Draga mea, chiar nu ai de ce să-ți faci griji!
Sunt fete cărora le-a venit menstruația mult mai devreme, chiar la 10-12 ani, și tot așa, cu flux abundent! Acesta este un semn că organismul tău este normal și sănătos.
În cazul în care menstruația va ține 7 zile, după primele 2-3 zile, fluxul menstrual va scădea considerabil.
Iar referitor la mama ta, încearcă să treci peste jenă și pudoare și spune-i pur și simplu că ți-a venit menstruația.
Gândește-te că niște sfaturi venite din partea ei îți vor prinde bine. Plus de asta, vei avea nevoie de mai multe absorbante, și va trebui să îi ceri bani pentru a-ți cumpăra.
Așadar, du-te fuguța la ea și spune-i!
Baftă!
Nu e nimic strasnic asa trebuie sa vin pe la 13-15 ani.Trebiue sa-i zici mamei direct deoarece vei avea probleme.Prima data cind ai asa este(la mine a durat vreo saptamana si am folosit 15... absorbante fara dureri)nu te ingrijora asa e la toate fetele.acum dar la fiecare luna ma doar burta ft tare la inceputul ciclului dar numai o zi si gata, rabd nici o pastila numi ajuta.Nici eu nu sint din alea care le spune tot mamelor, in plus mama e peste hotare eu i-am scris un sms si s-a rezolvat.Tu esti mai norocoasa mama e linga tine nu fi rusinoasa si zii nu te teme a trecut si ea prin asta, te va ajuta.
În primul rînd,Felicitări! Ai devenit Domnişoară! Înştiinşţarea mamei o poţi face foarte bine cu"Mamă,acea mică fetiţă a ta, a devenit Domnişoară!"Sau mai din topor, cere-i bani de absorbante! Sau amîndouă! Succes în toate!
Heii.
Si miie mi-a fost rusine de mama, fiind in alta tara am sunta-o si i-am spus-o ia venindu-mi cu tot felul:"si te doare burtica? o sacaruta de tine. si etc".
Spune-i-o direct!
e cel mai bine.
Ehh la mine a fost la fel.
M-a durut foarte tare burta,
si sangele venea in abundenta.
O sa te obisnuiesti treptat treptat.:*
P.s:nu vreau funda
Pai e mai bine sa'i zici asa mai direct, nu trebuie sa o iei pe ocolite mai ales daca tu vorbesti orice cu maica'ta.
La mine prima oara a fost c'am tot la fel, imi venea mult, dar presupun ca a fost pentru prima data si de aia s-a intamplat asa.
Buna, eu am 12 ani si am ciclul deja de un an! nici eu nu sunt cam dezvoltata cu toate ca mi-a venit foarte devreme.Mie mi s-a intimplat la fel mi-a venit cu un flux abundent si nu-ti fa griji ca e ceva normal.Eu chiar am folosit chiar mai multe absorbante.Ce priveste cazul cu mama ta daca nu-i poti spune direct spune-i-i un pic pe ocolite, ca mine, eu i-am spus asa ''mama, eu deja sunt fata mare!'' si ea a inteles totul. Eu tot nu sunt genul de fata care poate vorbi cu mama totul, dar incerc. Bafta! si nu te ingrijora c aia te va intelege caci si ea a trecut prin asa ceva!
Dar tu ce intelegi prin "a-ti veni ciclul"?
Menstruatia, adica durerile si hemoragia, dureaza intre 3 si 6 zile.Nu iti curge o ora,nu folosesti un singur tampon.
Si cum altfel ai putea sa-i spui mamei tale decat direct? Eventul da-i de inteles,de exemplu "Mama,ma doare aici" sau asa ceva. Oricum isi va da seama si e MULT mai bine sa-i spui tu,acum,sa te poata sfatui,sa aiba grija de tine.
Intr-adevar,prima oara hemoragia e mare,si durerile mai mici.
Asculta-mi sfatul: mergi si spune-i repejor mamei tale, chiar daca ti-e rusine, pentru ca si ea a trecut prin acelasi lucru si stie sa te ajute!
Te duci și ii ceri bani să îți cumperi absorbante se va prinde ea pentru ce ai nevoie