Ciclul menstrual se desfasoara din prima si pana in ultima sa zi, STRICT HORMONAL conform programului bine stabilit de catre organism in prima zi a fiecarui ciclu menstrual care incepe odata cu prima zi de menstruatie. Astfel ca, orice prelungire a ciclului menstrual si aparitia asa zisei ''intarzieri'' in pornirea menstruatiei se produce si apare numai in cazul in care se produce o dereglare in desfasurarea activitatii hormonale. Dereglarea activitatii hormonale se produce de regula pe fondul aparitiei de disfunctionalitati la un moment dat in activitatea a unei singure sau a mai multe glande endocrine (tiroida, hipofiza, ovare, glanda pituitara, suprarenale, etc.) Din acest motiv uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor dereglarile hormonale vor provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor prezentate se poate presupune/aprecia ca aceasta intarziere deocamdata doar de 2 zile fata de data la care a fost preconizat momentul de pornire a menstruatiei, poate fi pusa pe seama unor dereglari hormonale produse in actualul ciclu. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, uneori poate prezenta variatii de la cele mici (si frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri rare intarzieri care uneori pot sa fie chiar si de 2-3 luni, fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, atunci cand activitatea hormonala este normala sau foarte putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a una sau a mai multe glande endocrine. Numai daca o asemenea situatie se repeta si in cazul urmatoarelor cicluri menstruale, doar in acel caz este indicat ca orice femeie sa se prezinte la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea unui set de analize si prin rezultatele obtinute se vor stabilesc factorii care provoaca dereglarea activitatii hormonale. Daca desfasurarea sangerarii menstruale ce va urma, va fi la fel ca si alta data, in acel caz NU trebuie sa mai fiti ingrijorati. Multa sanatate!
Nu stiu daca tu ai habar, daca pasarica nu poate racii, ca nu merge fara chiloti, sa raceasca
Pasarcica poate avea o infectie bacteriala sau virala, dar nici una nu provoaca intarzierea ciclului.
Ciclu intarzie din cauza modificarilor hormoanale.
O intarziere de 1-3 zile este considerata normala, in anumite cazuri.
Da daca a racit posbil sa-i intarzie.Acum depinde ati avut de curand contact sexual neprotejat? sau mai e varianta ea sa fi avut contact sexual neprotejat cu altul(te-a inselat).
Dar de principiu ii intarzie ciclul de la raceala
A, nu. Am avut contact sexual acum 1 săptămână să spun, dar e pe bune relația. Nu in chestii de genul înșelat. Dar asta sunt curios, dacă motivul principal e răceala. Cam cat ar putea sa întârzie? Sa mi fac griji?
P.s facem sex neprotejat de mult timp, și..nu am nici o bănuială sa fi greșit eu undeva. Doar ca ma sperie puțin răceala ei, posibil deci de la asta sa întârzie. Îmi poți da și o perioada orientativa? Sa ma mai liniștesc?
Anonim519 întreabă: