| eusiatat_9429 a întrebat:

SALUT TPU! Deja îmi place, aici poți afla lucruri interesante care sa te ajute in viata de zi cu zi, prin urmare am o alta întrebare: Cum se face ca o persoana poate avea un caracter, e prea mult, o atitudine schimbătoare, poate chiar la poli opuși sa zicem? Hai sa va dau un context : o persoana în urma cu o luna era dușman de moarte cu o alta persoana, acum cele doua persoane sunt cele mai bune prietene, probabil v-ați dat seama ca este vorba de 2 fete. Problema mea este ca la una țin foarte mult, ca la o sora, cel puțin asa ma mint acum, cealalta are un sa zicem efect negativ asupra primei persoane (exact ca un anturaj prost ales), cum pot sa o ajut pe cea care o cunosc fără sa o fac sa se certe cu prietena ei dar totodată sa deschidă ochii, sa vadă ce se întâmplă cu adevărat? se pare ca iar am pus doua întrebări

Răspuns Câştigător
| Crisu a răspuns:

Nu trebuie sa o ajuti. Chiar daca ti foarte mult la ea si iti e ca o sora, gandeste-te asa, ai fi ajutat-o pe sora ta daca ea nu ti-ar fi cerut ajutorul? Nu! Las-o sa vada singura ce fel de persoana e fata aceea si nu sa-i spui tu sau sa-i dai de inteles. Probabil nu o sa te creada. Si da! Cred in chestiile de genul asta pentru ca am trecut si eu prin asta. Vara trecuta un baiat o placea pe una dintre cele mai bune prieten (pe care tot asa, o consideram o sora), si am vorbit cu el si discutia m-a lasat rece, mi-a lasat un gust amar, iar dupa ce s-a despartit prietena mea de el si eu l-am ajutat sa treaca peste am ajuns cei mai buni prieteni. Well, la inceput antipatia a fost reciproca, dar dupa despartirea lor eram de nedespartit. Si ce crezi? Acum din nou nu ne suportam. Ai rabdare! Cu timpul o sa vada ce fel de persoana e si oricum prietenia dupa dusmanie nu tine prea mult.

4 răspunsuri:
| lavinia_7802 a răspuns:

Ti.as da indicatii pentru ca si eu am patit la fel.
numai ca in cazul meu trebuia sa il despart pe prietenul meu de anturajul lui care nu ii facea bine deloc.
vb prin mesaje ca e ceva de povestit daca vrei

| leonardo a răspuns:

Buna. Pari o persoana inteligenta si tot ce pot sa-ti recomand este sa stai de vorba cu ea pe acest subiect si sa-i spui parerea ta, exact cum ai expus-o aici. Nu o pune sa faca o alegere (o sa intre in defensiva), spune-i doar ceea ce vezi tu ca se intampla si de ce nu crezi ca e ok. Mai departe las-o pe ea sa se gandeasca o zi-doua la discutia voastra si apoi o poti intreba daca s-a mai gandit si ce parere are. In final, daca alege sa-ti ignore sfatul, asta e - e alegerea ei, move on, o sa mai ai prietene multe in viata.
Bafta!

| FataCuChitaraMunților a răspuns:

Toate problemele se rezolvă prin intermediul comunicării/Îţi poţi evidenţia punctul tău de vedere asupra problemei/Îi poţi spune ce gândeşti/Iar dacă te apreciază, va ţine cont de vorbele tale/Şi îţi va urma sfaturile ca atare/Dar dacă lucrurile sunt contrarii, ea nu te va asculta/Însă în timp va descoperi singură câtă dreptate ai avut/Şi atunci deja va fi mult prea târziu pentru regrete/Tu încearcă, totuşi să vorbeşti cu ea/Şi dacă ea nu va dori să te asculte, tu doar lasă lucrurile să curgă de la sine/Deja ai făcut tot ce puteai pentru a o ajuta...(Părerea mea)

| eusiatat_9429 explică:

Nu pot vorbi cu ea, sunt hai sa zicem ultimul baiat care i-a spus ca tine la ea foarte mult, daca incerc sa vorbesc cu ea probabil m-ar intelege gresit (cum ca as vrea altceva de la ea), tot ce pot face este sa ii dau semne, sa incerc sa deschda ochii cumva, nu vreau sa se intoarca la mine, vreau doar sa o vad pe drumul cel bun. De vorbit pot spune ca vorbim inca destul de des la telefon, dar nu stiu cum sa ii spun fara sa ma inteleaga gresit