anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

tocmai ce am aflat de pe google că pot avea Fimoza, adica probleme la decalotarea penisului, acum a venit greul, cum vorbesc cu parintii? Ce sa le spun, am citit ceva pe internet si am o problema la penis, trebuie sa mergem la medic....am numai 14 ani, sa mai astept inca 1-2 ani pana imi fac curaj sa merg de unul singur sau cum sa procedez?
Sau pregatesc creanga de la copac si franghia?happy

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Existenta afectiunii numite fimoza NU trebuie sa fie privita sau considerata ca fiind o problema de natura rusinoasa. De fapt si FIMOZA este o boala la fel cum ar fi strabismul, balbaiala, hipoacuzia, (auzul scazut), etc, afectiuni care necesita tratament medical. In astfel de situatii parintii (sau doar tatal tau) trebuie sa fie cei care actioneaza in mod adecvat si fara a pune vreo intrebare sa te duca la Urologie pentru a fi consultat si in functie de severitatea afectiunii, medicul sa indice si propuna in ce mod este indicat sa se procedeze in continuare. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Vorbesti cu attal tau si-l rogi sa faca programare la un urolog, sa vedeti cat de urgenta este situatia in care esti.
Nu-i nimic de speriat, foarte multi baitei se nasc cu aceasta fimoza si in cazuri minore, se rezolva cu masaj, iar in cazuri severe, cu o mica incizie cu bisturiul, sub anestezie, bineinteles.
In cel mai rau caz, esti un pic taiat, dar nu vei simtii nimic, ca totul dureaza 10 minute si se face sub anestezie, dupa care pleci pe picioarele tale, acasa.

| Danut2017vasile1989Andrei a răspuns:

Nu trebuie să gândești așa..spune-le..trebuie să te înțeleagă...iar dacă nu, apelează la un psiholog...probabil nu ți s-a dezvoltat suficient