| VoicuAntonio96 a întrebat:

Sunt cu iubita mea intr-o relatie de 4 luni, ea are 25 de ani iar eu 22, locuim in acelasi oras doar ca nu impreuna. O iubesc mult si ea ma iubeste pe mine si avem planuri impreuna, este o fata serioasa, e tot ceea ce imi doream, problema este ca ea este la scoala intr-o localitate care este la 50 de km de locul unde locuim si e mereu suparata in ultima perioada ca nu mai are bani sa mearga la scoala, parintii ei sunt niste oameni mai nepasatori sa zic asa pentru ca din ce am observat si ce mi-a spus ea nu o ajuta nimic, tatal ei are probleme cu alcoolul, masina ei s-a stricat iar eu m-am oferit sa o ajut financiar sa isi repare masina pentru ca nu costa foarte mult(aproximativ 700 de lei) sau sa ii imprumut masina tatalui care si asa nu o foloseste el acum iar ea mereu imi spune ca nu e materialista si ca nu are nevoie de bani de la mine si nu vrea sa accepte. Eu m-am convins de treaba asta doar ca nu stiu cum sa o fac sa accepte bani de la mine ca sa isi poata continua studiile o perioada pana isi gaseste si un loc de munca pentru ca stiu ca asta isi doreste. Acum o intrebare pentru baieti ar fi daca voi v-ati sustinut partenera financiar cand a avut probleme de genul acesta? Si cand spun probleme nu ma refer la cumparat de cadouri, etc. Cum as putea sa discut cu ea incat sa o fac sa accepte ajutorul meu? Pentru ca eu chiar imi doresc sa o ajut si sa o vad fericita.

16 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ea are 25 de ani la ce scoală mai este la varsta ei? Sau este la facultate sau nu are 25 de ani si este minoră, deci care e adevărul?

| RoCkKiD a răspuns:

Este decizia ei pana la urma, nu ii poti baga banii pe gat.

Ce as face in locul tau daca nu vrea sa iti dea impresia ca profita de tine e sa va intelegeti asupra termenilor in care ii imprumuti banii. Mai exact, daca tu vrei sa-i dai banii sa o ajuti iar ea nu vrea sa para ca profita de tine, propune-i un program prin care sa ti-i dea inapoi, cu rate si tot setul. Asa o sa aiba banii cu care sa isi repare masina sa mearga la scoala iar ea o sa elimine dubiile cum ca ar profita de tine.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Normal ca mi-as fi ajutat prietena financiar daca era nevoie, asa cum as fi avut si de la ea pretentia sa o faca la nevoie fie ca imprumut sau nu, adica sa ne ajutam cu orice e nevoie. Faptul ca nu accepta, aici are o bila neagra, scoala trebuie continuata, sa iti dea dupa aia inapoi, zi asa, si va accepta. E la facultate? Faptul ca dai cu imprumut, aia nu e materialism, si ea ar trebui sa stie asta. Sa accepte, ca banii aia se mai fac, ii da inapoi, dar daca pierde scoala s-a nenorocit definitiv, nu o mai reiei cu una cu doua.

| VoicuAntonio96 explică (pentru Mosotti):

I-am spus si asa ca ii voi da sub forma de imprumut dar imi tot spune ca dupa aia nu o sa mai vreau sa ii iau inapoi si chestii de genul asta si chiar nu stiu cum sa fac sa o ajut ca pierde scoala si dupa aia nu stiu cum o mai poate face pe viitor.

| Mosotti a răspuns (pentru VoicuAntonio96):

Atunci este alegerea ei, respecta pana la urma si aia este, nu ai ce face, ca daca insisti s-ar putea sa ii faci rau (paradoxal), ca ea vede negativa chestia asta si se va simti prost paaana eventual ai primi banii inapoi, asa e mai impacata cu ea insasi, fiecare cum isi asterne asa doarme, isi asuma decizia, nu e copil de 3 ani.

| Emma30555 a răspuns:

Sunteți doar de 4 luni împreună, e frumos ca vrei sa o ajuți, poate o vei face dar cu sume mai mici, totuși cred ca ea judeca bine ca își dorește sa se descurce singura

Răspuns utilizator avertizat