| Octavian4044 a întrebat:

Salut TPU!
Iubita mea ia anticonceptionale de o luna si 2 saptamani,medicul i-a spus sa ia ca sa si regleze menstruatia pentru ca nu i venea la timp si tinea prea mult,insa tot medicul i-a spus ca sunt folosite si pentru a evita o sarcina,adica daca ma termin in ea nu va ramane gravida
Si mie imi dste frica acum pentru ca mi-am dat drumul in ea ieri, a luat pastila inainte, si abia ii trecuse menstruatia
Sunt foarte stresat pe prostia mea
Ajutor
Sarcina dau totul e bine?

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Pastila AC este in primul rand tocmai ceea ce ii spune si numele: pastila ANTICONCEPTIONALA.
Deci in primul rand este o metoda anticonceptionala in proportie de 99, 9% sigura, cu conditia sa fie luata in mod corect.

Hormonii regasiti in ea, se utilizeaza si pentru reglarea nivelurilor hormonale in cazul femeilor care prezinta dereglare si implicit a cicluriolor menstruale.

Deci evident ca puteti face sex fara griji, cu ejaculare in vagin sau cum doriti voi.

In cazul prezentat de tine, este IMPOSIBIL sa existe risc de sarcina.
Numai bine!

4 răspunsuri:
| NotNamed a răspuns:

Nu te ingrijora, sansele sa ramana tind spre zero. Termina.te frate cat vrei, simte.te bine.

| Emilian65 a răspuns:

In situatia prezentata de tine nu este posibil sa ramana gravida.

| corbulalbrosu a răspuns:

Daca iubita ta foloseste CORECT pastilele anticonceptionale (AC); adica inghite in fiecare zi o pastila cam la aceeasi ora si asa va proceda mereu cu toate cele 21 de pastile de pe o folie, in acel caz ea va fi 100% protejata contraceptiv, adica ca sa intelegi tu; ea NU poate sa ramana insarcinata nici daca ati vrea voi pe toata durata celor 21 de zile cat isi administreaza pastilele AC si NU poate sa ramana insarcinata nici in urmatoarele 7 zile de pauza cele in care are loc sangerarea menstruala.
In concluzie daca pastilele AC sunt folosite CORECT in acel caz este cu totul IMPOSIBIL ca femeia sa ramana insarcinata si in cazul in care intretine sex zilnic si sperma este ejaculata in vagin de fiecare data.
Ar fi cazul sa incepi sa te documentezi si informezi din moment ce ti-ai inceput viata sexuala pentru a sti cand, cum si in ce mod se poate forma sarcina.
Multa sanatate!

| dragodana a răspuns:

Salut!
Sunteti acoperiți. Acționează după 2 saptamani de la prima pastilă.
Relax.