ti faci prieteni noi si poate asa o sa te indragostesti de altcineva.
Mutubal întreabă: