| FuturePlayerFootball a întrebat:

Eu am 19ani, iar prietena mea are 17ani.Am aflat de la niste prietene comune ca ea are Diabet. Daca ma pup cu ea pe gura si daca ma culc cu ea(folosind prezervativ) pot pati ceva?(P.S: nu sunt eu care pun intrebarea, ci un prieten)

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Si la varsta aia nu stii ce e ala diabet?

Diabetul e o dereglare a metabolismului prin care nu este secretate suficienta insulina... nu este o boala contagioasa sub nicio forma

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Apreciez la tine un lucru, nu te intereseaza de boala ei, doar de aspectele care tin de sex si de sanatatea ta. Bravo, esti un mare nesimtit.

| Doub a răspuns (pentru FABULOSUL6000):

Pfui, exact asta voiam sa spun si eu. I don't want to see

| FuturePlayerFootball explică (pentru FABULOSUL6000):

Tu nu intelegi ca nu e pentru mine intrebarea?

| Lawliet14 a răspuns:

E o boala tot mai raspandita.

| Pinocchio a răspuns:

Diabetul NU este o boala contagioasa!
Nu patesti nimic.
P.S. Nu numai atunci faci diabet, daca manci prea multe dulciuri, nu se cunosc toate cauzele bolii, pot fi ereditare, dobandite, este o boala metabolica).

| KMaddieK a răspuns:

Nu se ia. laughing

| DejaVuDoc a răspuns:

Diabetul nu este transmisibil. Este o tulburare a metabolismului. Acest "coleg" al tau nu poate sa se imbolnaveasca de diabet prin transmisie chiar si fara prezervativ in acel caz. Deci nu, nu poti patii nimic.

| dydda a răspuns:

Diabetul zaharat( mai exista inca 2 tipuri : insipid si bronzant) este o boala care se produce din cauza ca pancreasul nu produce destula insulina ( un hormon care descompune zaharurile ) si astfel in organism creste concentratia de zahar Care duce la dezechilibre metabolice.Nu este boala contagioasa deci poti sta linistit din acest punct de vedere dar totusi ai putea sa ii fi alaturi pentru ca ii este si ei greu cu aceasta boala. In rest este o persoana la fel ca si oricine altcineva, poate face tot ceea ce fac oamenii normali, dar trebuie sa ia doza de insulina si aiba grija la alimentatie

| Ioana803 a răspuns:

Diabetul nu este o boala precum hiv, sida.

Ea doar a mancat prea mult dulce si a dat in diabet. Pentru mai multe detalii, cauta pe google.

Si nu, nu poti patii nimic.