| Intrebarilemele26 a întrebat:

Pun o intrebare pe care toti adolescentii mai mult sau mai putin o iau in considerare. Eu si cu prietena mea, minori amandoi fiind, am facut sex, si cum am avut norocul, ca ea sa fie virgina. Asta s-a intamplat luna trecuta, mai exact pe data de 19. Am avut parte de acte sexuale de vreo 4-5 ori de atunci. Amandoi ne iubim sincer si neconditionat. Ok, eu sunt mai mare ca ea cu un an( 17-16 ani pentru curiosi, sau cei ce vor sa imi reproseze ca e prea devreme ). Am citit asa, din curiozitate despre viol, pentru ca ea are niste parinti buni, intelegatori, care doar incearca sa o tina din scurt sa nu o piarda, mi se pare normal. Sa fiu mai exact, daca acesti parinti ar afla, ni se poate intampla ceva? Sau mi se poate intampla ceva? Din cate stiu, violul e acel act sexual intre 2 persoane sau mai multe cand victima este hartuita si supusa actului sexual fara voia acesteia, si probabil se mai gasesc si urme de violenta. Inca suntem impreuna, si-mi doresc din tot sufletul sa mai fim. Doar ca sunt curios, daca ei imi pot face ceva, pentru ca si prietena mea e putin in dubii, ea stie ca isi va lua o pedeapsa cat se poate de meritata iar pe mine ma vor desconsidera si nu ma vor mai vedea ca inainte (sunt sigur). Da-ti-mi niste parerei, niste sfaturi. Accept orice, celui mai bun raspuns ii dau funda!

Răspuns Câştigător
| Alcyon a răspuns:

Nu cred ca parintii ei te pot acuza de ceva. Mai mult ar trebui sa te preocupe faptul ca la varsta asta, un copil v-ar distruge viata. Mijloacele de contraceptie de multe ori dau gres. O femeie matura, e mai responsabila, mai stapana pe sine si stie ce sa faca intr-un astfel de caz. Dar o copila de 16-17 ani, e complet aeriana si nepregatita pentru asemenea situatii. Multe fete ascund ca-s insarcinate, de teama, si ajung in 3-4luni, cand deja nu mai pot face avort. Sau mai sunt unele care nici nu-si dau seama c-au ramas gravide, pentru ca simptomele poti fi inselatoare. In primele doua luni burtica nici nu se vede iar simptomele de sarcina sunt asemanatoare cu cele pe care le ai inainte de menstruatie. Daca are si un ciclul neregulat, sansa de a te pacali e si mai mare. Parerea mea e ca v-ati cam grabit cu chestia asta.

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca in momentul actului sexual ea avea 15 ani impliniti, nu mai este vorba de viol, ci de corupere de minori, poti fi pedepsit (probabil 2-3 ani cu suspendare, daca paintii ei sau giencologul la care merge anunta procuratura). ce nu inteleg eu este de ai fost asa de las. Zici ca tii cat de cat la ea si ca inca sunteti impreuna, deci nu a fost o aventura de o seara. Atunci de ce nu ai urmat si tu calea normala: discuti cu parintii, le ceri acordul si daca u il primesti astepti ca ea sa fie majora. Ai dat dovada de mare lasitate si cred ca prietena ta din cauza asta are dubii (e greu sa accepti ca nu stai cu un barbat, ci cu un papa-lapte). macar in al 12-lea ceas, discuta serios cu parintii ei, informeaza-i, etc. la doar 16 ani partenera ta nu are discernamant complet format (daca avea, tinand cont de riscul mare la care se expune, nu ar fi acceptat sa faca sex inainte de majorat), deci faptul ca tu ai profitat de lipsa ei de discernamant (nu e nevoie de violenta pentru un viol, poate fi viol si cand convingi o persoana fara discernamant, ca de exemplu un copil sub 15 ani) si nici macar nu ai discutat cu parintii (desi stiai ca e minora si ca esti absolut obligat si de lege si de morala) arata ca intentiile tale nu sunt chiar cele mai oneste. dar poti corecta asta, discutand cu parintii, insistand ca ea sa mearga la un ginecolog bun de-acum inainte si asumandu-ti fapta ta. Poate ti-au luat-o si tie hormonii razna, nu ti-a mai pasat ca ea se poate imbolnavi din cauza inceperii vietii sexuale atat de precoce, nu ti-a mai pasat de sanatatea ei, mai ales ca tu nu ai riscuri, doar ea va suporta urmarile, dar cred ca acordul aprintilor unei minore nu trebuia sa lipseasca indiferent de cum sunt ei sau de ce intentii ai tu.

| Intrebarilemele26 explică (pentru Brigaela):

Iti multumesc pentru raspuns, e unul complex. Doar ca vedeti, nimeni nu stie in ce procent si-a dorit mai mult ea sau eu sa se intample asta, si nici nu e nevoie sa se afle. Dupa cum mi-ati spus, o fi fost lipsita de discernamant. Doar ca mi-ar face placere sa pot vorbii despre asta cu parintii ei, sa le povestesc cum s-a intamplat si cum decurg lucurile cum o fac aici cu dumneavoastra. Doar ca nu imi e asa de usor, adica nu vorbesc cu niste simplii prieteni daca intelegeti ce spun. As avea mare nevoie de sfatul dumneavoastra macar cum sa vorbesc cu ei si sa stiu mai multe despre ginecolog. Eu pot merge cu ea la ginecolog la o simpla consultatie? Da-ti-mi detalii despre ginecolog va rog. Cati bani ar trebui sa am la mine pentru o consultatie, de cate ori trebuie sa merg cu ea la ginecolog? Multumesc anticipat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Brigaela):

Daca a implinit 16 ani si a fost cu acceptul ei nici corupere de minori nu mai este doamna doctor

| Brigaela a răspuns (pentru Intrebarilemele26):

Nu, nu e usor sa discuti cu parintii ei, dar e de 1000 d ori mai usor decat sa faci sex cu o minora. Daca nu poti, din orice motiv, discuta cu parintii ei, atunci indiscutabil nu poti face nici sex cu o minora.
Pentru orice consultatie, la varsta ei trebuie insotita neaparat ad un parinte sau un tutore legal. Poti merge si tu, dar e important sa fie parintele ei acolo. Prima consultatie ginecologica este obligatorie in prima luna de la inceperea vietii sexuale. Ulterior, femeile obisnuite fac o consultatie la 12-18 luni. Femeile care au risc crescut de cancer de col uterin (cum este ea) vor face o consultatie la maxim 6 luni. NU cunosc costurile, eu merg in policlinica, cu trimitere de la medicul de familie, si costa 20 de lei.

| Emilian65 a răspuns:

Fiti copii cuminti si nu le spuneti. Vedeti-va de prietenia voastra in continuare. Spor la iubit!

| ywar a răspuns:

Oameni buni! astia doi nu fac "dragoste" frate! Fac sex! Au 17/16 ani si se cred maturi. Daca se cred maturi sa munceasca, sa isi asume raspunderi de adulti si lista poate continua mult si bine. Deci baiatule [daca nu iei inchisoare pentru corupere de minori si scapi] iti doresc sa iti vina mintea la cap, sa vorbesti deschis despre ce s-a intamplat intre voi si daca nu te stalceste cineva din familia fetei in bataie sa iti scuze ca nu ai vorbit cu nimeni in prealabil. Vrei sa o duci la ginecolog acum? Ai bani fratioare? Ce produci tu la varsta ta de 17 ani? La 16 ani ai ei i-ai pus sanatatea in pericol pentru ca ea numai dezvoltata din punct de vedere sexual nu se cheama a fi. I N C O N S T I E N T A! Eu am facut-o prima data la 23 de ani si sunt barbat in toata firea! Da tu' da-i pe forja, suie-te pe ea in toate pozitiile fa sex cu ea de 4 ori pe zi! Fi barbat frate! crying

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti doresc sa fi parinte si sa ai numai fete sa vad atunci daca o sa mai gandesti asa, puteai totusi sa mai asteptati.
Daca tu ai obligato, tu ai venit cu ideea... f urat...

| BlueViP a răspuns:

Nu cred ca are ce sa iti faca din punct de vedere legal. Totusi parintii ei nu trebuie sa afle iar in cazul in care ei nu o duc de manuta la ginecolog nu aveti de ce sa va faceti griji.

| ciocolatacupiperrosu a răspuns:

Eu cred ca te sperii degeaba si te gandesti doar la partea aia extrem de rea a situatiei. Ia-o mai calm. Din moment ce ea si-a dat acordul nu vad unde este problema. Doar nu se duce acum la maica-sa sa ii spuna "mami m-a violat". Daca chiar simte nevoia sa le spuna parintilor, ea este cea mai in masura sa faca asta, sa le spuna ca si-a inceput viata sexuala ca a fost decizia ei si nu a fost fortata de nimeni si nimic si ca i se pare corect ca parinti sa stie chestia asta. Daca parinti chiar sunt deschisi vor intelege.

| Maria_Adinna_1994 a răspuns:

Din intrebarea ta inteleg ca amandoi ati fost minori deci nimeni nu te poate acuza de nimic.Nu cred ca tu ai initiat actul sexual, a venit de la sine, ati fost amandoi de acord.Parintilor fetei, sincer, nu vad de ce le-ai spune.Adica nu e ca si cu a-i cereo in casatorie sau ceva de genul.Crezi ca daca le cereai acordul sa faceti sex ei iti spuneam da? Nu e asa.Cu siguranta nu o mai lasau sa fie cu tine. Daca o iubesti si vrei sa ramai cu ea e foarte bine.Pentru ca ea a facut pentru tine un pas important in viata ei si daca tu o vei parasi cand va avea o relatie serioasa ea nu va mai fi virgina.Asa ca daca o iubesti ramaneti impreuna si mai rariti datile cand faceti dragoste.Asta sa fie doar asa cand vine de la sine.In rest bucurati-va de copilarie si dragoste.