Tu cred ca meriti doua palme cu piciorul. Fara suparare. Ai inceput scoala de 4 zile si deja plangi? E normal sa te simti cum te simti, dar esti la inceput. Te adaptezi pe parcurs. Viata e grea, nu e o zana care face totul sa para usor din bagheta ei magica. Tocmai asta-i frumusetea vietii, nu stii niciodata ce te asteapta maine.
Sincer nu cred ca ma voi adapta pe parcurs, stiu ca viata e grea pentru ca ea iti da la inceput ceva foarte frumos generala de exemplu si dupa aia iti ia totul dintr-o data si trebuie sa o iei de la inceput adica la liceu. Daca nu ma puteti ajuta cu un raspuns motivational atunci macar cum conving parintii sa ma mut la un alt liceu din sem 2?
Maturizeaza-te.
Ce te faci cand va trebui sa te angajezi? Mergi dupa colegii de generala?
Liceul si profilul se aleg dupa aptitudini, nu ascultand "glasul" efectului de turma. La scoala mergi sa inveti, nu sa te distrezi cu tovarasii.
Stiu ca la scoala mergi sa te distrezi si etc, dar eu chiar vreau sa ma distrez asa cum o faceam in generala, totusi daca o iau pe alta parte pauza ar fi de 10 minute si una de 20 si na ce poti face intr-o pauza ca e foarte scurta, in ore daca te prostesti si asa mai departe te asculta proful sau iti da nota direct si te ia la ochi rai, asa ca daca o iau pe partea asta pentru 3-4 ore cat stau eu la scoala ar trebui sa stau in coltul meu pana ma obisnuiesc cu colegii dupa care imi dau drumul, asa am facut mereu, si chiar aveam un sentiment de nostalgie de vara si de clasele mai mici si in clasa a 7-a si era de doua ori mai rau ca acum pentru ca nu aveam chef de absolut nimic si REPET eram clasa a 7-a ceea ce rezuma ca eram in generala cu colegii mei nu cu straini
Salut!
"godyx" are dreptate. Abia ai inceput scoala si deja te plangi? Inteleg ca te-ai atasat de colegii tai, dar si la liceu vei avea colegi. Anii de liceu sunt si mai frumosi, crede-ma. Apoi mai urmeaza si facultatea, care este total diferita de liceu. Cred ca tu vei plange la absolvire (nu ca ar fi ceva rau).
Oricum, sa nu-ti inchipui ca la liceu nu vei avea mult de invatat si ca profesorii nu te vor stresa.
Te bucuri ca ai scapat de examen acum, dar sa vezi cand o sa vina bacul. Acela este cel mai important si de el ar trebui sa-ti faci griji. Bine, daca inveti, nu este cazul sa te ingrijorezi.
Pa!
Faza e ca eu sunt la un liceu sportiv si aici nu ai cum sa ramai repetent sau corigent deoarece profesorii ii inteleg pe sportivi si na...Si sa stii ca nu e asa de amuzant pe cat crezi tu si „godyx" pentru ca eu chiar m-am atasat de colegi si mi-e foarte greu acum sa renunt la ei, la liveu nu cred ca ma voi atasa de colegi si nu e la fel de fain ca in generala!
Da, sa stii ca am trecut demult de scoala generala si stiu cum este. Iti va fi greu la inceput, dar te vei obisnui.
Am vazut ce i-ai raspuns lui "godyx". Sa inteleg ca nu iti place acel liceu?
Pai simplu! Le spui parintilor tai ca nu vrei acolo, ca vrei ceva mai mult, vrei sa inveti carte, nu sa "te inteleaga profesorii pentru ca esti sportiv".
Poti schimba liceul sau, daca ramai la acesta, crede-ma ca te vei obisnui. Te vei imprieteni cu colegii si nu-ti vei mai dori sa termini scoala.
Nu vreau sa ma merg la un liceu unde se invata mult ba din contra in clasa a 8-a abia am trecut, media mea de admitere find una destul de mica si atunci as avea sanse sa intru la un liceu din oras unde sunt si destui prieteni din generala, faza e ca mie mi-e ciuda rau de tot deoarece unii au avut norocul sa prinda chiar si 5-6 daca nu mai multi colegi de generala in clasa pe cand eu nici unul...