Despre menstruatie ar trebui sa-i spuna acum. Despre sex si prezervative pe la 12 ani. Ar trebui sa discuti cu parintii ei sa supravegheze mai atent ce face fiica lor pe calculator, e victima sigura pentru pedofili.
Eu am 19 ani si parintii nu au deschis subiectul despre sex sau metode contraceptive. noroc cu variantele de la bac ca am mai invatat si eu cate ceva... si am reusit sa o intreb pe mama de metode contraceptive. in rest nu a deschis niciodata subiectul. ca nu mi se pare nomal ca la 12 ani sa-i zica de sex. poate de la 15+...
Parintii tai au procedat foarte rau, practic nu ti-au oferit educatie, pe ideea ca pe copil il poti creste ca pe o planta: ii dai apa si mancare, de restul sa se ocupe altii. Dar nu toti parintii sunt asa, cvei mai mult isi si educa copii, nu-i lasa in voia sortii.
Pentru a discuta despre sex, 15 ani e cam tarziu, fiindca sunt multi pedofili si bezemetici pe lume care pot profita de fetite, daca acestea nu sunt informate. Mai ales ca acum e usor sa fii vanata de un pedofil sau un obsedat, de cand exista facebook pe care toata lumea renunta complet la intimitate si protectia datelor personale.
Ai dreptate. as vrea sa pot discuta si eu cu mama despre aceste lucruri. nici de menstruatie nu mi-a zis.
Din punctul meu de vedere e vina parintilor ca nu iau spus, iar ea s-a documentat singura nu-i nimic rau in asta copii sunt curiosi iar parintii trebuie sa discute despre problemele astea, nu sa le trateze cu indiferenta
Daca verisoara ta se crede asa experta, spune-i doar ca se grabeste, si poate gresi pe alocuri!
Roag-o frumos sa iti promita ca daca vreodata are probleme de genu asta sau vrea sa vorbeasca cu cineva sa apeleze la tine. Poate nu are acces la net din containerul unde le arunca pedofilii si intri tu repede pe TPU si ne faci o intrebare scurta!
Parintii lasati-i ca nu asta e important pentru ei!
BAI, am glumit!
Spune-i maica-ti ce ai alfat si roag-o sa fie discreta si sa vorbeasca cu mama ei sa o ajutati pe fata sa nu o ia pe cai gresite. Nu zic sa o bata sau ceva, doar sa fie mai atenti cu PC-ul ala ce face fata lor in loc de teme.
Succes!
O sa le invete toate la timpul lor. De exemplu...nici mie nu mi-a zis mama niciodata despre sex, mentruatie, etc. Dar asta nu inseamna ca nu stiam nimic despre ele. Le inveti pe rand. Nici nu e foarte indicat sa stii multe chestii despre lucrurile astea pana la o anumita varsta.
E normal sa ii spuna de menstruatie.despre sex ar trebui sa afle ma tarziu, dar totusi e un lucru bun ca s-a informat acum sa speram ca nu va incerca de la varsta asta tot ce a aflat legat de acest lucru.
In legatura cu asta nu se gandeste la asa ceva... Pentru ca stie ce se poate intampla...
linarkfts întreabă: