Ai o problema. Si nu problema ta nu e ca esti urat, ca nu ai prietena si nici nu cred ca esti anti-social. Din experienta mea vasta in discutiile cu oameni care sustineau ce sustii tu, am realizat ca voua vi s-a inhibat o stare de ura proprie de cand erati mici. Practic tu te detesti singur. "Prietenii mei isi bat joc de mine ", well asta tine doar de capacitatea ta de a'ti selecta anturajul, nu trebuie sa ai "prieteni" doar de dragul de a zice "am tone de prieteni ", "mai bine singuratic decat cu oameni ce ma incurca sistematic " - Nimeni Altu'.
"Sunt destul de sarac "... frate, asta vine de la un tip care cu nici 10 ani in urma avea doar un bec si curent electric cam 3 ore pe zi, totusi era fericit. Nu esti sarac daca n-are tactu bani sa iti faca orice hatar sau daca n-ai ultimul model de iphone. Esti sarac in momentul in care alegi sa fi prost, esti sarac cand te pierzi pe tine, esti sarac in momentul in care iti pierzi increderea si speranta de vremuri mai bune.
"Nu am prietena" - stai linistit, nu e o problema prea mare asta, ca vezi toti papitoii aia care umbla cu cate 3-4 pe banutii parintilor, nu trebuie sa te simti inferior, citeste ce iti prinde in mana, o fata cu cap este cucerita de capacitatea barbatului de a vorbii.
"ma cert des cu parintii " - Oricine are certuri in familie, unele sunt banale, altele sunt mai urate, in unele situatii tatii alcolici fac probleme, ideea e ca nu trebuie sa pui la suflet si sa incerci sa nu te agiti prea tare, indiferent ca sunt depasiti de vremuri, sunt parinti, ti-au dat viata si pentru asta perita respect.
"Sunt urat, si am probleme psihice " - Asta e discutabil, era un proverb prin zona mea " Nu'i frumos ce e frumos, e frumos ce'mi place mie ", cat despre problemele psihice, eu consider ca toti avem anumite probleme, depinde de noi sa ne gandim daca chiar sunt probleme sau nu. Unele chestii care tind sa nu fie compatibile cu societatea pot fi considerate probleme psihice eu le consider deseori atu-uri.
Nu cred ca esti anti-social, pur si simplu la capitolul "incredere " stai praf. Ideea e sa iti faci un proces de constiinta, scoate din viata ta pe cine nu merita sa fie, am realizat ca sunt oameni minunati in jurul nostru care asteapta sa ii cunoastem doar ca e nevoie de rabdare si de timp.
Nu te mai desconsidera, sunt altii care or sa faca asta. Ai incredere in tine. Numai bine.
Sa incerci totusi sa socializezi. Este singurul mod normal se a-ti petrece viata, buna sau rea, asa cum este ea la un moment dat. Multa sanatate!
Sa ne gandim putin, crezi ca esti singurul in aceasta situatie? Mai sunt multi altii, nu te descuraja si continuua. Socializeaza ca viata trece.
Pai... Nu are rost sa socializez... Ma apuca tot felul de isterii, fac ca un on cu handicap. Sunt anti-social. Nu prea vad sensul prietenilor. Tocmai ce am venit de afara si am cazut iar unul a ras ca I s-a parut lui amuzant, in loc sa ma ajute.
Daca ai momente bune foloseste-le, vorbeste cu oamenii despre necazul tau si unii te vor intelege, nu vor mai rade. Cred ca ai dezvoltat o ura, oarecum justificata, fata de ceilalti pentru ca ei sunt sanatosi. Lucrul asta nu te va ajuta cu nimic iti vei face rau tot tie. Ei sunt multi, tu esti singur. Accepta-te asa cum esti si te vor accepta si ceilalti, asta e un mare secret.